Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 168
  • 934
  •   1
Отговори
# 240
Нашите спинкаха в една кошарка, докато не започнаха да си пречат много, което беше на 6м - 5 коригирани. Бяха много сладички заедно.

# 241
  • София
И нашите момичета спяха в едно легло до около 5м. Само че в един момент вече не ги слагахме една до друга, а по диагонал - с главите в срещуположните ъгли, а телата разминати. В един момент много почнаха да ритат, едната спеше по цяла нощ, а другата се будеше и ревеше, и решихме да ги разделим.

# 242
Нашите спят в отделни мини креватчета, не големи кошари, които са за бебета до 6 месеца. След това ще започват полека да спят в другата стая, където има място за кошарки.

# 243
Първия месец само спяха в една кошара. След това до към 4 месец режима им беше такъв, че едната спи, другата е будна. Буквално в момента, в който едната отвори очи, другата ги затваряше, включително и през нощта. Започнаха да си пречат и от 2ри месец спят отделно. Ваничка имахме една, шезлонги 2, но различни модели и ги сменяхме да не им омръзват. Вече, както казаха, всичко се купува по 2, и дребните играчки и по-големите, дрехите също. Освен това и цветовете трябва да са еднакви иначе започва война.

# 244
Извинете, бихте ли споделили майките,на които близнаците спяха в едо легло, как ги слагахте? Едно до друго или едно срещу друго и изобщо има ли значение?

# 245
Моите също до около 4 месец спяха заедно. В началото бяха на късата страна на кошарата един до друг, после по диагонал. Разделях ги и играчка или одеало. Сега ако сме при баба им през деня пак спят заедно /на 1.6г са/ ама си пречат доста. Иначе няма смисъл от две вани, тъй като едновременно е трудно да се къпят двама. Аз даже до скоро ги къпех на кухненската мивка, супер удобно ми беше. Всичко останало е по 2 у нас, играчките също, че има голяма драма ако единият има нещо, а другият няма същото идентично. Всичко купувам еднакво и в един и същи цвят, че става война. Дано с времето мине, че ми омръзна да съм звероукротител.

# 246
Аз мислех да не им купувам еднакви неща, за да насърчавам индивидуалността, но май си правя сметки без кръчмар 😃😃
Иначе в момента моите нямат отделни бодита и ромпъри - само връхните дрешки.

# 247
Спят в едно легло и се гушкат , ако единият се разстрои другият го успокоява . Изключително рядко са си пречели , режимът им е еднакъв. Не използвам ваничка , къпят се под душа с баща си . Люлки и шезлонги не съм ползвала , използваме хамаци и децата ги обожават. Не купувам еднакви играчки , уча ги да споделят това което имат . Еднакви са им колелетата, якетата и обувките . Винаги им давам право на избор какво да облекат . Те са различни индивида .

# 248
В леглото в началото ги слагах по късата страна, после по диагонал с главите към външната страна. Но по някое време започват да си пречат като се въртят.
Аз ги обличам еднакво, понеже те самите са много различни🙂

# 249
Да се разпиша и аз в тази страхотна група. Днес я открих и много се зарадвах. По-различно е споделянето с други майки на близнаци, по-разбираемо е някак Wink
Аз съм в 17+4 с 2 момиченца 🎀🎀 след инвитро в Надежда. Следя се при д-р Данаил Илиев, отново в Надежда, но сякаш не е моя доктор. Била съм само веднъж при него до сега, във вторник ми е второ посещение и ще преценя, дали да не го сменя.
На ФМ ходя при д-р Михова и съм изключително доволна. Страхотна, спокойна, обяснява всичко. Вчера ми направи амниоцентеза, и да си призная по-спокойна не съм била да сега. Бебончетата са добре, днес ги видях и чух е ще чакам резултати след 10ина дни.
Тези дни имах време да прегледам за колички. Харесах си тази, дали някой има отзиви за нея?

Относно спането и аз бях сигурна, че ще си спят в собствена стая от самото начало, на като ви чета, явно си правя сметки без кръчмар Wink Първа бременност ми е и явно ще се уча в движение.
Аз съм с конизация на шийката, т.е. скъсена е оперативно. Следя я на около 2 седмици. За сега е 35мм и не е ставало дума за серклаж.

# 250
M_lady Пробвай с д-р Илияна Христова, пак е в Надежда и е много спокойна, дава ти номер, може да и пишеш по вайбър, ако те притеснява нещо, аз ходех при нея заради проблем със забременяването преди да ме премести при д-р Персенска, но братовчедка ми беше при нея на ЖК и роди при нея и тя е много доволна. 😊

П. С. Не съм при нея на ЖК, защото не съм от София и реших да се запиша в моя град, но на феталните морфологии, ще си ходя в Надежда при д-р Патрикова 😉

# 251
Аз също се следих в Надежда при д-р Тихомирова. Много бях доволна, въпреки че не я избрах аз, а ме прехвърлиха при нея след инвитро при д-р Стаменов. При мен се наложи поставяне на песар в късна седмица при д-р Павлова. Като цяло съм много доволна от болницата, там и родих, децата бяха в неонатологията около месец.

# 252
И нашите деца са "Надежденски" - и каката и близнаците са заченати при д-р Персенска. Там се следях и предната бременност и сегашната. Препоръчвам и д-р Генадиева и д-р Арабаджикова, душици са Heart Decoration Морфологиите съм правила при д-р Панайотова и д-р Чачева. Доволна съм от всичко и всички до сега. Нямам търпение вече да дойде и раждането, че много ми тежи.

# 253
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко струва Пренатест за близнаци?

# 254
Цитат на: harlequinN link=topic=1398149.msg44431501#msg44431501 daрte=1646985562
Здравейте! Някой може ли да ми каже колко струва Пренатест за близнаци?
Аз правих в Св. МАРИНА (Варна ) в генетичната лаборатория. 150лв се плаща в болницата 99 долара в сайта Invitae.  Изпраща се в Сан Франциско, САЩ .
изследваха Даун, Едуардс, Патау.
Може да кажат също дали е ДНК-то има мъжка хрозмозома т.е ако няма са две момичета, ако има са или момче и момиче или две момчета.
https://www.invitae.com/en
Ако ви интересува и не сте от Варна мога да ви дам телефон на лабораторията и да питате как стои въпроса за други градове.
Ние нямахме възможност да платим близо 2000лв...за популярните тестове които се правят.

Общи условия

Активация на акаунт