Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 152
  • 934
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте прекрасни,
Бременна съм с близнаци едва 5 г.с. и от два - три дни ми е ужасно лошо. Гади ми се още с отварянето на очите сутрин, от време на време свят ми се завива и като цяло една обща отпадналост. Днес цял ден не съм станала от леглото. При Вас така ли беше? Колко време продължава това нещо?
На мен ми се гадеше и повръщах  от положителния тест до края на 5месец.Нищо не ми помагаше.Хапвах бисквитки, но нищо не се променяше. Бяха ми изписали някакви хапчета  за гадене, не ми помогнаха, но може да питате лекаря си.
Успех! Заслужава си всички несгоди 🙂❤️

# 181
Изписаха ми хапчета, дано да подействат. Имам и обща отпадналост и световъртежи от време на време. Изобщо не мога да изляза на вън сама. До 5 месец е доста време 😣

# 182
Здравейте, интересно ми е колко кг качихте за цялата бременност? Разбира се, че и височината има значеие, така че въпроса ми е към мами около 160см височина. В 20г.с. съм, забременях 53кг  и за момент съм +10, АГ нищо не ми казва, но все пак проучвам Grinning Blush

# 183
Ами....17-18 кг качих аз, в момента не съм в старата форма, но не съм и много далече от нея. Като цяло, гледайте да не се тревожите много за това. Аз много го мислех и после се оказа, че е нямало нужда, има много по-важни неща. Ама толкова ми е бил акълЯ Simple Smile
Книги за близнаци аз не съм чела, няколко по-обемни брошури (30-40 страници), които касят психологическо развитие и възпитание.

# 184
Не го мисля и честно не се ограничавам от нищо, каквото ми се яде това ям. Като цяло знам, че горе-долу се качва двойно. Просто ми стана интересно при миналите как е било Blush
Ами....17-18 кг качих аз, в момента не съм в старата форма, но не съм и много далече от нея. Като цяло, гледайте да не се тревожите много за това. Аз много го мислех и после се оказа, че е нямало нужда, има много по-важни неща. Ама толкова ми е бил акълЯ Simple Smile
Книги за близнаци аз не съм чела, няколко по-обемни брошури (30-40 страници), които касят психологическо развитие и възпитание.

# 185
Здравейте, аз съм бременна с близнаци, в 16+г.с и съм вече +7кг. На първият скрининг бях качила 5 и др. Каза че било много 😯и да съм се ограничавала, че риска от диабет бил по-висок при многоплодна бременност. Аз доста се ограничавам, но апетита ми е голям и кг си се трупат. Надявам се до края да не са повече от 20...

# 186
Аз качих към 10 кг, но в началото много отслабнах от притеснение. Не съм повръщала, просто нямах никакво желание да се храня. Килограмите останаха в родилното, няколко месеца след това бях дори по-слаба отколкото преди да забременея, сега съм си вече с нормално тегло.
Към 4-5 месец, не помня точно, бебетата ми бяха притиснали някаква артерия, след 10 Мин на крака ми падаше кръвното, причерняваше ми и няколко пъти съм била на косъм да припадна. Първия път ми се случи на  път за консултация, едва стихнах до кабинета. След 20 мин лежане там кръвното ми беше 70/40. След това с месеци ме беше страх да изляза сама.

# 187
  • София
Качих 13кг на 168см, до 33гс, всичко остана в родилното.

Нашите момичета са на година и половина и се тръшкат и двете, едната има случаи в които изпада в истерия и няма кротване, освен с мляко. Ходихме и при психолог, не ни помогна особено.

Бях ги научила да заспиват в количката през деня, вечер ги приспивахме по човек на бебе. Слава богу от 3-4м вече заспиват сами в креватчетата. Спят в различни стаи, всяка с по един от нас, редуваме се, за да няма ревност. От около 3-4м ги гледам сама през деня, че таткото вече трябва да ходи в офиса, определено много неща се подобриха, особено ревността. Освен тръшкането се хапят, удрят, бутат, но след това се гушкат и целуват. Търсят се много. Навън понякога вървят с мен, понякога хукват в различни посоки и едва ги прибирам в количката.

Това, което много ми помага, е железен режим, следене на интервали за заспиване, и всеки ден навън, може и по два пъти, освен ако не е адски студ или вятър.

# 188
Аз в 15г.с. бях +6 и акушерката ми каза - ооо, много са... АГ не направи никакъв коментар и си мисля, че няма проблем. След 2 седмици съм на ФМ, та ще видим там какво ще ми кажат. Четох относно кг и горе-долу за целия период до 20кг е нормално, но явно височината си оказва влияние и тя.
Здравейте, аз съм бременна с близнаци, в 16+г.с и съм вече +7кг. На първият скрининг бях качила 5 и др. Каза че било много 😯и да съм се ограничавала, че риска от диабет бил по-висок при многоплодна бременност. Аз доста се ограничавам, но апетита ми е голям и кг си се трупат. Надявам се до края да не са повече от 20...

# 189
Качих 20кг на височина 168см. В родилното оставих около 10кг. У нас се прибрах с висяща кожа и все едно съм бременна в 5 месец. 4 години след това още се боря да си го прибера долу горе.

# 190
А набръчка ли ви се корема след като родихте? Аз съм в едва 7г.с. И все още се подготвям психически за физическата част.

# 191
Смятам, че при всеки е индивидуално и зависи от доста фактори. Аз качих ужасно много, защото задържах вода и беше втора бременност. При първата качих 10 кг и нямах никакви стрии. С близначките качих 40 кг, задържах вода, подух се... Коремът ми се нацепи жестоко след 7мия месец и всичко приключи с него Grinning За 7 месеца след раждането съм свалила 30 кг, но коремът е увиснал.

# 192
Качих около 16кг. с близначките, височина 152см. Забременях 46кг, толкова станах и след раждането, искам, но не мога да кача, защото съм в постоянно движение с тях🙂
Това със стриите е много индивидуално.Имам познати, които ползваха скъпа козметика против тях, но ефектът е 0.
Корем се прибира с упражнения, аз правех само планг, и резултатите са доста добри.

# 193
Стрии интересно, но ми се появиха само на едното бедро, че качих в тази зона. Коремът беше огромен, но нямам нито една. Според мен ползването на козметика не е панацея, наистина е до ген и еластичност на кожата, но може да й се помогне поне с хидратация. Мен ме и сърбеше от разтягането, та нямаше как да мина без кремове и масла.
Коремът ми не е 100% като преди раждането, но и още не съм получила ок от лекар за упражнения. Ще пробвам веднага, щом ми разрешат.

# 194
Момичета, които сте родили вече и живеете в блок 🤔 четох назад, че трябва да се съобразя с размера на количката, за да влезе в асансьора, но след като сляза с асансьора после има стълби, как слизате по тях, при всяко излизане ли трябва да има втори човек с нас? 😏

Общи условия

Активация на акаунт