Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 17

• 78 709
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета. Чета Ви от известно време, защото имам намерение да увелича бюста си.
Бях на преглед при д-р Молов, продължи над час и половинаи успях да задам доста въпроси,  но пак в главата ми е пълна каша. Измери ме и определи размер 430СС, каза да избера между 415 и 450сс. Което на мен ми се струва наистина голямо, но самата анатомия на гръдния ми кош е такава, леко извита, отделно имам първа степен увисване. Имам още много въпроси в главата си и се надявам да можете да ми помогнете.
Избери по-малките, за да има накъде. При всяка смяна после се вдигат с 50-100 кубика.

# 601
Здравейте, момичета. Чета Ви от известно време, защото имам намерение да увелича бюста си.
Бях на преглед при д-р Молов, продължи над час и половинаи успях да задам доста въпроси,  но пак в главата ми е пълна каша. Измери ме и определи размер 430СС, каза да избера между 415 и 450сс. Което на мен ми се струва наистина голямо, но самата анатомия на гръдния ми кош е такава, леко извита, отделно имам първа степен увисване. Имам още много въпроси в главата си и се надявам да можете да ми помогнете.
Вече имам насрочена дата за операция и още не ми е ясно:
- по-големите кубици ли да избера или по-малките;
- аз ли трябва да закупя следоперативния сутиен;
- как се кара само с един сутиен;
- къде в Пловдив мога да направя преглед при мамолог, който е ок с имплантите;
- спирате ли тренировките за горна част преди операцията. Молов каза, че не е нужно, но все по-често чета, че момичета , които не тренират, изпитват по-малко болка във възстановителния период.
- какво носите при постъпване в клиниката;
- какви обезболяващи приемахте след операцията и колко време;
- правите ли масажи след операцията;
Извинявам се за дългия пост Flowers Cherry Blossom

Въпросите за операцията и клиниката  ги задай на клиниката. Всяка си има нейните правила.
По принцип следоперативния сутиен си го купуваш ти и по- добре да са поне два.

За кубиците, от 410 до 450 разликата е минимална. Ако док ти казва 430, сложи 430. Но ако можеше да сравниш ,нямаше да усетиш разликата.
Мамолог преди оперцията е задължителен и няма значение дали е за операция за импланти или не.
За обезболяващите също ще ти напишат рецепта и ще ти я дадат на излизане от клиниката.
За масажите също ще чуеш различни мнения. Аз не съм правила, ако имаш подувания може да ти ги препоръчат, но според мен не са задължителни. Сестра ми ги прави много стриктно и разлика не видях.

При всички положения каквито и въпроси да имаш, питай клиниката. Плащаш им достатъчно, за да ти дадат всички отговори Simple Smile

# 602
Момичета, съвсем съм объркана и моля за насока. С увисване съм след кърмене - 3 степен и 1 степен. Искам промяна. Стоянов казва повдигане с тип котва и 290сс, а във Вита ми казаха повдигане само с имплант 450 сс и евентуална последваща реконструкция на увисналата гърда при нужда (нещо като прибиране на кожата, с локална упойка). Аз съм средна на ръст и слаба. Почти нула гърди. Дайте мнение за това повдигане само с имплант. Да не стане после да са големи и увиснали? На някой правили ли са такова прибиране с локална упойка само от едната страна?

# 603
На първо място бих казала, че поне откъм форума пациентките на Молов са доволни от подбраните кубици, тоест аз бих послушала него със сигурност. Има различни вкусове, на мен моите 330 cc с дрехи са супер, но на голо - прекалено големи. Някои казват, че винаги е хубаво да се сложи макса, защото им малеели. Ок, но наистина както е написала по-рано една от жените после при смяна трябва да качиш кубиците, тогава какво правим? Аз бих си сложила минимума или 430 сс, които е предложил, визуално разликата е минимална с 450 сс, но ако сменяш после импланти при преизчисляването си има разлика.
Сутиените при него се поръчват за шиене по индивидуални мерки от Ива Цанова, може да се поръчат повече, за да се перат, говори с него, ще съдейства. Тренировките ги намалих със същата идея, не знам дали е плацебо или реално заради това имах минимални болки. За мамолога не мога да помогна, за последните 3 въпроса пак той ще си каже.
Бях на преглед при д-р Молов, продължи над час и половинаи успях да задам доста въпроси,  но пак в главата ми е пълна каша. Измери ме и определи размер 430СС, каза да избера между 415 и 450сс. Което на мен ми се струва наистина голямо, но самата анатомия на гръдния ми кош е такава, леко извита, отделно имам първа степен увисване. Имам още много въпроси в главата си и се надявам да можете да ми помогнете.
- спирате ли тренировките за горна част преди операцията. Молов каза, че не е нужно, но все по-често чета, че момичета , които не тренират, изпитват по-малко болка във възстановителния период.

# 604
Искам промяна. Стоянов казва повдигане с тип котва и 290сс, а във Вита ми казаха повдигане само с имплант 450 сс и евентуална последваща реконструкция на увисналата гърда при нужда (нещо като прибиране на кожата, с локална упойка).
Кой лекар във Вита препоръчва 450-те?

# 605
Изида, беше др Христов

# 606
Момичета, съвсем съм объркана и моля за насока. С увисване съм след кърмене - 3 степен и 1 степен. Искам промяна. Стоянов казва повдигане с тип котва и 290сс, а във Вита ми казаха повдигане само с имплант 450 сс и евентуална последваща реконструкция на увисналата гърда при нужда (нещо като прибиране на кожата, с локална упойка). Аз съм средна на ръст и слаба. Почти нула гърди. Дайте мнение за това повдигане само с имплант. Да не стане после да са големи и увиснали? На някой правили ли са такова прибиране с локална упойка само от едната страна?

