Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 049
  • 934
  •   1
Отговори
# 150
При мен малко закъсняха и ми казаха да ги бия към 29 седмица, но нямаше проблеми. После уж трябваше още веднъж към 32+, но нямаше нужда, а аз родих в 37 почти.
При кой лекар си? На мен не ми се дърпаха, веднага се съгласиха като казах, че не искам в болница освен ако няма нужда.
Флостерин ми биха на мен май и бях при Апостолова.

# 151
На мен ми правиха терапията към 33 г.с. Не съм лежала, ходих 2 или 3 дни само за инжекциите. Странични реакции никакви не съм имала.

# 152
Към родилите мами 🙃
В коя седмица родихте, чувам че близнаците се раждат по рано, аз съм едва в 13 седмица 😁😁😁 но ми е интересно.
Усмихнат ден на всички!

# 153
В 37-ма +2 дни,. Какъвто беше плана на доктора, че при навършена 37-ма седмица се считат за доносени.

# 154
37+1.

На мен не са ми правили никакви вливания и терапии.

# 155
При мен малко закъсняха и ми казаха да ги бия към 29 седмица, но нямаше проблеми. После уж трябваше още веднъж към 32+, но нямаше нужда, а аз родих в 37 почти.
При кой лекар си? На мен не ми се дърпаха, веднага се съгласиха като казах, че не искам в болница освен ако няма нужда.
Флостерин ми биха на мен май и бях при Апостолова.

Аз съм при доц. Нашар и тя ми каза, че предпочита предвид, че ще ми правят такива манипулации да съм под наблюдение. Иначе за момента, нямам никакви оплаквания, заради които може да иска да ме оставя. Но щом казва, че така е по-добре, така да е. Ще го приема като генерална репетиция за 5-то дни за раждането 😃😃

Благодаря много на всички за отговорите! 🙂

# 156
Лежах 10 седмици за задържане от 26гс. Повечето време бях вързана с банка магнезий. Трябва шоколад или кола ако ви стане много завеяно. Нищо друго не ми помагаше.
Не съм имала проблеми след кортикостероидната терапия.
Устискахме колкото можахме и бебките се родиха в 36гс.

# 157
Здравейте! Писала съм и преди в темата. Бременна съм в 21 г.с. с близнаци, момченце 💙💙 От самото начало си вървят с разлика. Вчера на втората ФМ разликата между двете бебета беше 2 седмици, което е над стандартното отклонение. Та искам да питам и вас как се движат вашите близнаци - имат ли разлика?

# 158
Моите имаха огромна разлика през цялото време, до края бяха с 2 седмици разлика. Накрая се родиха в 37+2, едната 2 кг и 43 см, другата близо 3 кг и 50 см. Смятам, че е в реда на нещата да се развиват различно.

# 159
Момичета, до коя седмица приемахте цикогест и дуфастон?🤔

# 160
Мисля, че беше до около 12та, само Циклогест. Нямах Дуфастон

# 161
Здравейте, мами и бъдещи такива. Simple Smile Следя темата с интерес, защото това ми е първа бременност и е с еднояйчни близнаци, в 28г.с. и 3 дни съм и се налага другата седмица да постъпя за кортикостероидна терапия, до колкото разбирам се прави за всеки случай при многоплодна бременност. Ще съм много благодарна ако някоя от вас, преминала вече през такава терапия, ми отговори на няколко въпроса, тъй като това ще ми е първо влизане в болница и бях малко под напрежение и забравих да питам лекарката за някой неща:

1. Имали ли сте някакви странични ефекти от тази терапия? И ако да, какви?
 2. Какво точно ви правиха освен да ви бият инджекциите. Лекарката спомена за вливане всеки ден на банка с магнезии, слушане на тонове. А освен това нещо друго правят ли?

Предварително ви благодаря за отговорите Simple Smile
Здравейте!
Не мен ми направиха такава терапия в 30седмица.
Лежах в болница докато ги слагаха.Страничен ефект е повишаването на кръвното налягане, както стана при мен, следяха ме, правиха ми вливания и 10-на дни след терапията трябваше да извадят мъниците. Родиха се в 32 седмица, момичета по-малки отколкото трябваше да са-1370кг-37см. и 1020кг-35см.

Започнах да ги усещам в 16/17седмица, със задни плаценти бяха.

# 162
Правих кортекостероидна терапия в 30 г.с. родих планово в 38+++ г.с страничните ефекти при мен се появиха след това появиха ми се Ксантелазми , сега ще ги махам с лазер .

# 163
Здравейте момичетааа , аз съм в 20-та седмица с близнаци , момче и момиче , вчера бях на фетална морфология , децата са добре , само момчето каза , че има лека задръжка на урина , но е в нормата и било нормално при момчетата , вика ме на 28- ма седмица за проследяване , в края на прегледа ми измери шийката на матката която се оказа с размер 29 мм , и се оказва , че имам скъсяване изписа ми утрогестан 2 пъти по 3 таб. , чух се с моя гинеколог и той ми каза , че не съм за серклаж , да продължа лечението с прогестероновия препарат и след 2 седмици да отида да я измери пак , разбира се и да почивам максимално , та въпроса ми е има ли вариянт в които от почивката и повечето лежене да се възвърне размера или просто сега целта е да се задържи този размер , ако може да споделите мнение дали сте минавали през това защото се притеснявам доста от преждевременно раждане , благодаря предварително 😘

# 164
Nicolle, слагах утрогестан вагинално, почти до самия край.
Шийката в един момент я водеха всеки преглед 30%скъсяване и така остана до края.

Повече почивах основно като навърших 32 седмица, но всичко е индивидуално.

Почивката може само да е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт