Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 475
  • 551
  •   1
Отговори
# 120
Welt не знам колко време ще съм тук, чакам по-късно да ме прегледат и да се реши дали се прибирам или оставам 🤗

_Мама_ Да е жива и здрава, да ви радва много 🎂🥂❤

# 121
Благодаря ви мамита за съветите почнах тонзилотрен и инфлуцид,чайчета и лукчета с джинджифил  и сутринта намазах гърлото със сода и сега малко по добре с АГ утре ще се чуя че днес почива.

# 122
Мале момичета като ви чета все едно никога не съм била бременна, още по-малко с термин 7 януари...много ми е странно.
Аз се възстанових на 100% още на 5, 6 ден  към ден днешен съм си върнала и килограмите, може би защото не качих кой знае колко, върша всичко вкъщи, на това прекрасно време изкарвам и малката навън (живеем над смога и мръсотията). Малката също вече се очовечи, мина 3кг...Спя по корем (не ми завиждайте много хаха) все едно месеци са минали....Снощи даже имаше пауза в храненията от 8 вечерта до 3.45 през нощта и аз не ходя до тоалетната  през 30мин...спах си....още малко ви остана....това беше нещо като окуражаване хахах

# 123
UnderThePalmTree в София ли живееш? (Заради градусите питам, за да направя сравнение)

Аз от 3 дни го изкарвам малкия на балкона, за да се климатизира и да излезем следващите дни навън за 30-40минути, но той започва да пищи като излезем на балкона и не ми се излиза на навъв с количката, ако пищи така, защото ще се чудя какво да го правя.
Как обличаш твоята бебка за навън?
Аз се чудя дали не му е топло в тия градуси с боди с дълъг ръкав, ромпър, шапка и одеало/космонавт + слагам покривалото за завет на количката...не мога да преценя жега ли му е или просто му е странно и за това така плаче, а пък ме е страх да не се разболее и направо не знам, а така ми се иска да го изкарам за по-дълго да дишне малко въздух (не че е много чист, ама трябва да свиква)

# 124
Александра, по-лесно е да претоплиш беб, отколкото да изстине. В Кокаляне живеем, т.е. над кокаляне, тук е с 1, 2 градуса по-малко отколкото в центъра на селото, първо я изкарвах на двора за 5, после за 15 мин, после за 30, и вече 2, 3 пъти излизаме от хранене до хранене навън. Аз обличам по-тънко, тъй като и баткото не съм навличала никога. Обличам я с боди с дълъг ръкав, жилетчица, панталонче и чорапи от мериносова вълна и я слагам в едно като чувалче, но одеве излезнахме и беше хладно вече, иначе вчера беше с отворено чувалче и я оставих да я види слънчицето малко. Шапчица слагам задължително обаче...

# 125
Олеле, аз си правя сметка да излизаме още щом се приберем, стига да не е някоя виелица. Със слинг, не с количка и хич не съм се и замислила за въздуха отвън. С някакви розови очила си живея Simple Smile

# 126
Олеле, аз си правя сметка да излизаме още щом се приберем, стига да не е някоя виелица. Със слинг, не с количка и хич не съм се и замислила за въздуха отвън. С някакви розови очила си живея Simple Smile
Не го мисли толкова въздуха, след като така или иначе ще живеете на този въздух. Все ще трябва да свикне с него... Мен ме притеснява единствено силен вятър, кофти мъгла и зверска жега.

# 127
  • София
Здравейте, момичета! Честито на Snowwhite и Цвети, а и на някой друг, ако случайно съм изпуснала Simple Smile
Ние празнуваме няколко дни рождения ден на баткото, днес последно в детската градина. Бях на тръни до последно да не родя на 1 януари отново, но ми се размина.
Днес бях на преглед, доста време им отне да хванат хубави тонове на бебка и се притесних, но явно е било напразно. За пръв път ме провериха за разкритие, беше неприятно. Лекарката ме предупреди, че може да има малко кръв и слуз, евентуално да падне тапата, но засега не се случи нищо подобно. Бебето е високо, нямам разкритие, според нея няма да тръгне скоро раждане. След седмица съм отново на преглед и тонове. Измериха ми и таза, не коментирахме какво значат мерките, ще взема да се поразровя кое какво значи. Останаха ми още 1-2 перални и започвам да подреждам по шкафовете, ще видя и какво ще изгладя, със сигурност няма да е всичко. Трябва и украсата да се прибира...
Dimsito, как си, прибра ли се вкъщи? Стискам палци за бързо и леко раждане!

# 128
Портокалкова много хубаво, че си успяла да свършиш всичко 😍
не съм си вкъщи, оставиха ме тук и казаха, че бебето идва 😁 сега гледам да поспя да имам сили за утре ама се събуждам нон стоп 🤣🙈

# 129
  • Ботевград
dimsito, Много стиснати палчета🍀
Всичко да минава леко и скоро да се похвалиш💓
И аз вече мога да раждам.. Мина рождения ден на каката🤣
Днес цял ден съм с контракции, но не съм засичала защото нямах време от търчане.. Щом съм си в леглото не е нещо сериозно 🤣 Дано засилят 😁

# 130
Честити бебчета на всички, които вече са родили!
dimsito, стискам палци за леко раждане и всичко да е наред Hug
Аз както покрай Коледа имах контракции няколко дни, сега всичко затихна и си чакам.. термина ми е в петък, а нямам никакви признаци и контракции Confused
Днес съм на преглед и ще видим какво ще каже лекарката.

# 131
dimsito, стискам палци, скоро да проплаче бебчето и всичко да е наред с вас!

Аз вчера дръпнах 6 км разходки, качвах се по стълби... Ама нищо, не иска да поема сама навън момата. Днес пак ще се опитам да се разхождам - тук е топло и приятно времето, но ми доскучава.

# 132
Димси, леко раждане ти пожелавам и бързо възстановяване след това🥰

Тези Януарчета доста твърдоглави се оказаха. 😃 Май почти всички ще си избутаме до термин, колкото и да се мъчим с разни разходки, упражнения, натоварвания и т.н. Не знам за вас, но аз от няколко дни усещам бебка на високо в много странна позиция, а преди седмица си беше на ниско. Не може да се ориентира в коя посока трябва да тръгне. 😃

# 133
Благодаря ви момичета, но днес решиха да си ме пратят вкъщи 🙈 вчера ми казаха, че ако до днес не родя ще ми предизвикат раждане, днес ми казаха, че щом аз и бебо сме добре няма предпоставка за това да ме предизвикват по-рано. Аз останах разочарована, защото бях се настроила днес да го гушкам вече ама очевидно ще чакаме 🤗 ама пък поне разгледах родилната зала и много ми хареса 😁
Шери, иначе май ще излезеш права, че ще са ни твърдоглави януарчетата 😁 Да са живи и здрави, пък ще устискаме още малко ❤

# 134
  • Варна
Здравейте момичета! Да се похваля и аз, че на 04.01 в 20.00 ч се роди нашият син Борис със завидните мерки 3530 и 55 см. Родих нормално, след първо раждане секцио. Раждането не беше лесно, продължи два дена. На 3.01 сутринта прокървих, явно тапата ми падна и отидох в болницата защото си беше чиста кръв и се притесних. Приеха ме и казаха че имам 2 см разкритие почти без болка и лекарката ме успокои, че щяло да стане бързо и леко и задължително да пробвам нормално. На първия ден имах леки менструални болки, които се търпяха. През ноща обаче болките зачестиха, станаха по продължителни и чести. На другият ден вече бяха нетърпими и си поисках епидурална упойка, която ме спаси… без нея нямаше да издържа толкова дълго време болките. Можех да си пускам на често по малко обезболяващо, като това помогна и напъните да не са толкова болезнени. Накрая се пукнаха и водите, които се оказаха зелени. При напъните видяха че бебето е с лицето нагоре, а по принцип, би трябвало лицето да е обърнато надолу към таза. Това доста е забавило раждането, но все пак успях да го родя без чужда помощ. Естествено акушерката много ми помогна и насърчаваше през цялото време, че се справям много добре. Сега имаме проблем, че малкият постоянно спи и не проявява никакъв интерес да суче. Аз нямам и никаква кърма или коластра. С дъщеря ми имах веднага капки коластра, а сега нищо. Хубавото е, че ми донесоха много хубава помпа на Медела за стимулиране на лактацията тук в болницата. Вече я използвах 2 пъти, въпреки че нямам кърма, за да стимулирам слизането на кърмата.
Синът ми се роди на рожденният ден на сестра си и сега си имаме 2 дечица, родени на 4.01. Такава е съдбата, човек не може да си избира всичко:)

Общи условия

Активация на акаунт