Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 73 933
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • в очите на дъщеря ми
Скрит текст:
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
Здравейте, дъщеря ми е приета в същата паралелка. Това й е 3 желание.
.                                            
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.
Моята дъщеря почти се нави да се записва, не сме подавали заявление засега. Още ден за размисъл.
И моята дъщеря е приета в 1 во СУ, не е от първите желания, но като цяло е желано училище. В паралелка БЗОО+ АЕ+ ИЕ. утре ще се записваме, няма да подавам за 2 ро класиране.
Прави ми впечатление, че тази година баловете в училището са доста високи на 1 во класиране.

# 601
За да се усвои материалът по математика ( и не само по този предмет ) трябва да се упражнява системно, ама на някой им е трудно да го разберат.
                   Ако си мислите,че по тоя начин се постига успех ще трябва да ви разочаровам. С принуда най-много да ги накарате да намразят математиката.След 46 години учителски опит пределно ми е ясно,че точно такива "методи" не помагат,а вредят.Такива домашни по-скоро  показват безсилие на учител,който няма как да запали искрица на интерес в учениците си.Когато аз учех за домашно имахме по 3 /ТРИ/ задачи с различна трудност и до ден днешен нямам никакъв проблем с математиката.Даже помагам на внуците си при нужда ,а те всичките са гимназисти.Ако моите учители /страхотни математици,за разлика от много сегашни/ ми даваха по 40 задачи вероятно никога нямаше да съм с написано домашно.И не бих имала прекрасните спомени за предизвикателства поставени от учител за решаване на варианти на една задача.Състезавахме се кой ще намери най-интересния и това само с една поставена задача.Като добавим и другите учители с по 40 задачи по техните предмети и направо ми става жал за децата.Вместо да играят волейбол , баскетбол или друг спорт да направят по 40 презентации за тях. Yum След това телефоните и компютрите били виновни.Ми дайте да ги върнем на плочка с калем!

Ми децата нямат проблеми, моята ( зависи каква сложност са задачите) и отнема около час и половина и всички имат време за някакъв спорт. Отделно писах, какво учене пада по език в осми клас. Така, че ако обичате след като нямате представа нито за преподавателите, нито за преподаването да не разводняваме темата. Ясно е , че сте права.

# 602
Скрит текст:
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
.                                            
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.
Моята дъщеря почти се нави да се записва, не сме подавали заявление засега. Още ден за размисъл.
И моята дъщеря е приета в 1 во СУ, не е от първите желания, но като цяло е желано училище. В паралелка БЗОО+ АЕ+ ИЕ. утре ще се записваме, няма да подавам за 2 ро класиране.
Прави ми впечатление, че тази година баловете в училището са доста високи на 1 во класиране.
Скоро, може да направим група 😀
Моля Ви споделете, ако утре се записвате, дали искат здравен картон сега, тъй като пише в сайта на училището, че го искат към момента на записването плюс 2 бр. снимки. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 15:17 от tintin35

# 603
Ми децата нямат проблеми, моята ( зависи каква сложност са задачите) и отнема около час и половина и всички имат време за някакъв спорт. Отделно писах, какво учене пада по език в осми клас. Така, че ако обичате след като нямате представа нито за преподавателите, нито за преподаването да не разводняваме темата. Ясно е , че сте права.
                  Не съм казала ,че у-щето е лошо.Коментирах броя задачи.Не виждам защо в чисто езикови паралелки трябва да се товарят с толкова математика.Има си математически паралелки и там ,ако искат да дават и по 100,ако броя на задачите е стимул ,за което се съмнявам.
                  И нашите деца се справят,но нито един от тях не иска нищо след гимназия с математика.Нито един не е записал и такъв профил.Така,че във всички случаи има изхвърляне.

# 604
Скрит текст:
.                                            
Моля Ви споделете, ако утре се записвате, дали искат здравен картон сега, тъй като пише в сайта на училището, че го искат към момента на записването плюс 2 бр. снимки. Благодаря предварително!

Току-що говорих с администрация на 1 СУ по телефона - снимките може и септември (не сме в София сега), медицинското също може отложено, знаят, че много лични лекари са в отпуск. Само заявление на място се попълва и се предоставя свидетелството.

# 605
Скрит текст:
.                                            

Току-що говорих с администрация на 1 СУ по телефона - снимките може и септември (не сме в София сега), медицинското също може отложено, знаят, че много лични лекари са в отпуск. Само заявление на място се попълва и се предоставя свидетелството.
Много Ви благодаря за информацията!
Май групата за 1 СУ се увеличава 😀

# 606
  • София
Еее, Мамзел, разминахме се. Моята беше наредила двете БЗОО-паралелки, но се падаха малко по-назад.
Нищо де, ще сравняваме коя прекрасна какво и колко учи.

# 607
  • в очите на дъщеря ми
[
Скрит текст:
quote author=ves+ link=topic=1397813.msg45039816#msg45039816 date=1657716017]
Еее, Мамзел, разминахме се. Моята беше наредила двете БЗОО-паралелки, но се падаха малко по-назад.
Нищо де, ще сравняваме коя прекрасна какво и колко учи.
[/quote]
Жалкоооо, тази паралелка, изникна в последните седмици,  по идея на прекрасната, ( за това я писах на 5 място, пък тя се класира в нея, заедно с най-добрата, за сега, приятелка) нищо че е скарана малко с химията...ма на тук ни бил късметът...Sweat Smile
Цитат
пфууу вчера търчахме, да се снима, днес в ранни зори търчах до ЛЛ и щоооо......ма щото съм русаааа

# 608
Тъкмо няма да се занимавате сеептември. А къде можем да видим какво точно се изучава в тези Природни науки, не намирам нищо в сайта на училището. Биология - ясно, здравно образование - ясно. Друго?

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 18:11 от bubanka

# 609
  • в очите на дъщеря ми
ЕмиливСофия, аз гледах учебните планове, ма дали разбрах нещо.........казах ли, че съм руса....Sweat Smile

# 610
Открих ги: https://1sousofia.org/?page_id=365

Биология и здравно образование

Химия и опазване на околната среда

Двата са профилиращи предмети.

# 611
33-то отдавна не е в Люлин, а в Св. Троица, в сградата на 45 ОУ.
Нито обучението е на ниво, нито дисциплината.

Въпросът ми е: тази гимназия наследник на Люлинската ли е?
Да. В Люлин е била ок, сега под всякаква критика. Също скоро я коментирахме с приятелка завършила там, в Люлин. Сега , нямала нищо общо с преди. Много зле обучението било, като оставим настрана мястото и дисциплината. Имай предвид, че сме от Надежда, та знае жената.
[/quote]

Тя преди беше мнооого зле. Моя близка я завърши през 1988.
 Все се надявах, че е по на ниво.
И аз съм от Надежда.

# 612
Негови съученици от 7 клас в 31-во не са доволни,

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните.  
31-во е едно страхотно училище.

И в 127-ми драмата с испанския е същата - новият учител изисквал прекалено много и пишел ниски оценки, затова моята приятелка ще мести сина си

За математиката - 40 задачи са много, но 20-тина задачи за домашно би било добре да се дават, специално за математически паралелки

Местене? Как се случва? Изобщо възможно ли е?

# 613
  • София
Какви са тези 40 задачи в езикови паралелки? Айде, няма нужда! Най-много да се отвратиш от предмета, а не да задобрееш. Аз, като завършила английска гимназия, имах дневно по 100-120 нови думи. С кеф ги учех, но нали затова исках да съм там - за да науча език. Това, че някои учители имат някакви болни амбиции или просто целят да се изгаврят с децата, не говори добре за тях.

Има ли приети в 7-мо СУ (АЕ + ИЕ)? Аз и дъщеря ми утре ще ходим да я запишем, че днес сигурно е било наплив.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 16:42 от Тонка*

# 614
Ние, момче АЕ с НЕ. Днес подадохме заявление за второ, но сравнително бързо мина, 20 Мин горе -долу....дори си знаем паралелката, в случай че остане, което ще е най-вероятно. И пише, че биология, физика и история май се изучават на английски, 3 предмета със сигурност
Какви са тези 40 задачи в езикови паралелки? Айде, няма нужда! Най-много да се отвратиш от предмета, а не да задобрееш. Аз, като завършила английска гимназия, имах дневно по 100-120 нови думи. С кеф ги учех, но нали затова исках да съм там - за да науча език. Това, че някои учители имат някакви болни амбиции или просто целят да се изгаврят с децата, не говори добре за тях.

Има ли приети в 7-мо СУ? Аз и дъщеря ми утре ще ходим да я запишем, че днес сигурно е било наплив.

Общи условия

Активация на акаунт