Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 149
  • 934
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Балтова, честито и от мен!
Супер мерки, добре сте се гледали!
Стискам палци всичко да е наред и занапред!
Бъдете здрави!

# 451
Балтова, честито! Дано скоро да се приберете и 4-та в къщи и да са много спокойни дечица! Благословено да е цялото Ви семейство!

Да се похваля, показах резултатите на АГ-та като цяло казаха, че са добри, но да увелича приема на белтъчините. Че вече започнах да тегля най- основите  протеини. Малко в повечко ми идва като количество храна, но трябва да свикна да ям като за трима  Heart Eyes

# 452
Момичета, малките не искат да спят през деня. Голям рев, неспокойни. Само в количката се унасят, но аз издъхвам и не успявам нонстоп да съм навън. Приемам всякакви съвети с благодарност. На 3 месеца са.

# 453
Моите доста време спяха по шезлонгите. Като станаха към 4 м. им подариха люлки, градински се водят, с метална конструкция. Там заспиваха супер бързо. На едната ми дъщеря трябваше да се направи операция и след нея докато се успокои и спре да я боли само в люлката успяваше да поспи по-спокойно.

# 454
Нашите до към годинката си спяха все в количката.. та аз трупах по 15 км на ден.
После взеха да се редуват баби, таткото ( който може) и ги приспиваме в отделни стаи ( понякога и с бял шум) , защото пък взеха да се будят един От друг при най-малкия звук.
Абе не е лесна работа 😂

# 455
  • София
Нашите също спяха само в колата и в количката до годинка, след това ги научихме да заспиват в креватчетата сами.

Помагаме им с блекаут пердета и тишина, така спят по-дълго. На количката хвърлях отгоре тъмен шал или одеало, след като заспят.

# 456
Момичета, в 27 г.с.съм с мека шийка. Не е скъсена.
Приеха ме в болница за терапия с кортекостероиди за дробовете на бебетата, вливат ми магнезий.
Имате ли опит с такова състояние?
Дали е възможно шийката отново да възстанови структурата си или това е необратим процес?
С предната ми бременност (едноплодна) ми се случи в 32гс, но имах и скъсяване на шийката под 2см беше станала, болезнени контракции, даже ми падна тапата. Биха ми инжекциите 3 дни поред (за бебето) . 4 дни бях на магнезий венозно. И след това вкъщи САМО на легло до края. Родих в 38+гс с планово секцио. Та надежди винаги има при правилна реакция на лекарите. Знам, че с 1 не е като с 2, но се надявам да съм дала малко яснота.

А като са новородени заедно ли ги слагате да спят или в отделни кошари?
Как се случва кърмене на 2 бебета?

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 07:44 от bubanka

# 457
Кърмене на две бебета не е невъзможно. Има специални възглавници, които помагат много. Не е необходимо всяко да си бъде на една и съща гърда. Понякога едно суче по интензивно и повече, другото по малко и бавно, тогава може да се сменят за да стимулират гърдите. Има специалисти по кърмене, които помагат много. Аз понеже нямах много кърма бебетата бяха на смесено хранене. Първо кърмя, после дохранвах с АМ. По интересно е когато излизате навън с бебчетата. Тогава няма как да ги кърмете едновременно, но се случва да плачат заедно от глад. Ако не става едно по едно, аз вземах едното да кърмя, а на другото давах АМ от бутилка. Следващия път ги редувах. Не е лесно, но се намира начин и всичко е до рутина.
Иначе моите спяха в една кошара до към 3 мес. После вече им стана тясно

# 458
Момичета, малките не искат да спят през деня. Голям рев, неспокойни. Само в количката се унасят, но аз издъхвам и не успявам нонстоп да съм навън. Приемам всякакви съвети с благодарност. На 3 месеца са.
При нас имаше проблем само с едното бебе. Доста време спеше само в количката, на музика. След като заспи пробвах да я местя в леглото, но не винаги ставаше. Пусках им Моцарт за бебета през приложение на телефона, много ги успокояваше.

# 459
Приспивах в слинг/раница едната близначка доста дълго време. Другата заспиваше в шезлонг с вибрация или в люлка. После прехвърлях и тази от слинга в подобно съоръжение и така спяха.

Кърмих много дълго време. Възможно е, стига вие да искате. Трудно е в началото. На вън ги извеждах в началото от хранене до хранене. След 4-тия им месец и в къщи започнах да ги храня една по една и на вън така действах.

# 460
TeoYo, след вас сме с месец и драмите ту с едното, ту с другото, така си е...

Предложението по-горе за нещо тип шезлонг е много добра.
Аз бях против вкъщи да спят извън легло, но като почнаха да се редуват за нещо си всяко, преосмислих.
Някои хора за успокояване от колики слагат детето да спи в кошница за новородено по време на криза.

За у нас им взех столчета prima Papa, спускат се до позиция шезлонг и с колелцата ги разнасям из цялата къща. Сутрин след хранене не спяха, сега им разделих времето и 1,5 - 2часа слагам в столчета, дори на припек не им пречи, или на прозорец или на тераса. Сложих им плюшени одеяла за подложка и им действа като прегръдка, мъркат си.

Късен следобяд, преди вечерния тоалет се активират и два часа преди къпане се редуват с рев, колики, мрънкане.
И тук ги слагам в шезлонг, заспиват бързо, даже ги разсънявам преди баня. И така имам час и половина свобода.

По улиците с количка не мога нон стоп да стоя.

# 461
А задължително ли се прави пренатален тест при двуплодна бременност?
АГ ме попита дали искам, но аз нямам идея. БХС достоверен ли е при двуплодна бременност?

# 462
Моите вече и в столчетата мрънкат - преди ги харесваха, люшкане, мекичко…

# 463
АГ ме попита дали искам, но аз нямам идея. БХС достоверен ли е при двуплодна бременност?

Нито едното изследване не е задължително, но е препоръчително. БХС и статистика, а пренаталният тест е изследване. Във Варна в Окръжна болница правят пренателен и струва около 350лв. Така, разберете във Вашия град все ще има и от по-евтиния вариант. Разликата е в това, че ние трябва да посетим две болници, а не консултанта.

# 464
[/quotе]
Пренаталния тест дава спокойствие и наистина е изследване.
На мен моята АГ каза, че за двуплодна не се препоръчва БХС.

Общи условия

Активация на акаунт