Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 033
  • 934
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, в коя седмица започнахте да усещате за първи път бебетата? Какво беше усещането?

# 136
В 14, но бях със задна плацента и много слаба. Втора бременност.  Няма да го объркаш като усетиш. Ако си с предна плацента,  ще ги усетиш по-късно.
За мен това е най-прекрасното нещо по време на бременността.  Обичам ги тези ритничета.

# 137
Аз съм в 12  седмица, дано и аз ги усетя толкова скоро ☺️  едното е със задна плацента, другото с предна 😉 нямам търпение 👶👶

В 14, но бях със задна плацента и много слаба. Втора бременност.  Няма да го объркаш като усетиш. Ако си с предна плацента,  ще ги усетиш по-късно.
За мен това е най-прекрасното нещо по време на бременността.  Обичам ги тези ритничета.

# 138
Аз утре почвам 17-та и нищо не усещам 😕

# 139
Аз съм в 18 г.с. и 3 дни и също още нищо не усещам. Казаха ми, че към 19-20 г.с. Нямам търпиние. Дано всичко е наред!

# 140
  • София
Аз бях с две предни плаценти, чак към 19-20гс ги усетих.

# 141
Аз съм със задни плаценти и уж би трябвало по-рано, но още нищо. Какво беше усещането при вас?

Аз бях с две предни плаценти, чак към 19-20гс ги усетих.

# 142
Към 20 седмица започнах да усещам потупване, на пърхане и всякакви такива не съм обръщала внимание.
Момиченцето отдолу беше със задна плацента, но самото бебе беше по-назад и я усещах само в слабините, а горното бебе беше с предна плацента.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 22:20 от Fairytale11

# 143
20-21 седмица

# 144
Връщам се от преглед. За сега са наред моите близнаци. Водите са им добре.

Много странно до преди месец при мен десният близнак отговаряше на седмицата която е, а левият избързваше. Т.е десният бе по-малък с  3-4 дни.
Днес съм 17+0
На предният преглед и днес левият пък е по-малък а десният е по-голям...
 Днес левият отговаря на 17.+4 , 153 уд/мин
 Десният отговаря на 18+2 , 145 уд/мин

Може ли някак си докато растат да са минали единият по-вляво, другият по-вдясно т.е да са си разменили местото...?
Шийката ми е 46.1мм и Док. каза, че на този етап от серклаж не се нуждая.
Плацентите се оформят в задната стена, допират се.

# 145
Джой Джой, няма как да си разменят местата. Плацентите са се захванали към матката отдавна и всеки се развива където е. От тук нататък меренето ще е все по-трудно и неточно. Помня, че ме викаха на втора ФМ не в 20г.с. а в 18-та за да са по-малки и да може да ги поогледа. Че после настава истински миш маш.

Аз първите ритници май усетих към 18-та седмица. Беше много забавно в началото. Бяха малки и слаби. После болеше ужасно.

# 146
Здравейте, мами и бъдещи такива. Simple Smile Следя темата с интерес, защото това ми е първа бременност и е с еднояйчни близнаци, в 28г.с. и 3 дни съм и се налага другата седмица да постъпя за кортикостероидна терапия, до колкото разбирам се прави за всеки случай при многоплодна бременност. Ще съм много благодарна ако някоя от вас, преминала вече през такава терапия, ми отговори на няколко въпроса, тъй като това ще ми е първо влизане в болница и бях малко под напрежение и забравих да питам лекарката за някой неща:

1. Имали ли сте някакви странични ефекти от тази терапия? И ако да, какви?
 2. Какво точно ви правиха освен да ви бият инджекциите. Лекарката спомена за вливане всеки ден на банка с магнезии, слушане на тонове. А освен това нещо друго правят ли?

Предварително ви благодаря за отговорите Simple Smile

# 147
Джой Джой, няма как да си разменят местата. Плацентите са се захванали към матката отдавна и всеки се развива където е. От тук нататък меренето ще е все по-трудно и неточно. Помня, че ме викаха на втора ФМ не в 20г.с. а в 18-та за да са по-малки и да може да ги поогледа. Че после настава истински миш маш.

Аз първите ритници май усетих към 18-та седмица. Беше много забавно в началото. Бяха малки и слаби. После болеше ужасно.

И аз така знам и лекаря така каза предният път.
Другото което се разминава от последният преглед е че едната плацента бе предна другата задна, а сега и двете са задни...

# 148
Здравейте, мами и бъдещи такива. Simple Smile Следя темата с интерес, защото това ми е първа бременност и е с еднояйчни близнаци, в 28г.с. и 3 дни съм и се налага другата седмица да постъпя за кортикостероидна терапия, до колкото разбирам се прави за всеки случай при многоплодна бременност. Ще съм много благодарна ако някоя от вас, преминала вече през такава терапия, ми отговори на няколко въпроса, тъй като това ще ми е първо влизане в болница и бях малко под напрежение и забравих да питам лекарката за някой неща:

2. Какво точно ви правиха освен да ви бият инджекциите. Лекарката спомена за вливане всеки ден на банка с магнезии, слушане на тонове. А освен това нещо друго правят ли?

1. Аз започнах да усещам бебетата много по-слабо. Казаха, че стават ленивци от инжекциите, но предполагам, че има различни видове и не от всички става това.
2. Аз не влиза в болница, следя се в Токуда и просто ми написаха рецепта, купих инцекциите и ходех в спешното да ми ги бият. На мен ми звучи като ненужно влизане в болница. Вливане на магнезий, ако няма нужда ми е абсурдно. Имаш ли контракции или каквото и да е, което да налага това? Звучи ми като точене на каса. Да, платих си инжекциите и да ме боцкат, но поне не лежах в болница.

# 149

1. Аз започнах да усещам бебетата много по-слабо. Казаха, че стават ленивци от инжекциите, но предполагам, че има различни видове и не от всички става това.
2. Аз не влиза в болница, следя се в Токуда и просто ми написаха рецепта, купих инцекциите и ходех в спешното да ми ги бият. На мен ми звучи като ненужно влизане в болница. Вливане на магнезий, ако няма нужда ми е абсурдно. Имаш ли контракции или каквото и да е, което да налага това? Звучи ми като точене на каса. Да, платих си инжекциите и да ме боцкат, но поне не лежах в болница.

И аз се следя в Токуда и бях чувала за този вариант, с рецептата и лекарката ми обясни, че тя иска предвид, че ще ми правят такива манипулации да съм под наблюдение. Иначе контракции нямам, слава богу.
На теб в коя седмица ти направиха терапията?

Общи условия

Активация на акаунт