Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 73 960
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Silvia, дъщеря ми е АЕ и ИЕ, допълних се. Благодаря за инфото. А да знаеш случайно дали имат униформи?
Дават ли заветната бележка за прословутите 300 лв помощи? Grinning

# 616
  • В царството на игрите:)
Ние ще ходим да се записваме в 1СУ. Като гледам дъщеря ми няма да размисли, а и тя ще учи и по - добре да е нещо желано. С tintin35 зададохме къде ли не въпроси за това училище и вече горе - долу сме наясно със ситуацията. Добре са нещата и с Бога напред Simple Smile Надявам се децата да попаднат в хубави класове, спокойна среда и качествени учители. 

# 617
  • в очите на дъщеря ми
Ние ще ходим да се записваме в 1СУ. Като гледам дъщеря ми няма да размисли, а и тя ще учи и по - добре да е нещо желано. С tintin35 зададохме къде ли не въпроси за това училище и вече горе - долу сме наясно със ситуацията. Добре са нещата и с Бога напред Simple Smile Надявам се децата да попаднат в хубави класове, спокойна среда и качествени учители. 
Дано! Господ и успеха да са с тях!

# 618
Не съм питала нищо, оставих го за другата седмица, в случай че останем. Не чух някакви допълнителни обяснения или някой да пита нещо.
Silvia, дъщеря ми е АЕ и ИЕ, допълних се. Благодаря за инфото. А да знаеш случайно дали имат униформи?

# 619
Въпрос: ако подадем заявление за второ класиране и го приемат в по-предно желание, но детето все пак предпочете училището от първото класиране, може ли да се запише в него или окончателно губи мястото?

# 620
Въпрос: ако подадем заявление за второ класиране и го приемат в по-предно желание, но детето все пак предпочете училището от първото класиране, може ли да се запише в него или окончателно губи мястото?
Окончателно губи мястото от първо класиране

# 621
Така и предположих, но все пак да питам. Благодаря!

# 622
  • София
Негови съученици от 7 клас в 31-во не са доволни,

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните. 
31-во е едно страхотно училище.

И в 127-ми драмата с испанския е същата - новият учител изисквал прекалено много и пишел ниски оценки, затова моята приятелка ще мести сина си

За математиката - 40 задачи са много, но 20-тина задачи за домашно би било добре да се дават, специално за математически паралелки

Местене? Как се случва? Изобщо възможно ли е?

Разбира се, че е възможно. В много училища след 10-ти клас се освобождават места в различни паралелки и децата могат да се местят. Приятели на сина ми искат да се местят от 19-то, при него в 127-мо след 10-ти клас.

# 623

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните. 

И в 127-ми драмата с испанския е същата - новият учител изисквал прекалено много и пишел ниски оценки, затова моята приятелка ще мести сина си

За математиката - 40 задачи са много, но 20-тина задачи за домашно би било добре да се дават, специално за математически паралелки

Разбира се, че е възможно. В много училища след 10-ти клас се освобождават места в различни паралелки и децата могат да се местят. Приятели на сина ми искат да се местят от 19-то, при него в 127-мо след 10-ти клас.

А преди 10 клас?

# 624
Учениците могат да се преместват от 1. до 12. клас включително при определени условия.
Най-общо първото и най-важно условие е наличието на свободни места в приемащото училище. Разбира се, има възможности и за надпланов прием, но това е доста дълга тема.

# 625

Местенето възможно ,ако има свободни места.При това става във всеки един от класовете не само в 10-ти.Просто следите свободните места в у-щето,което ви интересува и подавате необходимите документи.Ако е в началото на 8 клас първи срок се класират кандидатите за свободното място с резултатите от НВО.Ако е втори срок се взима НВО  + оценките по БЕЛ,МАТ и съответния език от първи срок.9 и 10 клас по същия начин както след втори срок.

# 626
  • Sofia
Дават ли заветната бележка за прословутите 300 лв помощи? Grinning
                                                                           Нямат униформи, но много държат да са облечени прилично. Без къси поли и блузи ,големи деколтета ,неприлични надписи по тениски.На момчетата не им разрешават къси панталони ,обаче синът тази година ходи няколко пъти с къси панталони, 10 клас беше.Явно за по -големите не е толкова стриктно.

# 627
  • В светлината на слънцето
Значи, това четене с разбиране е явно трудно постижимо упражнение. Визирам 40-те задачи в 31-о. Беше написано, че някой от 7 клас (седми, не осми клас) се бил оплакал. Какво общо има това с езиковите паралелки в гимназиалния етап и защо ги намесихте, не знам. Но при две деца в гимназията (едното вече 12 клас), мога да ви успокоя, че такива домашни няма. Много често домашни изобщо няма. Е, думи по езика се учат, но това е и целта на занятието, нали?
В интерес на истината, понеже по-малкото е било и от 5 до 7 клас в това училище, нямам спомен чак за такова количество задачи. Хем беше в математическа паралелка. Макс до 15 са стигали. Та градските легенди са хубаво нещо, но само легенди.

# 628
  • София
Скрит текст:

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните.  

А преди 10 клас?

Също може. Стига да има свободни места в тякои поралелки, местене може да се направи във всики клас. Само трябва да се види как стои въпроса с езика. Не знам дали може да се мести от поралелка с испански в паралелка с английски по средата на годината и дали не трябва да се държат някакви приравнителни изпити. Това виче в училищито ще кажат

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 19:00 от bubanka

# 629
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
Здравейте, дъщеря ми е приета в същата паралелка. Това й е 3 желание.
.                                             
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.

Синът ми вече е записан в тази паралелка, ако някой направи група, ще се радвам да се намерим! Успех. Баловете тази година са с МНОГО точки повече.

Общи условия

Активация на акаунт