Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 39 490
  • 551
  •   1
Отговори
# 165
WELT, знам, че не обичаш да те успокояват, но аз наистина те разбирам много добре, защото се скъсах от рев, терзания и самообвинения когато моето беше седалищно и се говореше за секцио. И знаеш ли какво? Сега, когато се "оправи" и за момента ще раждам "нормално", започвам пък да се питам дали това не крие повече рискове, просто защото вагиналното раждане е по-непредсказуемо...С това искам да те призова да смениш гледната точка и да се фокусираш върху предимствата на секциото- има такива. Както каза Хибискус, така или иначе останалото не зависи от теб (ти наистина опита всичко, за да го промениш), та можеш поне да се опиташ да си изтъкнеш добрите страни на ситуацията. Не знам, поне при мен това работи, както и мисълта, че не знаеш какво ти спестява съдбата или пък самото дете, избираúки си да застане така Flowers Hibiscus

Честити нови попълнения, дами! Да са здрави дечицата ви! Animal Bear Чакам с нетърпение момента, в коúто тук ще си споделямe за памперси, кърмене и други бебешки неща. В същото време, маú съм единствената, която не бърза да ражда. Ако има начин, мога да си седя още няколко месеца бременна хаха, към финала в3е да ми харесва да ме заглеждат хората и да са особено мили към мен. Терминът ми е след малко повече от две седмици, като засега бебето още не е слязло в таза и вероятно ще си изчака датата, така го усещам...

# 166
Момичета, бях на преглед днес. Вървим към нормално раждане, ама за сега нямам абсолютно никакво разкритие. Ще си почакам до края на месеца. Проверката изобщо не беше болезнена, а се бях настроила за много гадно изживяване. Явно си е до доктор или до човек...не знам.
Welt, и аз призовавам да не се разстройваш. Честно казано аз не знам дали не правя грешка с това естествено раждане...Май щях да съм по-спокойна ако ми бяха казали секцио Grinning

# 167
Eli 90, как мина теста? Каквото и да е ,ти пожелавам бързо да минава! Не се протеснявай до раждането ще си пушка, имаш още много време. Как е днес гърлото ти? Питай за тантум верде за пръскане, облекчава.

Dreaming_girl, звънни в аптеката на Щерев или Надежда , там има вероятност да има нещо останало.

_didi_, как е твоето момче днес?

Tinki, мажи се с кремче за зърна Lansinoh ,мисля че беше. Скъпо е ,но е много хубаво. Показаха ли ти в болницата как да държиш бебето и как се кърми?

Моят болничен е един ден след термин. Нещо снощи се филмирах , от няколко дена като легна,започват много да ме сърбят ходилата и като прочетох в нета, какво може да е днес набързо отидох да пусна едни изследвания, че де ошашках и още чакам да излезнат. Поне хемоглобина малко се е вдигнал. Нещо не намирам сили за нищо. Изморено ми е , а имам сумати задачи, но днес мисля да си почина колкото мога , а утре ще върша нещата.
Чакам още да излези  резултата,но си направих бърз тест който е отрицателен та малко по спокойна съм.Гърлото е все така зле боли и дире  ама поне ми дадоха  спрей за него Lichen sed на билкова основа е и почнах осцилококцинум/спрях тонзилотрена и инфлуцида/.

# 168
Welt, съвсем сме си другарчета по съдба Simple Smile и аз съм с такива терзания, ама като знам, че другия четвъртък ме приемат започвам да свиквам...
Та даже и ботушите- и моите се скъса ципа преди няколко дни, та са на ремонт до понеделник Grinning
Днес бях пак на тонове- всичко е наред. Обаче снощи като се отпуснах у нас ме втресе и вдигнах 37. Цяла нощ не спах от студ и сутринта си взех парацетамол. От него ме отпусна. Тест правих за онзи вирус- отрицателен. Обаче като ме отпусне хапчето пак ме тресе, боли ме глава и всички мускули. Лекарката каза, че ако и утре е така, може и да не дочакам другата седмица за прием.