Според мен щом увисването на едната ти гърда е 3 степен,  няма да се получи добре само с имплант и със сигурност ще трябва да направиш после реконструкция.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 08:23 от Mimi2018

# 607

Според мен щом увисването на едната ти гърда е 3 степен,  няма да се получи добре само с имплант и със сигурност ще трябва да направиш после реконструкция.

Именно последващата реконструкция ме притеснява, защото не знам какво може да се очаква като резултат

# 608
При по-голямо увисване твоята жлеза може да виси под импланта. Така че е много вероятно тази гърда след това да има нужда от повдигане. Просто бъди подготвена за да не се разочароваш после.

Зависи и какви резултати искаш. Д-р Стоянов ти е предложил по-малки импланти с повдигане, т.е. резултатът ще е стегнат спортен бюст. Д-р Христов ти е препоръчал по-големи импланти за да се коригира увисването и резултатът ще е големи гърди. Така че тук вече опира до твоите собствени предпочитания. Аз, например, харесвам средни спортни гърди и не бих сложила повече от 250сс, докато други жени искат по-осезаем резултат.

# 609
При по-голямо увисване твоята жлеза може да виси под импланта. Така че е много вероятно тази гърда след това да има нужда от повдигане. Просто бъди подготвена за да не се разочароваш после.

Зависи и какви резултати искаш. Д-р Стоянов ти е предложил по-малки импланти с повдигане, т.е. резултатът ще е стегнат спортен бюст. Д-р Христов ти е препоръчал по-големи импланти за да се коригира увисването и резултатът ще е големи гърди. Така че тук вече опира до твоите собствени предпочитания. Аз, например, харесвам средни спортни гърди и не бих сложила повече от 250сс, докато други жени искат по-осезаем резултат.

Честно казано ми се искаше нещо по средата. Затова тези големи кубици ме плашат. Все едно от нищо, скачам на Памела Андерсън. Но доколкото разбрах по-малко сс няма да помогнат за повдигането. Затова и се допитвам тук за мнения за това повдигане с имплант.

# 610
  • Бургас
Бях на преглед при д-р Молов, продължи над час и половинаи успях да задам доста въпроси,  но пак в главата ми е пълна каша. Измери ме и определи размер 430СС, каза да избера между 415 и 450сс. Което на мен ми се струва наистина голямо, но самата анатомия на гръдния ми кош е такава, леко извита, отделно имам първа степен увисване. Имам още много въпроси в главата си и се надявам да можете да ми помогнете.

При мен беше предложил сходно на консултацията, също имам изпъкнал гръден кош.
Разликите в кубиците са незначителни, в случая е важно кой имплант с каква форма е.
Напр. моите 430 сс са анатомични, по-дълги, отколкото широки и това обира изпъкването. Според мен той най-добре да каже кой точно номер от каталога подхожда на твоите дадености.

# 611
Момичета, съвсем съм объркана и моля за насока. С увисване съм след кърмене - 3 степен и 1 степен....
Увисване 3та степен няма как да се обере само с импланти, ако са под мускула. Резултатът ще е много неприятен- над импланта ще виси жлезата.
За обиране с локална упойка не съм и чувала, даже ми звучи малко като измишльотина. Повдигането си е сериозна и скъпа операция.
"Ремонтът" на асиметрични гърди е трудна операция, не всеки може да се справи и няма как с еднакви импланти и без обиране, гърдите да се уеднаквят.
Аз имах асиметрия, оперира ме най-добрата тогава докторка, повдигна по-увисналата гърда, но ме предупреди, че само с една операция резултатът няма да е перфектен. И той не е, асиметрията е в много по-малка степен, но аз си я виждам и ме дразни.
Преди да реша да се оперирам при доц. Тепавичарова, бях на консултация при наш семеен приятел пласт. хирург. Ревеше ми се, че трябва да се съблека пред него, но събрах смелост и си показах висулките. Той ми каза същото- щял да прецени на операционната маса, дали да обира кожа на по-увисналата гърда или импланта ще го обере🤔   Да бе да, два пръста по-виснала кожа, ей така изчезват от нищото. И реших да не експериментирам, въпреки примамливата приятелска цена. Оттогава жена му ме гледа накриво😂

# 612
Здравейте, може ли да ми кажете, дали в деня на операцията докторът мери и изчислява пак? Или разчита на размерите на консултацията?

# 613
  • Плевен
Здравейте! Преди два дни беше моята операция за поставяне на импланти. Вече съм вкъщи. Вчера преди изписването докторът ми щеше да смени лепенките, но като огледа,каза че са много добре и няма нужда. Каза да се къпя с тях, нямало да има проблем и на десетия ден да отида за сваляне на конци и преглед. Били ли сте така с лепенките от болницата до първия преглед?

geo_antonina, моят лекар мери преди операцията, предполагам, че всички го правят.

# 614
Здравейте! Преди два дни беше моята операция за поставяне на импланти. Вече съм вкъщи. Вчера преди изписването докторът ми щеше да смени лепенките, но като огледа,каза че са много добре и няма нужда. Каза да се къпя с тях, нямало да има проблем и на десетия ден да отида за сваляне на конци и преглед. Били ли сте така с лепенките от болницата до първия преглед?

geo_antonina, моят лекар мери преди операцията, предполагам, че всички го правят.

И аз съм с лепенки вече 10 дни. Два пъти за смяна се ходи в клиниката и след това аз ще си ги сменям още две седмици.
Така е при мен, защото съм с разрез тип котва. Не знам дали при всички, които са само с поставяне на имплант е така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт