Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 344
  • 934
  •   1
Отговори
# 225
То е ясно, че ще са при нас, просто още не съм му обяснила,  защото виждам че се кефи на ремонтирането на детската стая Joy .   Исках да чуя и друго мнение, преди да му разбия мечтите, защото нямаме никакъв опит.
Благодаря ви много от Heartpulse Relaxed

По принцип правилата за безопасно спане са децата да са в стаята на родителите поне до 6 месеца, ако не и до 1 г.  Моите деца са с рефлукс и неспокойни, това с отиването до друга стая значи по цяла нощ да обикалям из къщата. Ще им оправим стаята някъде след 6-я месец, живи и здрави.

# 226
Спят с нас все още на две години са. Кърмех до скоро и така ми беше в пъти по-лесно. Дори в един момент спях с тях на спалнята, защото ги кърмех в просъница и така и аз се наспивах. След това ги преместихме в креватчетата им, драма нямаше. Надявам се догодина, да направим ремонт на стаята и да ги отделимс каката.
С раница и единична количка няма да ви е удобно. Аз съм сваляла деца с раница и единична, до двойната количка, която стои в общо помещение на приземния етаж.

# 227
А с какви креватчета сте? Аз съм се спряла на сгъваеми кошари с 2 нива, но за матраците идея нямам..

# 228
Няма лошо мъжът ви да подготви стаята. По-свободни няма да ставате Simple Smile
Според нашата бавачка на 6-7 месеца може да започнат да се слагат за дневна дрямка в детската стая, за да свикват.

# 229
  • София
Ние сме се разделили в отделни стаи, на родител по бебе, и се въртим всяка вечер. Заспиват сами и през деня и вечер, но така не се будят една друга, а и ние се будим два пъти по-рядко. Нощем все още имат по едно хранене, покрай зъбите мрънкат и реват повече. Искат биба. Понякога искат гушкане, за да заспят. Не си представях това да се случва като тичаме всеки път от една стая в друга.

Кошарите са им дървени, с решетки. На година и половина са и вече могат да ги прескачат сами, ако не са сънени.

За излизането с единична количка и раница и според мен няма да ви е удобно. Как ще изберете кого да гушкате и кого да оставите да спи сам - те ще искат и двамата да бъдат гушнати. Аз носех раница в количката само за спешни случаи, ако някое бебе се разкисели и не може да се успокои само. Веднъж гушнати в раницата не искат да се връщат в количката и крещят, протестират.

Помислете за някаква рампа/дъски, които да се сложат на стълбите.

# 230
На 2 години са вече и си спят с нас в спалнята. Като цяло не мога да си представя да спят в отделна стая, не спят много спокойно и да обикалям апартамента посред нощ не е вариант. Едната кошара е от страната на баща им, другата от моята. Така всеки си гледа детето ако се размрънка. Хубаво е обаче да има още едно място за спане. На мен ми се случва да се местя с едното дете ако е болно например, за да може ММ и другото дете поне да се наспят.
Кошарите са ни дървени и изобщо не съжалявам, ако сега трябваше да купувам, пак такива бих взела. При баба им има сгъваеми, долното им ниво е почти до земята, много ми е неудобно да се навеждам. Освен това при всяко въртене на децата шумят страшно много, драскат с нокти по шушляка и по мрежите, голяма какафония ми е 😀
Контракции имах от началото на 5 м, към 7ми вече бяха почти постоянни безболезнени, само като лежах беше мляко по добре. Изкарах си до плановото секцио.

# 231
Децата са при нас в спалнята, все още в една кошара, скоро всеки ще е в отделно легло, растат като гъбки.
На 3 часово хранене са в момента, това означава постоянна занимавка, диша ли, изплаква - да не се е задавило някое.
Едното вече хитрува, започва да плаче, вземам го при нас и млъква на секундата.

Грешно си представя мъжът, че на няколко часа ще се ходи при децата и наблюдение с камери е достатъчно.

Щефи, до каква възраст могат бебетата да са в една кошара?

# 232
Joy Joy, приложих го от книгата - Очакваме близнаци - Елена Петрова /не е актрисата/ Авторката споделя личен опит с раждането на близнаци в семейството. Почти не помня нищо от книгата, изпари ми се с появата на моите.
Купих книгата от ozone, беше с 30% намаление, цената и е приемлива на фона на цените на подобни като цяло. Не е нещо нечувано, но ми беше интересно личния опит.

edit:
В книгата се споделя, че първия месец и половина близнаците са гледани в обща кошара.
 Сложих и моите, разположени напречно, не си пречат, защото не знаят, че има и друг до тях:) Дори едното да реве, другото не реагира, рано им е:)) Ширинаната на кошарата е 60см., дължина 120см. Всяко дете е с отделно одеялцето на разстояние от другото.
Ще видя до кога

Другата книга, която в момента се опитвам да дочета е - Моето бебе - от 1 ден до 3 години - Ан Бакюс
Актуализирана е 2016г.  с консултант д-р Боряна Слънчева
Има обобщени насоки при отглеждане, физическо, психологическо развитие и за детето и за родители

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 13:08 от Щефи

# 233
Благодаря, за споделеното ще потърся книгата:-) , а все пак до каква възраст е възможно да са в една кошара.
Спалнята ни е много малка и не знам как ще поберем две кошари....

# 234
Нашите бяха в една кошара до втория месец някъде. Можеше и още, но ги отделихме заради рефлукс.

# 235
Здравейте ще имам близнаци и имам няколко въпроса.
1. В легло за близнаци ли спят бебоците?
2. От кои неща ви трябват по две и кои може едно, примерно може ли една ваничка или трябват две?

# 236
Joy Joy, допълних си поста.

Mila_lospter,  в единична кошара като начало съм сложила близнаците. Не сме сглобили втората, още се побират в една за сега.

Една вана за къпане ползваме, къпем едно след друго.

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 13:12 от Щефи

# 237
Нашите спяха до 3 м в едно легло 60/120 см, сега всяко спи в отделно легло. Мислих за голямо легло за близнаци, но сега оценявам отделните легла, като са големи ще си пречат. Ваничка ползваме обща, едно след друго ги къпем. Като поотраснат вече трябва всичко да е по 2-столчета, шезлонги и т.н, но в началото май всичко им беше общо.

# 238
Не се хвърляйте на много покупки. Две легла, да, две столчета за хранене, но шезлонга беше един и имахме една люлка. Така се успокояваха едната на едното другата на другото.
За съжаление около 2 годишни започват да искат да имат едни и същи играчки, бият се и се карат заедно и също нещо. Та тогава се започва купуване на еднакви неща. Надявам се като пораснат това да отшуми.

# 239
Много ви благодаря Simple Smile
Когато ММ ми зададе въпроса "Ама не може ли да са в едно легло?!" го изгледах с вдигнати вежди тип: "Чуваш ли се какви ги говориш?!!!" Laughing
Добре, че се заприказвахте за легълцата. Поне до 3-ти месец щом може ще ни е от полза, а после живот и здраве ще сме оправили тяхната стая и ще се напасваме някак си...

Общи условия

Активация на акаунт