Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 73 975
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Честно си признавам 😇 Чудя се защо пак се стигна до университетите🤔
Нали се разбрахме, че каквото и да изберем сега... Вече сме прецакани🤕
Тази година бъдещите медици трябва да са филилози.
Догодина може би инженерите без ПП физика и математика + пеене... Нямат шанс...
После пък архитектите ще са също филолози, ама и да хвърлят медицинска топка или поне да скачат 2.50м...
А накрая началните учители без 2 езика поне В2 не могат да завършат... Ама най добре да покриват и нормативите по ФВС за 18годишни🤪

# 406
  • ИЛИНДЕН
Да, в пространствения дизайн с това се занимават.

В пространственият дизайн се учи аранжировка на витрини и е съвсем различен от интериорния

# 407
  • Ланкър, планините Овнерог
Да, в пространствения дизайн с това се занимават.

В пространственият дизайн се учи аранжировка на витрини и е съвсем различен от интериорния
"През периода на обучение в специалност Пространствен дизайн се усвояват основните принципи при проектиране на графични и пластични видове композиции, рекламно-търговски витрини, изложби, екстериорни и интериорни пространствa, щандове, графично и пластично оформление на архитектурни фасади. Запознават се с характера на различни видове продукти и начините за тяхното експониране. Графичния дизайн е неизменна част от обучението към специалността. Основни предмети по специалността са: пространствен дизайн, рисуване, компютърна графика, скулптура."

# 408
  • София
Сега загледах НФСГ. Някой с отзиви за това училище? За момента го сложихме на последно място като пълнеж. Заслужава ли си?

# 409
Тонка, скоро писах... Аз бих го сложила преди НТБГ, ако детето имаше интерес🥴
Влиза се с по-нисък бал, но на Дзи в 12клас е по-добре представено ✌️
За НТБГ имаше много положителни отзиви в темата за паралелката - Електронна търговия с РЕ✌️
Ако иска малко артистизъм да вложи там е и ПГД Елисавета Вазова ✌️

# 410
  • София
Ирчик, благодаря.
Дъщеря ми си беше харесала графичен дизайн в Елисавета Вазова, но това е професия, която се усвоява за година, ако наистина имаш желание да се посветиш на нея. От друга страна не съм окей с професионалните гимназии.
ЗА НФСГ детето не е много склонно. Училището било старо, изглеждало кофти, щяла да е потисната там - нейни думи. Аз окончателно ще побелея докато се свърши тая мъка. С триста зора измъдрихме 12 паралелки и сме дотам. Тя не иска да реди повече, защото балът щял да й стигне за поне половината от тях. Подредили сме НТБГ, 7-мо, 1-во и НФСГ. В този ред. А редът е избран от дъщеря ми.

# 411
  • София
НТБГ и НФСГ също са професионални гимназии.

# 412
Тъкмо това исках и аз да напиша...
Ама ако е сигурно, че стига бала... Ти защо побеляваш? Сипвай едно и почивката да започва💃💃💃

# 413
  • В царството на игрите:)
Синът ми е 10 клас в НТБГ - Електронна търговия с РЕ и се чувства добре, а аз спокойна. Точно този клас се оказа попадение, въпреки, че по статистика в него /особено момчетата / влязоха тогава с по - нисък бал. Забележката ми към училището е само, че нямат никакви извънкласни дейности и това малко ограничава децата. Иначе е спокойно и добре организирано училище. За протокола само да вметна, че безкрайното онлайн обучение "изяде" руския и той потъна в небитието, защото език не се учи онлайн, кой каквото и да ми говори.

# 414
  • София
Ами професионални са, но не се изразих като хората в бързината. Не съм окей за Елисавета Вазова и графичния дизайн. Аз 17 години работех като графичен дизайнер и си имам едно на ум за придобиването специално на тази професия.
Кога се иска медицинско, че забравих - при самото редене на паралелки или при записването?

Тъкмо това исках и аз да напиша...
Ама ако е сигурно, че стига бала... Ти защо побеляваш? Сипвай едно и почивката да започва.
Побелявам, защото почивката ни трябва да започне веднага след първото класиране и съм на тръни дали ще я приемат в НТБГ или в 7-мо. Ако падне до 1-во СОУ, ще сме на второ класиране и майка ми ще поеме щафетата за записването. Иначе с удоволствие бих си сипала, но всичко много се протаква във времето и леко се напрягам. Blush

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 00:04 от Тонка*

# 415
И двата варианта са възможни. Да се прикачи при подаването или да се представи при записването. Когато се подава заявление, при избор на професионална паралелка системата извежда съобщение, с което уведомява, че се  изисква медицинско. Ако такова не бъде прикачено, желанието ще бъде зачетено при класирането. Но ако при записването медицинско не бъде представено, ученикът ще загуби мястото си.

# 416
Чакай пак да сипя

Нямате равни със sanaka💐💐💐

# 417
  • София
Благодаря ти, Дидева!
Няма смисъл в такъв случай да прикачвам предварително медицинското, направо при записването, ако я приемат в НТБГ, защото за другите училища няма да е нужно. Дъщеря ми си иска 7-мо, а аз тайно се надявам балът да й стигне за НТБГ.

# 418
  • София
Тонке, а ти защо я слушаш какво приказва? Тя е седми клас, наполовина не осъзнава за какво става въпрос. Ако ги питаш половината седмокласници и две паралелки им стигат в списъка. Ако смяташ, че има шансове за паралелки и училища, водете преговори да ги пишете по-напред. Или направо й кажи, че не можете да рискувате с малко паралелки, ако ще да протестира, за да не плаче после. На 13 си мислят, че всичко знаят и всичко могат, но родителят е родител и той взема решенията, дори когато детето не е много хепи от тях. Не може да става само на тяхното, защото после често им се обръща мисленето и тогава се цупят, че родителите са им се водили по акъла.

# 419
  • София
Анди, аз ще добутам поралелките до 15 броя. Но тя не е много навита спициално за НФСГ, даже и за НТБГ не е склонна, но я придумах някак. Вариантите са два. Ако не си хареса училището, ще има да ни натяква докато сме живи, познавам си стоката.
За НФСГ се цупи, че не я устройва архитектурата на училището - било много грозно. Абе детска му работа.

Общи условия

Активация на акаунт