Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 40 315
  • 551
  •   1
Отговори
# 390
Велт, много гадно, кога сте на лекар?
Други  симптоми имаш ли освен температурата? Споко, антибиотикът не е лошо нещо, ще помогне, ако се наложи. Може да вземаш омнибиотик 10 по време на лечение, за да не си прецакаш корема, ако това те притеснява.

Въпреки всичко ти пожелавам да се размине!

# 391
Честити да са новите бебета и много хубави мигове да имате с тях, момичета! Скоро да сте вкъщи спокойни и щастливи!
snowwhite12, винаги си ми правила впечатление колко много се подготвяш, четеш и през това изпитание си преминала  геройски! Съжалявам, че се е наложило, дано няма повече никакви премеждия при вас.
Аз бях питала за ковид каква е процедурата в болницата. Казаха ми за теб няма значение, ние ще влизаме като космонавти при теб. Но реално за бебето наистина не са ми обяснявали дали го отделят, което си е брутално. Дано не се налага! Но най-важното е да ви изпишат живи и здрави!
Welt, на теб също много ти се струпва, дано бързо отшумява това нещо, каквото и да е, та да останат здрави и всички край теб! В този зимен период са плъзнали всякакви вируси, грип и прочие. Дано минават леко или ни заобикалят.
dimsito, много хубави моменти да имате с любимите хора, ще е голяма емоция след толкова години!
varki, благодаря за отговора! Днес бях на преглед. Лекарят ме успокои, че нямам основания за притеснение. Обясни ми, че съм с  резорбируеми конци, които се разграждали на етапи: до 3 месец и до 6 месец. Каза, че до 6 месец всичко трябва да е напълно гладко и равно, да започва да избелява. Огледа ме на ехограф и ми каза, че не се виждат гной или някакви процепи. На 30 ден от секцио ми препоръча да посетя АГ за преглед на ехограф на матка, а след 3-4 месеца от секцио да направя и цитонамазка. Иначе основното пазене е до 6 седмици: без секс, тежко, физически упражнения и т.н. Каза да не мажа с нищо повече белега, след 30 ден евентуално контратубекс. Грозно изглежда на този етап: крив и от едната страна с оток, да се надявам, че ще е наред всичко наистина. Иначе си е доста ниско долу и при лош сценарий от естетическа гледна точка, ще е под банския. Simple Smile Повече ме тревожеше да нямам инфекция.
Относно раждането какво ми е било полезно да знам: относно секцио може би. Като сравня колко спокойно ми беше на второто, защото знаех какво да очаквам и да не се страхувам. Да знам, че е нормално, че ще ме мажат с някакви неща и ще усещам тези движения, а разрезът реално няма да го усетя. Че задухът е от стрес по време на операцията. Че ще ми връзват ръцете с колан и ще имам над главата чаршаф(вторият път това не ми правеше впечатление). Относно багажа е много индивидуално: безценни за мен си бяха многото пелени да си ги нося: слагах на повивалника под бебето, попивах водата по него след смяна на памперс с тях. Правих си компреси с тях при първата бременност. Тогава ползвах и помпа. Сега не се наложи да ползвам помпа. Наложи се да се цедя 2 пъти, защото вливаха венозно препарат на дъщеря ни заради активния ми херпес. Това беше продължителна процедура и се цедих на ръка в шише да я хранят. Вече съм кърмачка с опит и 60 мл ги изцедих на ръка за минути. А като знам с помпата при първите опити едва пусках 10 мл. Та и сега с кърменето беше много, много по-леко. Крем за зърна ми е бил винаги безценен, разраняване си има. Както и подплънки, които да попиват този крем и капещата кърма. На Canpol превръзките след раждане са ми любими, огромни и с хубава материя. От повечето превръзки получавам жесток сърбеж и дискомфорт, тези са ми супер. Вече знам, че и от хормоните доста емоционално приемам различни ситуации, опитвам се да си давам кураж. И се радвам, че си носих шоколад, енергийни барчета, които през последните дни на болничния престой ми даваха сили. Simple Smile Бих искала да си носих и плодове. В менюто на болницата нямаше никакви, иначе след 30 часа глад пилешката им супа ми се стори магическа. Simple Smile Та не съм много полезна в случая май с раждането. За тези неща се сещам.

# 392
Велт, а имаш ли успоредно проблем с гърдите. Ако едната те боли и има запушване, може оттам да е и температурата. Ако не, отиди утре на лекар. Ако се наложи, антибиотиците не са страшни, много от тях са съвместими с кърменето. Ще пиеш и ще даваш пробиотик и няма да има проблем.
Ако се наложи, можеш да проверяваш лекарства за съвместимост в e-lactancia.org. Някои лекари се презастраховат и казват да не кърмиш, докато взимаш някое лекарство, а всъщност няма проблем с него.

