Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 102
  • 934
  •   1
Отговори
# 165
Nicolle, слагах утрогестан вагинално, почти до самия край.
Шийката в един момент я водеха всеки преглед 30%скъсяване и така остана до края.

Повече почивах основно като навърших 32 седмица, но всичко е индивидуално.

Почивката може само да е от полза.

Благодаря Щефи , надявам се да помогне , повече гледам да си почивам  🥰😍😘

# 166
Хора, кога става малко по-лесно Simple Smile Моите девойки са на 6 седмици, голямо сумтене, неспане, рев. За капак и двете с рефлукс. Много ги обичам, но на моменти, когато и двете реват, а баща им работи, направо ми се ще да експлоадирам. Много лошо ми се отразява, когато плачат и не мога да ги успокоя.

# 167
Хора, кога става малко по-лесно Simple Smile Моите девойки са на 6 седмици, голямо сумтене, неспане, рев. За капак и двете с рефлукс. Много ги обичам, но на моменти, когато и двете реват, а баща им работи, направо ми се ще да експлоадирам. Много лошо ми се отразява, когато плачат и не мога да ги успокоя.
Моите близначки са на 2г и 4мес, но лесно не мога да кажа ,че става 😁
Инатят се, не искат да спят на обяд, после стават кисели и двете, и когато едната започне да плаче,. автоматично започна и другата.
Трудно е, но трябва да останеш спокойна, защото усещат напрежението и става по-зле.
Успех!

# 168
И аз това щях да кажа 😀  Моите са на 2г и 1м и дори мисля, че ми е по-трудно. Тъкмо му хванеш цаката и започват нови номера. Може би периода 6-12 месеца ми беше най-лесен, защото са се очовечили малко, а няма все още тръшкане и претенции за всичко.

# 169
Моите са на 14 месеца. За мен най-спокойно беше наистина между 6 и 12 месеца. Преборихме рефлукса със захранването, няма колики и се заиграват една с друга, това е най-готиното на близнаците за мен. Предполагам, че като проходят вече ще ми е бая трудно, ама това е положението🙂

# 170
Моите дъщери са на 7 месеца и като изключим факта, че нямам време да дишам, смятам, че се разминавам леко засега. Заслугата е на по-голямата ми дъщеря (2 г.), с която минах през всички екстри - яде ли, защо не яде, защо реве, защо не спи... Та сега много не го мисля. Сигурно като поотраснат ще стане истинска лудница, но нямам търпение. А иначе най-доброто ми решение до този момент е да ги разделя да спят в различни стаи и всеки родител да отговаря за по 1 бебе. Така всички спим по-добре.

# 171
На почти 4 месеца са и изобщо не се справям сама. Мъжът ми е по цял ден с нас, че и свекървата идва за да може единия да поспи или свърши нещо. Не знам какво се прави когато и двете плачат, преди ги вдигах заедно, но вече са ми много тежки и не мога. За щастие едната се кротна, другата е кисела за три... Съветвам ви да пробвате от рано да ги научите да заспиват сами. Не знам как, обаче.

# 172
За мен също периодът 6-12м беше най-спокоен и лек. Все си виках, че като проходят ще е по-лесно, ама е точно обратното. На 1.6г /1.4г отговарят, че да недоносени/ са в момента, всичко разбират, ходят навсякъде и се катерят по цял ден, та няма и секунда спокойствие. А борбата за надмощие е безмилостна, по цял ден сме звероукротители, тъй като постоянно се бият за играчки. Надявам се със започването на яслата скоро нещата да се олекотят малко. За заспиването самостоятелно съм съгласна, че колкото по-рано, толкова по-добре. Моите никога не са люшкани или разнасяни за заспиване /освен в мн екстремни ситуации/, та не беше толкова трудно. Сега вече лека полека ги научих и да остават сами в стаята, играят малко и заспиват.

# 173
Потвърждавам това за заспиването, наистина е много важно. При нас едната трудно се научи, с другата сме нямали никога проблеми. Но като цяло спят спокойно цяла нощ от доста отдавна и затова не бих казала, че ни е било тежко, а и през деня сама съм ги гледала винаги. Като почнат зъбите пак става сложно, но поне е период и минава.

# 174
Значи правилно храня и слагам да заспиват сами, не люлея. Пускам им бял шум ако се ослушват и реват, че ги почнаха колики, като цяло са спокойни, просто като са първи номер, втори номер и времето се проточва за среждане.
Моите са съвсем прясни на 20 дни. Сами ги гледаме, сама почти ги сменям, храня, дохранвам. Готвене и чистене на бащата.

# 175
Яслата не олеснява нещата, напротив натяга още повече ситуацията. Да ви кажа,аз все се надявам към 5 годишни да са по-разбрани, гледайки каката. Тъй като имаме голямо дете, което беше ревящо, не спящо, много трудно за гледане сега с близначките ми е по-лесно. Плюса е, че и вечер каката играе с тях, минуса, бие ги 😂
За мен ужасната възраст е около 2 годишни. Искат всичко сами да правят, плачат за всичко, сърдят се, а вие идея нямате какво им е в главата. А и тръшкането започва на тази възраст. Вече са избърсали половината град, защото лягат и започват да се тръшкат ей така, понеже не си им дал нещо което искат. И понеже аз не им се давам, само за да млъкнат, бършат тротоарите, асансьорите, площадките на входа и т.н.

# 176
Здравейте прекрасни,
Бременна съм с близнаци едва 5 г.с. и от два - три дни ми е ужасно лошо. Гади ми се още с отварянето на очите сутрин, от време на време свят ми се завива и като цяло една обща отпадналост. Днес цял ден не съм станала от леглото. При Вас така ли беше? Колко време продължава това нещо?

# 177
При всеки различно ... аз така и не повърнах до трети месец нямах никакви симптоми.
Казват, че като се събудиш трябва веднага да хапнеш нещо за да не ти е лошо.
Някои си оставят бисквитки на нощното шкафче и с отварянето на очите ги хапват.

# 178
Благодаря много, ще пробвам с бисквитки. Пия също и сода (газирана вода), но като е доста гаденето не помага.

# 179
Момичета, има ли някоя от вас, която е чела книга за близнаци и коя ви хареса, бих прочела нещо по  темата.... (аз съм  в 12+6 гс)

П. С. Ето тази ми изглежда интересна 🤔 има ли някой, който я е чел?

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 14:04 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт