Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 190
  • 934
  •   1
Отговори
# 375
Въпрос към тези които са родили.
Вие забелязахте ли в кой месец/седмица започнаха да имат разлика в растежа едно от друго близначетата по-осезаемо?
Моите са в отделни плаценти обаче се допират на ФМ докато ме преглежда моя лекар влезе друг и започнаха да коментират пъпната връв на единият и до колкото разбрах се е хванала плацентарно или е плацентарна... ( не знам дали точно това бе термина). От което следвало, че единият ще се храни повече от другият.
За съжаление не ми дадоха резултата остава в досието на болницата. На въпросът ми "Всичко наред ли е към този момент?" ми каза "Да".
Но забелязах, че до сега вървяха 3-4 дни разлика, а вече разликата е около седмица. ( Утре влизам в 22 г.с живот и здраве).

# 376
Моят доктор държеше да направим секциото в 36 гс. Бебета си бяха добре, шийката ми държеше, растяха си. Но той се притесняваше да не започне нормално раждане, защото с двуплодна бременност нещата се развивали много по-бързо и могат да настъпят усложнения ако не се реагира навреме. При мен първия близнак беше седалищно.  В крайна сметка реших да му се доверя и родих в 36+2. Не са били в кувиози, изписаха ни след 5 дни.

П.с. Допълвам си поста- при всички положения бих избрала болница, в която има неонатология. Ако беше 1 бебе-добре, но за близнаци, а в случая даже тризнаци, според мен е наложително да има неонатология, дори и за всеки случай.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:45 от Hope90

# 377
Аз им бях казала че, искам дата за секцио, когато е датата на термина, а пък ако тръгнат по рано....ще е секцио по спешност. Посмяха се малко, ама стана по спешност 3 дена преди термин.

# 378
Балтова, всичко да се развие благополучно.

От написаното оставам с впечатление, че всеки доктор си гони интереса. Щом в частна болница няма неонатология, не могат да поемат изобщо ангажимент преди 35-седмица, затова говорят за 36-37 - ма.

Не знам от къде си, но тук при мен в Пловдив единствената частна болница с нужното ниво на неонатология е Селена.
Аз се следях при доктор по ЗК, който няма връзка в голямата болница, а в Торакс.
Паралелно без обяснения си бях включила доктор от Селена, където без излишна паника да ме преглежда.
И двамата доктори ми казваха, че гоним 37-ма седмица.

Всичко добре, достигнах 32-ра и споменах пред доктора ми по ЗК, че моето място е в болница с неонатология и се почна цупенето и кандърдисване как след 35-седмица няма нужда от грижи, защото вече е безопасно, а преди тази седмица ми се обясняваше, че ако нещо тръгне отивам в спешното.
Категорично дадох да се разбере, че аз експеримент няма да си правя, ако нещо се обърка дори и в прилична седмица знаех, че ще ме препратят в първата дежурна болница в града с нужното отделение, а не аз където искам.

Бях си уговорила датата за секцио и въобще отдавна бях избрала доктора, който да го направи в болницата, която исках,  споделих го в последния момент с доктора по ЖК, като усетих от рано, че ми се дава уклон.

Избирайки болница с ниво на неонатология бях супер спокойна, че каквото и да се случи ще се положат нужните грижи.

Почти в 35-та седмица бях, когато на фетална д-р Стратиева ми каза, че трябва да се насрочи вече родоразрешение, едното се е откъснал доста напред за сметка на другото. Случило се е в рамките на две седмици това разминаване.

Родих в 37+2 дни, номер едно  - 3,420кг и номер две - 2,100кг. 5 часа преди секциото ми изтекоха водите, нямах болки и разкритие, дочаках часа за операцията. Бяха наблюдавани, без нужда от нещо специално. Малкото бутна под 2кг нормално в началото отнемат от теглото, изчакаха го някой ден да тръгне пак над 2 кг и ги изписаха.
През цялото време бях спокойна, че ако има нещо хората си разбират от работата.

Това беше моят опит с докторите и дилемите къде и как.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 09:24 от Щефи

# 379
И моите ги следяха в частна болница, но за терапията влязох в Майчин дом, там и родих, за което съм благодарна, неонатологията е много добра. Аз също си мислех,че ще родя декември, но друго стана.Родиха се 1370,1020кг.
Моите деца, разнояйчни близнаци, от началото си бяха с разлика в размерите, но към 26сед.разликата стана по-голяма.При нас също единия близнак се хранеше повече.

# 380
Моите си вървяха с много малка разлика, която започна мисля към 20гс. Все още (на 10м са) имат точно 200гр разлика,  която се запазва всеки месец.

Моите доктори искаха да добутаме до 38гс за да им дадем възможно най-вного време да се развиват вътреутробно. За съжаление ми се скъси шийката в 26гс и успях да издържа до 36гс, когато се родиха със спешно секцио 1900 и 2100гр. Направихме кортикостероидна терапия 2 дни по-рано. Нямаха никакви проблеми,  но колкото по-рано се родят, толкова повече е шансът за някакви усложнения.
Единственото което е много важно е да се следи дали им е добре вътре. Ако има фетално страдание под някаква форма, по-добре да се извадят. Тази лекарка има ли някакво реално основание да ги вади по-рано? Понеже са тризнаци, според мен терапията за дробчетата е много важна, защото могат да се родят във всеки един момент, но със сигурност ако са си добре,  поне до 36гс ще им е по-добре вътре. Важно е обаче ежедневно да следят как са, особено заради мъничкото.

# 381
Момичета, вие къде сте раждали и доволни ли сте?

# 382
В Шейново. Много съм доволна. Аз бях при лекарят който ме следеше и родих при него.
Преди това лежах за задържане там един месец,  така че се нагледах на много случаи и мисля че повечето жени оставаха доволни.
Аз лично много държах да избера и харесам лекарят който ще ме оперира,  защото не е маловажна и самата операция.

# 383
Аз бях в Надежда, там правих инвитро, там се следих и там родих. Бях спокойна, заради неонатологията, а и през цялото време съм получавала адекватно внимание. Много съм доволна от всичко, раждането, престоя. Децата бяха месец в неонатологията, едното на кислород 30 дни, слава богу няма поражения. Единственото неприятно нещо беше, че не ме пускаха при тях в това време, заради ковид обстановката.

# 384
А каква беше цената за раждане и престоя (вашия и н децата)?

Аз бях в Надежда, там правих инвитро, там се следих и там родих. Бях спокойна, заради неонатологията, а и през цялото време съм получавала адекватно внимание. Много съм доволна от всичко, раждането, престоя. Децата бяха месец в неонатологията, едното на кислород 30 дни, слава богу няма поражения. Единственото неприятно нещо беше, че не ме пускаха при тях в това време, заради ковид обстановката.

# 385
За който се интересува има акция в Хиполенд на mountain buggy duet.
Вчера в магазина служител каза, че готвят промоция, не му повярвах, но днес вече е отразено в сайта.

Скрит текст:

# 386

А каква беше цената за раждане и престоя (вашия и н децата)?
Декември 2020, раждането беше 2200 мисля, после вдигнаха цените. За децата нищо не съм плащала

# 387
Момичета, от коя седмица се започват тоновете и съответно зачестяват прегледите?

# 388
Момичета, от коя седмица се започват тоновете и съответно зачестяват прегледите?
При мен беше от 32-33г.с.

# 389
Казаха ми да ги започвам вече - в 32г.с. съм

Общи условия

Активация на акаунт