Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 73 936
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
33-то отдавна не е в Люлин, а в Св. Троица, в сградата на 45 ОУ.
Нито обучението е на ниво, нито дисциплината.
[/quote]

Въпросът ми е: тази гимназия наследник на Люлинската ли е?

# 586
  • София
Да, преместиха я, след като втора английска освободи това място в сградата на 45 училище.

# 587
Негови съученици от 7 клас в 31-во не са доволни,

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните.  
31-во е едно страхотно училище.

# 588
  • Сф
33-то отдавна не е в Люлин, а в Св. Троица, в сградата на 45 ОУ.
Нито обучението е на ниво, нито дисциплината.

Въпросът ми е: тази гимназия наследник на Люлинската ли е?
[/quote]
Да. В Люлин е била ок, сега под всякаква критика. Също скоро я коментирахме с приятелка завършила там, в Люлин. Сега , нямала нищо общо с преди. Много зле обучението било, като оставим настрана мястото и дисциплината. Имай предвид, че сме от Надежда, та знае жената.

# 589

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните.  
                             Вие сериозно ли смятате,че домашно от 40 задачи по математика е нормално? Ако това му е страхотното на у-щето здраве му кажи!

# 590

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните.  
                            Вие сериозно ли смятате,че домашно от 40 задачи по математика е нормално? Ако това му е страхотното на у-щето здраве му кажи!

За да се усвои материалът по математика ( и не само по този предмет ) трябва да се упражнява системно, ама на някой им е трудно да го разберат.

# 591
  • София
Голям зор трябва да е видял съставителят на 40 задачи за едно домашно, а ако сметнем, че имат математика три пъти на седмицата, значи за всяка седмица трябва да измисля 120 задачи. Браво, ударник на труда!
Дори отличниците няма да тръгнат да решават толкова много задачи. Идеята на домашното е да се отработи материалът, а не да се доведат децата до истерия или апатия.

# 592
Голям зор трябва да е видял съставителят на 40 задачи за едно домашно, а ако сметнем, че имат математика три пъти на седмицата, значи за всяка седмица трябва да измисля 120 задачи. Браво, ударник на труда!
Дори отличниците няма да тръгнат да решават толкова много задачи. Идеята на домашното е да се отработи материалът, а не да се доведат децата до истерия или апатия.

Като трябва да се напънеш малко, за да усвоиш даден материал , надали ще изпадне някой в истерия или в  апатия. В осмите класове с засилено изучаване на език се учат по 100 думи седмично, да и аз съм минала през това - нито съм изфирясала , нито съм изпадала в апатия . Учила съм език и 20 години по-късно го знам доста добре.

# 593
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
Здравейте, дъщеря ми е приета в същата паралелка. Това й е 3 желание.
.                                             
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.

# 594
За да се усвои материалът по математика ( и не само по този предмет ) трябва да се упражнява системно, ама на някой им е трудно да го разберат.
                   Ако си мислите,че по тоя начин се постига успех ще трябва да ви разочаровам. С принуда най-много да ги накарате да намразят математиката.След 46 години учителски опит пределно ми е ясно,че точно такива "методи" не помагат,а вредят.Такива домашни по-скоро  показват безсилие на учител,който няма как да запали искрица на интерес в учениците си.Когато аз учех за домашно имахме по 3 /ТРИ/ задачи с различна трудност и до ден днешен нямам никакъв проблем с математиката.Даже помагам на внуците си при нужда ,а те всичките са гимназисти.Ако моите учители /страхотни математици,за разлика от много сегашни/ ми даваха по 40 задачи вероятно никога нямаше да съм с написано домашно.И не бих имала прекрасните спомени за предизвикателства поставени от учител за решаване на варианти на една задача.Състезавахме се кой ще намери най-интересния и това само с една поставена задача.Като добавим и другите учители с по 40 задачи по техните предмети и направо ми става жал за децата.Вместо да играят волейбол , баскетбол или друг спорт да направят по 40 презентации за тях. Yum След това телефоните и компютрите били виновни.Ми дайте да ги върнем на плочка с калем!

# 595
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
.                                             
  Здравейте, моята дъщеря също е приета в тази паралелка. Днес пуснахме заявление за второ класиране, но мисля че ще сме в 1во.
Моята дъщеря почти се нави да се записва, не сме подавали заявление засега. Още ден за размисъл.

# 596
Дъщеря ми е приетав 1 СУ /ИЕ + АЕ/ с 411 бал. /Май баловете хич не са ниски тази година Simple Smile  Има ли някой приет в 32 СУ, за да знаем дали да участваме на второ, защото
.                                             

Дъщеря ми е приета в Природни науки, ИЕ, АЕ, ще пробва и на второ класиране да видим. Имате ли актуални впечатления за училището? За подаване на заявлението необходим ли е друг документ освен свидетелството за завършване?

# 597
  • нейде там, където ....

Еми как да са доволни, когато по математика им дават  40 задачи за домашно , пък те горките искат на телефоните.  

Системното упражняване става чудесно и доста по-малко на брой задачи, но правилните, с разписване, а не на кило, само и само да са доволни родителите. И кога/как проверяват домашното на всяко едно дете, решило всичките си задачи? Успяват ли да им обърнат внимание къде са пропуските, ако има такива и как да ги наваксат? Иначе какъв е смисълът от домашното изобщо?

Точно в 10 СУ имаше преподавател по математика, който даваше от 5 до 10 задачи за домашно и само за една ваканция в седми клас - нещо по-дълго. На контролните задачите бяха само с разписване. Почти всичките й ученици влязоха там, където искат, а единици от тях ходеха на уроци за НВО. За съжаление се пенсионира преди 5-6 години. Заместничката не е лоша, но правят повече тестове, отколкото смятам за здравословно. Повече деца ходят на уроци, не само за ЕГ и МГ. В гимназиален етап почти не остават деца от седмокласниците им. Иначе имат добри учители по повечето предмети, но дисциплината много пада. Директорката работи по въпроса, но последното си зависи предимно от децата, все пак.
Ако не ви е първо желание, участвайте на второ класиране.

# 598

Даже са малко, големият ми син завърши СМГ тази година, когато влезна в 5 клас , госпожата по мат ги започна с домашно от 50 задачи.Всяко у-ще си има и минуси , и плюсове , може 31-во да не е идеално , но е едно от добрите в София, и повярвайте ми има неща в него по-добре организирани отколкото в СМГ.

# 599
  • София
Негови съученици от 7 клас в 31-во не са доволни,

И в 127-ми драмата с испанския е същата - новият учител изисквал прекалено много и пишел ниски оценки, затова моята приятелка ще мести сина си

За математиката - 40 задачи са много, но 20-тина задачи за домашно би било добре да се дават, специално за математически паралелки

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 14:27 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт