Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 096
  • 934
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Честити госпожици! Да сте здрави и скоро да сте заедно!

Моите бебки се родиха в 33гс, 2220 и 1900. Малката свали много и трудно започна да се храни и да наддава, изписаха ни когато малката стана 2100 и наддаваше стабилно. Кортикостероидна терапия правих в 29 гс, когато влезнах в болница за задържане. Изписаха ме в 32гс, не съм правила втори курс.

Кръвно не съм вдигала.

Коластрата тръгна 2-3 дни след секциото, аз стимулирах на 3ч по 10 минути, без значение дали пуска или не. И аз бих препоръчала консултант по кърмене. Има и безплатен телефон към подкрепа за кърмене, потърсете го и им звъннете.

# 526
Момичета, какви колички избрахте за вашите бебчета, аз съм доста раздвоена, гледам baby monsters, само защото влиза в асансьора, мисля за друг вариант, но не знам как ще я свалям, ако е по голяма..... И така, който има опит нека сподели, как се случват нещата с малките асансьори и каква количка избрахте.

# 527
Fairytale11 увеличих времето на изцеждане Simple Smile Аз масаж правих като ми се втвърдиха, но щом помага и след това, почвам и с масажите 🥰🙂 Помпата, която използвам e Единична електрическа - Philips Avent Natural Motion.

delisardeli, благодаря за споделени опит. 🥰🙂

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 14:53 от Manoela_Sh

# 528
  • София
Маноела, за помпата - аз имах и ръчна, и електрическа двойна на Медела. Лично според мен ръчната за начало е по-добре, защото можеш по-лесно да настройваш ъгъл, сила, интензивност и т.н. Но звънни на консултантите, минало е доста време и това за мен е притеснително.

Ако с нещо мога да помогна - на разположение съм 🍀

# 529
Маноела, за помпата - аз имах и ръчна, и електрическа двойна на Медела. Лично според мен ръчната за начало е по-добре, защото можеш по-лесно да настройваш ъгъл, сила, интензивност и т.н. Но звънни на консултантите, минало е доста време и това за мен е притеснително.

Ако с нещо мога да помогна - на разположение съм 🍀

Ами ще пробвам и с ръчна. Simple Smile

Още веднъж много благодаря за споделения опит и съветите 🥰🙂

# 530
Момичета, какви колички избрахте за вашите бебчета, аз съм доста раздвоена, гледам baby monsters, само защото влиза в асансьора, мисля за друг вариант, но не знам как ще я свалям, ако е по голяма..... И така, който има опит нека сподели, как се случват нещата с малките асансьори и каква количка избрахте.
Ние сме с Бъгито, само то влизаше в нашия асансьор. Взехме я втора ръка, ползаме я всекидневно повече от година и съм много доволна. Лесно се управлява, маневрена е. Гледайте да има ръчна спирачка, като натежат бебетата е от полза.

# 531
Мен ми се струва, че бъгито няма да може да влезе в нашия асансьор, размерът на асансьора ни 65см, на 105 см. Бъгито не е ли около 100 см, ти как успяваш да влезеш в асансьора?

Ние сме с Бъгито, само то влизаше в нашия асансьор. Взехме я втора ръка, ползаме я всекидневно повече от година и съм много доволна. Лесно се управлява, маневрена е. Гледайте да има ръчна спирачка, като натежат бебетата е от полза.

# 532
Кортикостероидна терапия ми правиха като бях бременна със сина ми. В 32гс заради болезнени контракции, скъсена шийка и паднала тапа. В крайна сметка не родих тогава, но те се застраховаха.

За количка и аз имам питане. Рамо до рамо или едно пред друго? Кое е по практично според вас?

# 533
Мен ми се струва, че бъгито няма да може да влезе в нашия асансьор, размерът на асансьора ни 65см, на 105 см. Бъгито не е ли около 100 см, ти как успяваш да влезеш в асансьора?

Бъгито е 63 широко мисля, най-тясната количка е мисля. Влизам като вкарвам количката първо, с гърба навътре, с вдигната дръжка, после аз влизам. ММ я вкарва и наобратно и той се събира някак:) Нашият асансьор е със същите размери, от старите, които са в панелките.

# 534
Аз ползвам количка, където бебетата са едно под друго. Където живея, са много тесни тротоарите и с широка количка буквално няма да мога да се движа.

# 535
Нашия асансьор също е от малките в панелките. И аз вкарвам Бъгито на обратно, после влизам аз. Ако успея да я вкарам както трябва дори има място освен за мен и за ММ, който е към 100-тина килограма.

# 536
Колко често ви правят тонове с близнаци? Всяка седмица ли или по-често?

# 537
  • Sofia

Да допълня питането - и от коя седмица започва меренето/ слушането на тонове?

# 538

Моите тонове започнаха да ги мерят още през февруари, веднъж в месеца,  сега съм в 30 г.с.

# 539
Мериха ми тонове веднъж, когато правихме кортикостероидната терапия и след това като ме приемаха за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт