Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 17

• 78 710
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Аз след дълго обмисляне дали да се подложа на 2в1 операция(повдигане + импланти) или да направя само повдигане, се насочих към само повдигане. Имах доста колебания за имплантите и реших първо да видя резултата от повдигането и ако реша, след време да сложа и импланти. Преди ражданията и кърменията бях чашка Б, сега съм А или непълно Б, но се надявам с обирането на излишната кожа, гърдите визуално да изглеждат по-пълни. Защото знаете как е при увисване - тъканта се разлива надолу и изглеждат по-празни. Много бях изкушена от имплантите, но реших да постъпя прагматично и да видя дали ше си харесам бюста само с повдигане. При имплантите ме притеснява, че след време пак ще се наложи операция - или за подмяна, или за премахване евентуално. Също ме притеснява да не стоят много изкуствено, тъй като по-естествените бюстове ми допадат повече, а при имплантите е много трудно да се постигне такъв резултат.

# 616
anna maria , взела си правилното решение според мен Simple Smile) При кого обмисляш да направиш повдигането?

# 617
Аз след дълго обмисляне дали да се подложа на 2в1 операция(повдигане + импланти) или да направя само повдигане...
Много правилно решение. Аз също обмислях, но имах само кожа и щях да стана абсолютна дъска с белези.
Така или иначе, оптимален резултат се постига с две отделни операции, така че, нищо не губиш да пробваш.
На мен не ми пречат, не съм имала проблеми, но винаги се съобазявам, а и вече ми дойде време за подмяна. Нито пари ми се дават, нито ми се ляга под упойка, ама съм се хванала на хорото вече🤨

# 618
Здравейте, може ли да ми кажете, дали в деня на операцията докторът мери и изчислява пак? Или разчита на размерите на консултацията?

Предполагам, че в някаква степен зависи от хирурга, но в деня на операцията първо ще те "нарисуват" после ще те мерят отново в самата операционна, съответно няма да разбереш.

Ако е операция с увисване,или с реконструкция, моя хирург винаги има по 2 размера импланти с малка разлика и ако се наложи в последния момент ги сменя. Така ние бяхме говорили за 290,но ми сложи 300сс. Разликата е абсолютно незебележима, но е трябвало малко повече за да попълни нещо си.

# 619
anna maria , взела си правилното решение според мен Simple Smile) При кого обмисляш да направиш повдигането?

При д-р Стоянов. Той ми даде двата варианта за операция и аз да си избера. Но предполагам, че доста ще си почакам за операция. Февруари, когато бях на консултация, вече записваха операции за ноември.

# 620
Здравейте! Преди два дни беше моята операция за поставяне на импланти. Вече съм вкъщи. Вчера преди изписването докторът ми щеше да смени лепенките, но като огледа,каза че са много добре и няма нужда. Каза да се къпя с тях, нямало да има проблем и на десетия ден да отида за сваляне на конци и преглед. Били ли сте така с лепенките от болницата до първия преглед?

geo_antonina, моят лекар мери преди операцията, предполагам, че всички го правят.
Моите лепенки бяха сменени чак на десетия ден. Беше ми позволено да се къпя - не са се отлепяли.

# 621
Здравейте момичета🌹
Обещах да пиша отново. Моята операция при доктор Генов мина успешно. Вече харесвам това, което виждам в огледалото, а са минали само три дни. Мастопексия с имплант - Мотива 315 cc. На консултацията обясих на д-р Генов, че искам спортен бюст, който няма да се набива на очи и не крещи “вижте ме!”. Grin Генов ми предложи този размер и се доверих на преценката му. Нямам лични впечатления и наблюдения от други пластични хирурзи, защото от първата консултация се доверих на Генов. Смятам, че е млад и изключително амбициозен човек, който дава всичко от себе си, за да се докаже и наложи като име в тези среди. И не сгреших. Той е от лекарите, които не дрънкат много и излишно. Консултацията мина стегнато, с директни отговори на въпросите ми, без да се опитва да ме убеждава в неща, които категорично казах, че не желая да получавам. Запозна ме с всички рискове, които крие операцията. Не е сладкодумец и имахме единомислие за това как ще изглежда най-добре моят бюст.
Операцията беше около 3 часа. Събудих се без проблем. Очарована съм от отношението в клиниката. Всички, до един, са изключително внимателни и любезни. Той оперира в клиниката на Николай Георгиев.
Възстановявам се добре. Болка съществена няма, повлиява се добре само от парацетамол. Както при всички дами, гърдите ми са все още високо и оточни, но знам, че това ще се промени във времето. И в интерес на истината, противно на всичко, което бях чула за 3Д визуализацията, мога да кажа, че гърдите ми изглеждат много, много сходно с това, което видях. Предполагам, че когато се наместят, ще изглеждат на 95% като тези, които ми показа докторът. Извинете ме за дългия пост.
Ако имате въпроси, пишете. 🤗
eL_eLBUL, може ли да кажете колко време преди операцията беше консултацията с доктора и приблизително колко платихте. Запазила съм си час с доктор Стоянов,но е едва Май месец следващата година и може би бих отишла на консултацията и с доктор Генов .

# 622
Д-р Стоянов почти сигурно ще Ви каже, че първонтрябва да направи повдигане и след поне 6 месеца да постави импланти. Това удължава чакането. Но пък може да си намерите по-скорошен час ако пишете по групите, че търсите да си го смените.
Ако смятате, че той е Вашия човек, чакането си заслужава. Успех !

Защо на 2 етапа? В Инстаграма му миналата седмица беше пуснал повдигане + импланти и са правени на един път. В кои случаи се прави последователно ?
Здравейте, може ли линк от инстъграма на д- Стоянов, благодаря 😊

# 623
Здравейте момичета🌹
Обещах да пиша отново. Моята операция при доктор Генов мина успешно. Вече харесвам това, което виждам в огледалото, а са минали само три дни. Мастопексия с имплант - Мотива 315 cc. На консултацията обясих на д-р Генов, че искам спортен бюст, който няма да се набива на очи и не крещи “вижте ме!”. Grin Генов ми предложи този размер и се доверих на преценката му. Нямам лични впечатления и наблюдения от други пластични хирурзи, защото от първата консултация се доверих на Генов. Смятам, че е млад и изключително амбициозен човек, който дава всичко от себе си, за да се докаже и наложи като име в тези среди. И не сгреших. Той е от лекарите, които не дрънкат много и излишно. Консултацията мина стегнато, с директни отговори на въпросите ми, без да се опитва да ме убеждава в неща, които категорично казах, че не желая да получавам. Запозна ме с всички рискове, които крие операцията. Не е сладкодумец и имахме единомислие за това как ще изглежда най-добре моят бюст.
Операцията беше около 3 часа. Събудих се без проблем. Очарована съм от отношението в клиниката. Всички, до един, са изключително внимателни и любезни. Той оперира в клиниката на Николай Георгиев.
Възстановявам се добре. Болка съществена няма, повлиява се добре само от парацетамол. Както при всички дами, гърдите ми са все още високо и оточни, но знам, че това ще се промени във времето. И в интерес на истината, противно на всичко, което бях чула за 3Д визуализацията, мога да кажа, че гърдите ми изглеждат много, много сходно с това, което видях. Предполагам, че когато се наместят, ще изглеждат на 95% като тези, които ми показа докторът. Извинете ме за дългия пост.
Ако имате въпроси, пишете. 🤗
eL_eLBUL, може ли да кажете колко време преди операцията беше консултацията с доктора и приблизително колко платихте. Запазила съм си час с доктор Стоянов,но е едва Май месец следващата година и може би бих отишла на консултацията и с доктор Генов .

Консултацията я записах от април за май месец и веднага след консултацията си записах ден за операция - средата на юли.
Не се налага огромното чакане, както при други хирурзи и това много ми хареса.
Мастопексия + импланти - 10 140 лв. струваше. Отделно си закупих следопративния сутиен на място в клиниката - 140 лв. И по мое желание си доплатих пакет за рехабилитация в техния център - 380 лв. (изключително доволна съм от рехабилитацията и изобщо не съжалявам, че дадох тези пари. Simple Smile

# 624
Здравейте! Преди два дни беше моята операция за поставяне на импланти. Вече съм вкъщи. Вчера преди изписването докторът ми щеше да смени лепенките, но като огледа,каза че са много добре и няма нужда. Каза да се къпя с тях, нямало да има проблем и на десетия ден да отида за сваляне на конци и преглед. Били ли сте така с лепенките от болницата до първия преглед?

geo_antonina, моят лекар мери преди операцията, предполагам, че всички го правят.

И аз съм с лепенки вече 10 дни. Два пъти за смяна се ходи в клиниката и след това аз ще си ги сменям още две седмици.
Така е при мен, защото съм с разрез тип котва. Не знам дали при всички, които са само с поставяне на имплант е така. Simple Smile
#eL_eLBUL
При кой хирург се оперирахте?
Може ли снимки, много моля, на ЛС.
Защото изчетох хиляди страници и операциите с този вид разрез са единици и информацията е доста оскъдна.
Благодаря предварително!

# 625
д-р Генов беше обявил в инстаграм. че месец юли  ще прави отстъпка   за операции обаче по спомен беше само за гърди, и то май не беше малка

# 626
д-р Генов беше обявил в инстаграм. че месец юли  ще прави отстъпка   за операции обаче по спомен беше само за гърди, и то май не беше малка

Да, в края на юли месец прави 20% отстъпка от цената за поставяне на импланти. Но само за това. Ако е в комбинация с повдигане, не може да се възползваме. Simple Smile

# 627
Момичета, минаха 5 месеца от моята операция , поставяне на импланти + обиране на кожа от ареолата , Но имам през интервал от време - само едната гърда където импланта е по голям - странни усещания - някакви опирания ,ръбене… Не е болка и не е постоянно а примерно няколко дена усешам и после месец не,в определени пози и е само като нося сутиена иии май е около цикъла.. Не знам вече и аз но се притеснявам .. Дали е нормално след толкова време да ги имам тези усешания.. Иначе другата ми цицка я усещам още от началото като моя тоест там нямам никакви усешания и си е супер хаха :/

# 628
Момичета, моля за помощ.
Някъде из темите една оперирана дама с проблими с щитовидната се опкалкаше от косопад и друга дама й беше препоръчала ликарство.
Някоя чела ли е това, че не мога да намеря коментара?

# 629
Момичета, моля за помощ.
Някъде из темите една оперирана дама с проблими с щитовидната се опкалкаше от косопад и друга дама й беше препоръчала ликарство.
Някоя чела ли е това, че не мога да намеря коментара?
    Някъде се споменаваше за вечерна иглика, но не съм сигурна за щитовидната

Общи условия

Активация на акаунт