# 393
Да, точно от едната гърда е проблемът. Огромна е, твърда, гореща, болезнена, въпрели че правя всичко, което съм чела и се свързах и с консултант, и с личната. Четох, че до 72 часа може да се изчака с поагресивно лечение, минали да около 30 до тук. По телефона ме посъветва за АБ, проверих го и е съвместим, което ме радва.
Данделиън, как се цедиш на ръка? Аз пробвам с помпа, колектор, на ръка, но тази гърда трудно пуска в момента, въпреки че правя каквото съм гледала по клипчета и съм чела.

# 394
Не че те успокоява много, но това ми се струва най-"безобидната" причина за такава температура след раждане. По принцип бебето да суче е най-добрата помпа. Трябва да суче с нос към запушването, за да е най-ефективно. Аз бих давала да суче всеки път първо от болната гърда, а другата да я изцеждам (ако пуска по-лесно с помпа/на ръка, да не вземеш да я запушиш и нея).
http://www.podkrepazakarmene.com/mastitis-436.html
Сигурно си видяла тази статия, но все пак я пускам. Дано днес има напредък и мине.

# 395
Честито на новите майки и добре дошли на бебетата Simple Smile
Ние също сме в къщи от два дни, направо не знам къде съм. Посрещнаха ме с няколко купа дрехи за пране, всичко в прах и трохи... Първия ден само чистих и готвих... пералните не ги и броя. На втория ден малкия го хванаха коликите и не ме остави почти целия следобяд, но поне засега спи през нощта, с две или три кърмения. На всичкото отгоре баткото беше с ужасна кашлица, имах чувството че е с пневмония, вчера поне това се отхвърли. А покрай всичко това само плача- в болницата за 5 дни само веднъж видях лекар, всички ми се караха за нещо, каквото и да питах. Исках преглед на бъбреците на малкия заради втората фетална- овикаха ме че не съм казала по- рано, а аз го повтарях още от родилна. Както и да е, направили са го час преди да ни изпишат, и то разбрах от епикризата. Освен това са направили и трансфонтанелна ехография ( не знам защо) и са написали че има малка киста на единия вентрикул + цепковидни вентрикули (това е в мозъка и ми звучи много страшно). Никой нищо не каза, направо не мога да си намеря място. В нета нещата доколкото са обяснени звучат наистина ужасно. А часове за такива прегледи са след месец- запазих де, но дотогава не знам. Мъжа ми занесе епикризата на неговата лекарка, за нея не е страшно, трябва да се направи преглед след два месеца. Обаче мен само ме човърка, че нещо не е наред.
Велт на мен ми най- лесно да цедя на ръка - хващаш ареолата в двата края с палец и показалец и стискаш зад зръното, не него. Става и с леко въртеливи движения все едно завиваш гайка - може и в двете посоки. Обаче най- добро е да слагаш бебето на тази гърда. Аз съм запомнила, че брадата на бебето е добре откъм запушването. От каквото и да е температурата, мисля че няма проблем да кърмиш, само приемай много течности. Не спада ли и да се подобряваш с парацетамол например.

# 396
Welt, и аз имах проблем със запушване преди седмица. На мен ми помогнаха ампули с окситоцин. Първият път слагаш 10 капки под езика, след 15мин още 5 капки и след още 15мин още 5 капки. И след това преди всяко кърмене по 5 капки докато се отпуши. Също и топли компреси/душ на гърдите. Другият вариант, който ми предложи личната е инжекция с окситоцин, каза че веднага би трябвяло да отпуши и да тръгне кърмата.

# 397
И аз имах леко запушване на едната гърда. Слагах малката да суче основно там и топли душове. Помогна ми и компреси с хума, но не директно на кожата а в салфетка. Много облекчи. И малката сука много активно, Та за 1 ден се оправи положението.

# 398
  • Пловдив
marry_an, честита да ви е Ивет, страхотни мерки! Да ви е жива и здрава и много да ви радва! На теб бързо възстановяване!

_di_di_, ах колко неприятно звучи престоя ти в болницата. Ти в коя болница ражда? Не мога да си обясня, защо и кому е нужно това грубо отношение , масово в държавните болници ... И това , че не са ти обяснили нищо е още по неприятно! Поне можеше да ти кажат поради каква причина са решили да правят това изследване. Вярвам, че всичко ще е наред. На феталните морфологии нещо споменавали ли са за тези неща?
За жалост повечето жени са така от вратата и се хващат да оправят вкъщи, с по-голямо дете колкото и да е чисто за 2-3 дена става мазало. Дано кашлицата при голямото ти момче да отмине скоро. Да не е пак на алергична основа? Ти ще го спреш предполагам сега малко от градина, макар че с две деца си е доста трудно. Има ли кой да дойде да помага, дори и за няколко дена?

# 399
Бързо оздравяване на онези от вас, които имат актуален проблем!

Момичетата, които бяха притеснени от безсимптомна зараза: понеже и аз от време на време имам такива мисли, просто се тествам 1 или 2 пъти седмично (с антигенен тест) и това ми дава все пак някакво спокоúствие.

@di_di: Много тъпо и непрофеcионално отношение от страна на лекарите, как може да научаваш такова нещо случаúно от епикризата??? И все пак, наú-лошото, което можеш да направиш е да търсиш информация за диагнози в Гугъл, това направо може да ти скъси живота от ужас, а ти сега трябва да си спокоúна и силна. Консултираú се с лекар, по възможност този, които ги е писал тези неща (не че не го знаеш това, ама и аз да си кажа Innocent )

Аз мислех да не се включвам повече в темата докато не родя, защото маú почти само аз останах неродила и ми е някакси мъчно Sad Да остана спокоúна, преносваúки и знаеúки какво ме очаква ако до седмица не родя, си е истинско предизвикателство за психиката ми. Решена съм да се справя обаче! Relieved

# 400
Раждах в майчин дом в София, предния път беше супер. Сега са ремонтирали, но само това е плюса. Визитациите на бебетата не са пред майките, събират и и после ги връщат. Никаква информация- последния ден разбрах колко тежи. Има и мили акушерки, но като цяло е ужасно отношение.
На феталните се беше видяло само на бъбреците разширението, друго не.
И при мен корема около разреза е подут от едната страна само, според лекарката е нормално и ще се оправи. Не ме боли, само е изтръпнал, но и това било нормално.
Голямото дете днес е съвсем добре, явно деня след изписването е бил критичния. Simple Smile

# 401
Диди,а мъжа ти защо не го впрегна на бързо? Ще заваря аз трохи и перални, ама ще му горят гащите ритуално.. стягай го, имаш нужда от спокойствие и помощ сега, мен много ме нервят колко са несъобразителни понякога.
В гугъл по-добре не чети, разбирам че часовете за лекар са за месец напред, но няма ли някой с който да можеш да направиш консултация по телефона, поне да си спокойна докато дойде време за преглед?
Побелявам леко, защото и аз съм за майчин дом, но.. каквото сабя покаже. На кой етаж беше? Всъщност не можеш ли да направиш консултация с който е писал епикризата или още ти горчи?
Н. Диаз, аз днес стълби качвах, вчера клякове, ще си преносваме заедно явно.. мисля да нападна мъжОт нощес, ако може евентуално да забързаме нещата и да не дочакам вторник Bowtie

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 22:14 от Хибискус

# 402
Хибискус, на 12 бях. Честно казано не ми се връща там да питам. Запазих час в Токуда за средата на февруари. А ме посъветваха да отида в педиатрията, ако е необходимо още едно мнение там ще е.

# 403
  • София
N.diaz и аз съм тук и си чакам... Все някога и ние ще родим Simple Smile  Голямото дете родих 12 дни преди термин, нямах идея колко добре се е получило. Сега всеки ден нашите звънят по два пъти, брат ми и той небрежно уж се обажда, приятелките гледат да се редуват в различни дни, но иначе обменят помежду си информация...
Днес бяхме на разходка, порадвахме се на снега, опитвам се да нямам очаквания за дата. Вече ми е жал за детето, липсват му приятелите от градината.
Ако нищо не се случи до тогава, съм на преглед във вторник и ще трябва да назначаваме дата за секцио... Извинявайте за мрънкането.
Относно кърменето, лекарствата и т.н. нямам какво повече да добавя. Най-добрата помпа си е бебето, дано да се справите. От лекциите за кърмене имам спомен за прием на лецитин, но най-добре е да се консултира с лекар.
_di_di, съжалявам че така са те наплашили. Мога да си представя какво изживяваш, от първия месец с първото ми дете бяхме по болници, по едно време всеки ден му вземаха кръв и т.н. Накрая се оказа нещо, което просто лекарите определиха като клинична находка. Надявам се да са те наплашили излишно!

# 404
Имам чувството, че заради големия поток пациенти ни приемат точно като клиенти вече. Полага му се на малкия още един преглед в майчин дом, според мен поне обяснение към епикризата дължат, но ти си знаеш как го чувстваш. Разбираемо е ако не ти се връща там..
Би ли споделила за престоя? И аз искам на 12ти, надявам се да има свободни места.. веднага след като те качат в стаята ли ти носят детето? Всъщност аз се надявам на нормално раждане, та не знам до колко е релевантен въпросът ми. Храната става ли и можеш ли да излизаш до стола, че нали се пада от другата страна на сградата или всичко трябва да ти носят?

Общи условия

Активация на акаунт