Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 478
  • 551
  •   1
Отговори
# 135
dori_ta, честито бебче. Да е здраво и щастливо. А на теб бързо възстановяване и дано скоро тръгне кърмата. Hug

На моето януарче не му се излиза.. днес на тоновете, апарата отчете една контракция, но лекарката каза, че главата все още е високо, плацентата е започнала да се калцира, но не било проблем. Води си има достатъчно и в петък, когато всъщност ми е и термина ме вика пак... аз така се надявах да се ражда вече, но явно ще си почакам още.

# 136
  • Пловдив
dimsito, няма да се притесняваш, щом така са преценили лекарите , значи е за добро. Сигурно е неприятно като си се настроила за раждане, но със сигурност на бебето му е по-добре още малко 2 в 1. Кога ти беше точно термина? 😊

dori_ta, честит да е Борис! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! Чудесно съвпсдение с датите, ще имате много поводи за празненства на 04.01😆 И браво за решението ти за нормално раждане след секцио и подкрепата която са оказали акушерките.

_Мама_, честит рожден ден с малко закъснение на дъщеричката ти!

Mamma.2, Ох, направо и ти сигурно вече се измъчи, това да докараш до термин си е истинско предизвикателство 40 седмици бременност, но поне вече почти не остана.

И аз се връщам от преглед, днес почвам 37 седмица и лекаря каза, че бебето е готово вече да излиза. Шийката е омекнала и е скъсена с 30-40%, което значело , че имам контракции, а аз честно да ви кажа нищо не усещам 😳😳😳.
С първото дете в болницата ,като ми падна тапата усетих какво е контракция , а сега няма такова нещо😳😳😳 Само лека болка в кръста. Каза ми да пия магнезий до датата за секцио , а мен ми се иска да си тръгне само преди това, така че мисля да не пия😁. Измери го около 2,900-3кг.,но в тази късна седмица е трудно да се измери според мен вече. Минах консултация с анестезиолог и оставих документите за раждане в болницата. Демек готова съм вече и багажа е готов, само остава бебето да тръгне само.😁 Иначе ме е страх много, но предполагам при всички е така.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 16:07 от varki

# 137
Честита рожба Dorita,  да сте много здрави и щастливи.
АЗ сега бях на тонове - според акушерката, дето ги пуска, били много равни, според лекарката ОК. Накараха ме да седна и уж по-разджижени, а,ма не са като миналата седмица например. Четох, че не било добре да са равни и сега ми е притеснено и за това. Боли ме глава - не знам от това, че не съм пила кафе два дни, или течностите пак са ми малко, или и аз карам на детето ако е вирус нещо на крак...Утре мога да отида на тонове на ЖК при другия лекар,ама трябда да измисля какво да правя с голямото дете. С н его имам пък час за зъболекар и освен всичко, днес ми се видя по-зле от вчера - появи се сопол, само мрънка, болял го крака.. Ама като видя топката и отиде да рита с дядо си изведнъж му мина всичко, та не знам сега болен ли е или от скука ми измисля притеснения.
Отделно ми казаха другата седмица идваш за прием за планово и тотално ми се скапа всичко.

# 138
  • Пловдив
_di_di_, не се притеснявай , всичко ще се нареди. Нещата се случват, тогава когато трябва да се случат ,нали знаеш.🙂 По-скоро според мен те боли глава от липса на кафе, за 1 ден не вярвам да те лепне вирус. Почвай голямото ударно с хомеопатия или нещо друго. Последния път щерката като имаше сополи ги пресякохме с Коризалия, останах мн.доволна, но ако кашля и има сополи нещо ударно авирон или нурофен , той си е пак хубав за вируси да го пресечеш в началото да не те хване и тебе преди секциото. Инфлуцида също е мн.хубав, даже смучи и ти.

Не го мисли плановото, в крайна сметка е най-важно децата да са живи и здрави, неприятно е секциото, но ще се възстановиш. Гледай да мислиш позитивино, направи си кафе, плодчета и малко почивка. Аз да ти кажа все мъкна щерката по прегледите с мен, но няма как, като няма кой да ги гледа, вземи го с теб на прегледа и после на зъболекар. Аз и по себе си съдя, като има такива планувани прегледи и разни задачи и неща, все ги мислиш и се натоварваш, но утре като минат ще си починеш малко.

# 139
  • София
Dori_ta, честит да ти е Борис! Много хубаво име, но аз съм си и пристрастна де, моето момченце се казва така Simple Smile Аз много треперих да не родя на 1 януари, когато е неговият рожден ден, макар че той много искаше със сестра му да са на един ден Simple Smile Как се казва момиченцето ти, ако не е тайна? Моето първо раждане също беше секцио и сега се надявам да успея да родя нормално...
Dimsito, може би е по-добре, че си си вкъщи, въпреки че сигурно е неприятно да си се настроил, че до часове ще гушкаш бебе, а то да не е точно така. Колко ти остава до термина?

# 140
Dori_ta Честит да е Борис 🤗❤ да е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване ❤

_di_di_ не се притеснявай, може просто да се е завъртял с гръб, чувала съм, че тогава не са хубави тоновете 🤗 вярвам, че всичко ще е наред

Благодаря ви момичета ❤ в началото ми казаха термин 15 януари, но в мутерпас-а ми пише 10  🤷‍♀️ вече и аз не знам за кога е 🙈 имам термин за болницата за 11 януари, ако до тогава не съм родила 😁 днес лекарката обясни, че може да родя след няколко часа, но може и след седмица и затова ме пуснаха вкъщи да седя 😁 мъжа ми е притеснен, как ще се оправим ако тръгна да раждам докато е на работа, защото болницата е близо, но той докато се прибере му трябват около 2 часа поне, но не го мисля и ще гледам да почивам и да изтрая до 11-и, за да не създавам стрес за него и баткото 🤗

# 141
Dori_ta, честито бебе! Да е много здрав ❤

Аз май твърдо ще се присъединявам към януарския отбор. Днес бях на преглед в 36та седмица съм и шийката се е скъсила на 2см., а от сутринта започнах и леко кафеникаво слузесто зацапване да имам. Предполагам, че ще е скоро събитието 🙄

Тренирахме с доктора дишането и напъването, обаче аз нещо не се справих 😕 каза че не е доволен и другата седмица пак ще упражняваме и ако пак е така ми препоръча да правим секцио, защото съм щяла да се измъча и щяло да е трудно раждането.. Малко ми стана кофти, но в крайна сметка каквото дойде, само ние да сме добре Simple Smile

Dimsito, пожелавам ти леко раждане когато дойде момента. 🍀

# 142
Дори_та честита рожбичка. Да е жив и здрав, а ти бързо да забравиш раждането.
Аз вече си сядам на д-то.
В понеделник ще ми махат конците. Малкия яде и спи, за жалост имам само коластра, но не му е достатъчно и дохранваме. Трудно ми е да преценя количествата, все е гладен е първата нощ у дома беше тежка. Днес е по-добре..буди се на 2-3 часа през останалата време спи.

# 143
Dori_ta, честита рожба! Бързо въстановяване за теб и много здраве и веселие на новия член на семейството!

Тинки, ако имаш притеснения относно количествата, съветвам те да се свържеш с консултант, има както платени, така и доброволни. Сигурна съм, че ще могат да ти помогнат със съвети, знаят какво да попитат и как да обяснят.

Аз днес пак направих 6 км разходка. Grinning Сутринта се пооспах и кажи-речи нищо полезно не свърших освен да редактирам една работа, но пък се поразходих хубаво с една дружка и бебчето и, хем си поприказвахме, хем се раздвижих. Чакам с нетърпение прегледа в петък, не ме свърта на едно място.

# 144
  • Варна
di_di не се притеснявай, когато тоновете са равномерни, означава че бебето спи и при мен се опитваха да го събудят. Носиха ми от тези музикалните играчки и не след дълго започваше да рита.
Портокалова, дъщеря ми се казва Ивелина. Пожелавам ти и ти да успееш да родиш нормално, чувството е незабравимо наистина . Болката не съм я забравила още имам си и шевове които болят и опъват. Все още не мога да кажа кое е по-добре. И двете си болят, няма спор, но човек не трябва без причина да избира операция.

# 145
Dori_ta, честито и на теб! Много здрави и щастливи да сте, да се напаснете бързо с бебчето. Какво нещо е това с датите!!! Браво, че се размина със секциото, герой! А относно името като го видяхте дойде ли ви някакво рязко вдъхновение? Все се чудя дали като видя нашата дъщеря и ще ме превземе решението. Simple Smile
Взех да сравнявам кой с какъв термин е, ама за къде бързате с термини след мен(16.01)?! Simple Smile
Нашата бебочка е с главата надолу все така, но не е слязла все още ниско долу и според лекаря раждането ми ще е поне след 10 дни. Разбира се, нищо сигурно няма. Каквото реши.
dimsito, стискам ти палци всичко да се нареди гладко и спокойно! Вървиш и ти към финал, малко явно остава още.
tinki_15, наистина звънни на консултант. Ще ти помогнат много.
http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
smiley-girl, това в България ли е? За пръв път чувам за такива упражнения с лекар и че да прави такива заключения на база тях.
_Мама_, Портокалкова, много здрави и щастливи да растат дечицата ви! Радвам се, че и вие посрещнахте празниците им с тях!
Welt, ти си неуморна, браво!
UnderThePalmTree, много оптимистично ми подейства, благодаря!
Eli 90, аз гърло винаги лекувам с амониев хлорид/нишадър/. Пакетчета прах, в аптеките ги продават, има доста статии за него. Слагам малко с вода, става леко солена водата и правя гаргара, става и за нос(само да не е силно концентриран разтвор). Само после винаги промивам с вода, защото за емайла на зъбите не бил много добре.  Аз често имам болки в сливиците/гърло, от дете съм така, малко студен въздух и край. Та това ме спасява с няколко процедури често, после 20-30 минути е хубаво нищо да не се консумира. Дано е нещо безобидно и бързо минава.

# 146
Данделиън, аз така съм се разбързала, за да може да реши да тръгне сама преди датата на секциото. Ама… То едно го мислим, друго става. Joy

Аз днес си припомнях от книгата на Хедра позите за кърмене… леле, много сложно ми звучи всичко сега, като наближава.

# 147
Следете във фейсбук лекциите на Училище за родители Ма-Ма. Доста са добри и обяснени достъпно. Кърменето изглеждаше много лесно Grinning

# 148
Dandelion.wish, в България съм, да. На мен ми е второ раждане, първия път също не бях много ефективна с напъните и накрая се наложи да ми натиснат корема. Съответно имах и доста разкъсвания, а бебето беше с 1кг по-малко от сега. Може би заради това така предложи, като по-лесния вариант секциото. Но каза, че ако си държа на вагиналното раждане ще се съобрази Simple Smile
Мен всъщност ме притеснява единствено ако не се справям с напъните да не се случи нещо с бебчето, нищо друго. Първият път родих доста бързо, но бях и с включен окситоцин. Откакто ме вкараха в родилна зала с регулярни контракции до раждането минаха 2ч и половина, а самите напъни бяха 10-15мин. Пък нали казват, че второто било по-бързо 😁

# 149
Пак съм аз Simple Smile
Аз също от дете си лекувам гърлото с нишадър, много е ефективен, само че аз навлажнен пръст го слагам директно на сливиците ( гадно е, ама мисля как няма да стигна до ангина, каквито до преди това правех много често).
Днес откакто бях на тонове, не съм усетила малкия да се движи и взех да се притеснявам. Утре ще отида пак.
Да попитам, в 45 дневния болничен, кой ден ви е посочен за последен- този на термина или преди него. Опитвам се да се ориентирам как съм с датите, че имам няколко "термина". Изчислената прм дава термин 17, а лекарят ми официално пишеше 19. Болничният обаче ми е до 18. Предишният път болничният сякаш ми беше с включена дата на термина. И какво се случваше ако се роди преди термин- май болницата коригираше разликата, или се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт