Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 73 929
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
                                               Нищо не губите като пробвате на 2ро класиране 😉
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
Здравейте, дъщеря ми е приета в същата паралелка. Това й е 3 желание.
.                                             
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.
Моята дъщеря почти се нави да се записва, не сме подавали заявление засега. Още ден за размисъл.

# 631
  • София
Silvia, дъщеря ми е АЕ и ИЕ, допълних се. Благодаря за инфото. А да знаеш случайно дали имат униформи?
Дават ли заветната бележка за прословутите 300 лв помощи? Grinning
Днес сутринта се записахме. Имаше опашка от 10тина родители...към 30мин...за униформи нищо не казаха. Бележка за 300лв не ми дадоха, а и аз забравих да питам. Ще искам към септември. За спорт се избират два от четири: волейбол, баскетбол, футбол и бадмингтон.

# 632
  • София
Здравейте, щерката е приета на първо класиране в 157-мо. Вчера подадохме молба за второ класиране, надяваме се на 1 СУ, тя до 7 клас беше там. По вътрешна информация доста подават и в 1-во за второ класиране, ако някой се интересува.

# 633
Да направим нова тема за 1 СУ? Не видях в търсачката.

Ето я: https://bg-mam.ma/t/1464929

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 10:56 от ЕмиливСофия

# 634
  • София
Скрит текст:
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
Здравейте, дъщеря ми е приета в същата паралелка. Това й е 3 желание.
.                                            
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.
Моята дъщеря почти се нави да се записва, не сме подавали заявление засега. Още ден за размисъл.
И моята дъщеря е приета в 1 во СУ, не е от първите желания, но като цяло е желано училище. В паралелка БЗОО+ АЕ+ ИЕ. утре ще се записваме, няма да подавам за 2 ро класиране.
Прави ми впечатление, че тази година баловете в училището са доста високи на 1 во класиране.
Скоро, може да направим група 😀
Моля Ви споделете, ако утре се записвате, дали искат здравен картон сега, тъй като пише в сайта на училището, че го искат към момента на записването плюс 2 бр. снимки. Благодаря предварително!
Миналата година, който не носеше здравен картон и снимки при записването можеше да се носят на 15.09. 😀

# 635
  • София
Ние днес записахме дъщеря ми в 7 СУ. Никой не отвори дума за снимки и ЗПК. И изобщо не чакахме, защото сутринта беше спокойно и директно влязохме и попълних всичко необходимо. Дъщеря ми само беше разочарована, че никой не я накара да се подпише никъде. Joy

# 636
  • В царството на игрите:)
Ние днес записахме дъщеря ми в 7 СУ. Никой не отвори дума за снимки и ЗПК. И изобщо не чакахме, защото сутринта беше спокойно и директно влязохме и попълних всичко необходимо. Дъщеря ми само беше разочарована, че никой не я накара да се подпише никъде. Joy
Радвам се, че ви се получиха нещата, Тони! На добър час на дъщеря ти и на вас Simple Smile

# 637
Здравейте, има ли вече записани в 127 СУ? Ние ще участваме за 2-ро класиране.Синът ми е приет в 127 - хуманитарната паралелка с испански език.
Успех на всички, които участват във 2-ро класиране!

# 638
33-то отдавна не е в Люлин, а в Св. Троица, в сградата на 45 ОУ.
Нито обучението е на ниво, нито дисциплината.

Въпросът ми е: тази гимназия наследник на Люлинската ли е?
Да. В Люлин е била ок, сега под всякаква критика. Също скоро я коментирахме с приятелка завършила там, в Люлин. Сега , нямала нищо общо с преди. Много зле обучението било, като оставим настрана мястото и дисциплината. Имай предвид, че сме от Надежда, та знае жената.

Тя преди беше мнооого зле. Моя близка я завърши през 1988.
 Все се надявах, че е по на ниво.
И аз съм от Надежда.
[/quote]

33. Eзикова гимназия е създадена през 1993 г.

# 639
  • София
Здравейте, има ли вече записани в 127 СУ? Ние ще участваме за 2-ро класиране.Синът ми е приет в 127 - хуманитарната паралелка с испански език.
Успех на всички, които участват във 2-ро класиране!

Синът ми завърши 9-ти клас в 127-мо тази година. И аз, и той сме много доволни от училището. Специално за испанския знам, че новия учител доста държи на качественото учене на езика и изисква да се знае на високо ниво (според моя приятелка, чиито син учи в испанска паралелка). С учителките по математика има проблем, но се надявам скоро да намерят читави. До колкото знам директора е много добре запознат с това и търси решение. Самото училище е на много хубаво място, постоянно се правят ремонти на сградата. Държи се на диспицплината и специлно в нашия клас проблеми не е имало.
Учителката по БЕЛ е ТОП! Млада, много амбициозна и отделя персонално внимание на всяко дете, което определено се отразява много добре на знанията на децата. За нея съм писала много - надявам се да ги води до 12-ти клас, за да ги подготви добре за ДЗИ. Като цяло проблема е само с математичките - другите учители са се супер. Накратко - доволна съм.

# 640
  • София
Lady Cassiopeia Duval - колко деца са оставени на поправка след края на годината? За този, прекрасният учител по испански питам. И колко учители по испански се смениха тази година?
Моето дете не е в 127-мо и питам, защото страшни неща излязоха в нета.

# 641
  • София
Lady Cassiopeia Duval - колко деца са оставени на поправка след края на годината? За този, прекрасният учител по испански питам. И колко учители по испански се смениха тази година?
Моето дете не е в 127-мо и питам, защото страшни неща излязоха в нета.

Е, това вече няма как да го знам със сигурност, тъй като сина ми е в паралелка с АЕ/ФЕ. Доста деца са оставени на поправка, според моята приятелка. И това е така, защото при стария учител испанския се е учел на доста по-ниско ниво. Новият, който е дошъл е започнал да изисква много и съответно децата не са били подготвени, тъй като били свикнали да учат езика доста по-лежерно при предишния учител. Това го знам от нея. И затова, както вече писах, тя щяла да мести сина си след 10-ти клас, тъй като не можел да навакса с материала.
Не знам това сега дали се приема за хубаво или за лошо. Според мен е добре, че най-накрая са намерили учител, който държи езика да се учи на високо ниво и да изисква повече от децата. Друг е въпроса самите деца дали имат желание да наваксат пропуските, за да вдигнат нивото на знания или си им е добре да си го знаят на посредствено ниво. Аз например се учудих на моята приятелка, че вместо да му вземе учител, който лятото да му помогне с наваксването на материала, предпочита да го премести. Но всеки сам си "преценя". Но определено мисля, че за бъдещите осмокласници, които ще учат испански, е по-добре да започнат от самото начало при по-взискателен учител и съответно да го научат по-качествено. При тези, които са заварено положение нещата е ясно, че ще са доста трудни.

# 642
  • София
Моят опит не е в такива елитни училища като 127-то. Но това, което сте написала, ми звучи като да са взели някакъв, който никога не е бил учител и не знае какво иска. Няма как децата да са учили при другия учител и там според учитля да са добре по испански. А да дойде този безумец и да им напраска двойките, само за да може догодина да им напише шестици и да каже "научих ги"

А прекрасното училище, от което децата масово бягат - мерси!
А и написахте, че директорът е наясно, че учителите по математика не стават, но не предприема нищо, а само се оправдава, че търси.

# 643
  • София
Вижте, аз не съм ПР на училището. Споделям моя опит, както и този на родител, чието дете учи в испанска паралелка. Всеки сам си преценява къде да запише детето си и до колко точно държи на нивото на езика, който детето ще изучава. Затова има училища и училища. В едни се държи на знанията и оценки се пишат, спрямо нивото на знанията - в други оценките се пишат по-лежерно. И това не е някаква новина - винаги е било така и винаги ще бъде. Ако детето иска да научи езика - ще го научи при всякакъв учител. Но да се изкарва учителя лош, че пише ниски оценки на базата на ниски знания и иска децата да знаят езика на по-високо ниво е несериозно. Според мен е хубаво, че са намерили учител, който да вдигне нивото на знания по испански. Както вече казах - късата клечка е за децата, които са заварено положение. Но за новите осмокласници това е много хубаво, защото, ако учителя се задържи, децата ще научат езика на добро ниво.

Не разбирам настървението, с което ме нападате, щом казвате, че вашето дете не учи в това училище и нямате преки впечатления нито от учителите, нито от директора. Ако вие сте доволни от вашето училище, това е чудесно. Не виждам защо се изказвате за други училища, до които нямате досег. Все едно аз да седна да обяснявам дали 32-ро, 1-во 7-мо, 33-то, 31-во и т.н са добри или не са, след като никога мое дете не е учило там. В крайна сметка хората търсят съвет и препоръка - аз казвам моето мнение, друг ще каже друго мнение и накрая питащия сам ще си прецени.

# 644
Валя*, провокира ме отново да се включа.
Дъщеря ми завърши 127.,приятелско дете учи в момента там, знаем за кой учител иде реч и сме доволни.
Всеки родител, който спонсорира паралелна образователна система, за да получи детето му необходимите знания, би бил доволен.

Общи условия

Активация на акаунт