# 169
  • Пловдив
Момичета, лекарите назначавали ли са ви да пускате чернодробни ензими? Аз не знам дали не обърках като си ги назначих  сама и съответно излезнаха над норма, даже алата доста завишен, асата по-малко и сега се вкарах във филма. Звъннах на лекаря, каза че било нормашно, а другия ми лекар пък ме вика да ме види и да запиша и тонове утре. От референтни стойности 0-40, излезна 60 , което си е завишено според мен. Утре освен ще ида пак на на преглед и тонове...

# 170
Дами, благодаря ви за подкрепата. Знам, че сте напълно, ама напълно прави и се опитвам да си го набия в дебелата глава.
Извинявам се много, ако досаждам с моите драми.

varki, на мен не са ми назначавали  такива изследвания. Ти ги пусна заради сърбежа, нали? Дано всичко да е наред!

# 171
Момичета, лекарите назначавали ли са ви да пускате чернодробни ензими? Аз не знам дали не обърках като си ги назначих  сама и съответно излезнаха над норма, даже алата доста завишен, асата по-малко и сега се вкарах във филма. Звъннах на лекаря, каза че било нормашно, а другия ми лекар пък ме вика да ме види и да запиша и тонове утре. От референтни стойности 0-40, излезна 60 , което си е завишено според мен. Утре освен ще ида пак на на преглед и тонове...

Не съм си самоназначавала, но понеже се следя за друго нещо при хематолог, на всеки 6 седмици ми ги изследват. Преди време ми бяха завишени тези показатели (при мен беше минимално, 45) и ми казаха, че трябва да се наблюдава дали повишението е единичен случаи или ще продължи. 2 седмици по-късно стоúностите ми бяха вече в норма.
Ако се притесняваш за гестоза, да, ASAT & ALAT имат отношение към нея, HO не са единственият показател. Не се шашкаú, нищо не можеш да направиш така или иначе (аз бях тръгнала да търся диети и добавки, но после разбрах, че минимум 4 седмици трябват на организма за да му подеúстват такива външни намеси). На твое място бих се консултирала с АГ, просто да имат предвид и сърбежа (може да е от друго, аз имам такъв на психическа основа още преди Б) и стоúностите. Наú -наú-вероятно нищо ти няма! Flowers Hibiscus

# 172
При мен при две поредни изследвания алата ми беше 80+ и на следващото около 20(тоест без нищо да правя се нормализира). Но беше след като изкарахме ковид точно и док каза, че при всички бременни които са го изкарали е наблюдавал повишаване. Повишава се и от лекарства, парацетамол примерно, боледувала ли си скоро? По начало док ми каза да не го мисля и се оказа прав, не знам това до колко те успокоява..

# 173
HeartpulseWelt, присъединявам се към мненията на момичетата. Напълно те разбирам като минала по този път веднъж, дано не и втори. Сигурна съм, че ще се стегнеш и ще го преодолееш, когато вече бебето е с вас. Ти правиш всичко, което зависи от теб, другите обстоятелства са извън теб, знаеш. Но пусти хормони и страх вече към финала ни правят много уязвими. Когато ходих на Боуен за коликите на малкия, момичето ми обясни как с разтворени длани да галя бебето от глава до пети с двете ръце отстрани на телцето. Понеже бил секцио, така било добре за него.  Успокояваше ме, че правя нещо някак така, макар и с неизвестен ефект. Simple Smile Постоянно го целувах и галех. Това е най-важното: да им даряваме любов. Другото много важно е да се появят живи и здрави. Не се знае дали всяко зло не е за добро. Винаги приемам, че нещата се случват по най-добрия начин от някоя гледна точка, която не е известна за нас.
Та успокоявам те аз, ама и аз днес бях пред нервен срив. Simple Smile Имах едни пъпки от няколко дни на седалището в сгъвките към ануса, които загаснаха. Изключих да е херпес, но лекарката днес каза, че под коричката секретират и изпратихме проба за изследване. Хубавото е, че уж не е точно до родовия канал, имало опция да ме опаковат с чаршафи откъм ануса и да го изолират. Но ако е херпес, вече израждащият ще каже дали се наема въобще или минавам на план секцио. Отделно и тя потвърди, че главата не е позиционирана добре все още, шийката няма никаква идея да върви към раждане, а нея я тревожи да преносвам след термин след секцио. И моят термин на болничния се разминава с реалния. 16.01 реален, 18.01 на болничен, а дните в болничен са до 17.01. С третия болничен от личния лекар на детето се изравнява всичко(вторият е от болницата, в която раждаме). Явно са нормални тези разминавания като ви чета. Секретът ми бил жълт, нямало време за микробиология, директно ще слагам вагинални таблетки, въобще пълен купон за финал. Та започвам упражнения на топка за таза, разходки, фурми и спрей за херпес, дано се случи чудо. Ако не просто ще приема, че в този живот не ми е писано да усетя какво е да родиш нормално. Но след години чакане на чудото да износя дете, стига ми напълно, че ще имам две, та и ако ще щъркел да ги донесе. Blue HeartHeart Decoration
Със сълзи и усмивки, бум на хормони и пик на болки, все ще се справим, вярвам. Дано сме закриляни и сме здрави!
Не съм разбрала да са ми назначавали такива изследвания на мен също.

# 174
Честито на всички, които вече си гушкат бебчетата!
Относно темата естествено раждане/секцио - някои хора не си дават сметка, като коментират колко е кофти да се ражда секцио, как влияят на психиката на бъдещите майки, на които по една или др. причина им се налага да родят чрез секцио. Аз също смятам, че "естественото" раждане си е най-доброто, но не и когато има идентифициран риск за майката/детето. Иначе рискове има и при двата варианта. Аз съм свикнала с мисълта, че нямам шанс за естествено раждане, защото имам много сериозен проблем с очите и цял живот лекарите ме подготвят, че ще се ражда секцио. Първото дете го родих така, но като си го гушнах, хич не мислех вече как е излязло. Смятам, че за вас и за децата е най-важно вие да се чувствате добре, те го усещат. Щом се е наложило секцио, така е трябвало да стане!
Стискам палци на всички да родят леко и да се възстановят бързо, независимо от начина на раждане.

# 175
Момичета някоя сблъсквала ли се е с задържане на вода в 9м.

# 176
Dori_ta честит Борис, да ти е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване💙
За чернодробните ензими, аз също ме следи хематолог и ми ги пуска всеки месец. Ноември единия ензим беше двойно завишен, а декември беше в норма.
Аз днес бях на преглед. Моя малък мъж го измериха 3.320кг, 56 см в 38ГС и 4 дни. Лекарката каза, че имам 1.5 см разкритие, шийката била готова за раждане. Попита ме искам ли да родя днес или утре, щяла да направи нещо на шийката като масаж, за по-голям разкритие. Така се стреснах момичета,че мога да родя днес, отказах. Мислих си, че съм подготвена за раждането, но изглежда не съм. След седмица пак съм на преглед, но според лекарката ще родя до тогава, а термина ми е на 16.01.

# 177
Момичета, твърдо се записвам при януарските мами Simple Smile
В 19 часа ми изтекоха водите и в 22:50 на 06.01 се роди София, 2690гр. и 47см.
Така се случи, че моя доктор се оказа в чужбина и в крайна сметка раждах при друг. Важното е, че всичко мина добре. Беше доста бързо раждане, към края ми включиха окситоцин и след него за 10мин. бях родила. Но ме клъцнаха за епизиотомия, та си имам няколко шевчета Simple Smile

# 178
Добре дошла на София, да сте много здрави и щастливи.

# 179
Здравейте! Към края на 38 и началото на 39 гс съм. От три дни малчо е кротък през деня и много активен през нощта. Сменям позиция, слагам възглавници, но той рита, върти се, опъва корема. Нямам подготвителни контракции, течение или болка, тоновете на бебето са добре. През деня правя дълги разходки и тогава не шава. При някоя от Вас случвало ли се е? Дали е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт