Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 306
  • 934
  •   1
Отговори
# 780
Аз също  бях в 24  седмица при Д-р Маринов в Надежда , препоръчвам  го, обяснявам не претупва прегледа

# 781
Аз също профилактично минах на преглед при д-р Маринов в Надежда, но не помня в коя седмица бях. Доволна съм, обясни ми всичко, което вижда.
Иначе в моят случай правихме хорионбиопсия в 13 г.с., именно заради това, че ако има някакъв проблем, да може да се махне едното бебче с по-малък шанс да се засегне другото. За щастие, всичко е наред и двете сега спят до мен.

# 782
По принцип сърце се гледа 20-24 седмица..... проследява се ако има съмнения.

А като основание ли се прави/препоръчва хорионбиопсия или застраховка на феталния?

Не ми се вижда и много Ок да се застрахова доктор с неинвазивни, инвазивни тестове, вместо при съмнение първо да се направи консултация с второ, трето мнение от колеги.

# 783
Здравейте Simple Smile Тъй като кръвотока на единия ми близнак е започнал да се влошава, общо взето се готвим за доста ранно раждане. В понеделник и вторник ми предстоят инжекции за дробчетата на бебетата. Предложиха ми да остана в болницата за наблюдение, но тъй като имам и по-голямо дете предпочитам да съм вкъщи и просто да почивам повече. Въпросът ми към тези от вас, които са правили тази терапия е имахте ли странични реакции от инжекции те и какви? Всякакви съвети ще са ми от полза. За протокола тогава ще съм 26+4гс

# 784
Бебетата станаха по-лениви и ги усещах по-малко. Освен това, което било нормално, нямаше нищо друго. Не бях в болница.

# 785
По принцип сърце се гледа 20-24 седмица..... проследява се ако има съмнения.

А като основание ли се прави/препоръчва хорионбиопсия или застраховка на феталния?

Не ми се вижда и много Ок да се застрахова доктор с неинвазивни, инвазивни тестове, вместо при съмнение първо да се направи консултация с второ, трето мнение от колеги.

При мен се наложи хорионбиопсия заради по-дебела нухална гънка. В някои случаи, поне според мен, е по-добре директно да се действа с тестове, вместо мнения от други лекари, защото тези прегледи отнемат време, а времето е лукс когато става въпрос за редукция. No Mouth Много черна тема подхванах, извинете ме.

# 786
Здравейте Simple Smile Тъй като кръвотока на единия ми близнак е започнал да се влошава, общо взето се готвим за доста ранно раждане. В понеделник и вторник ми предстоят инжекции за дробчетата на бебетата. Предложиха ми да остана в болницата за наблюдение, но тъй като имам и по-голямо дете предпочитам да съм вкъщи и просто да почивам повече. Въпросът ми към тези от вас, които са правили тази терапия е имахте ли странични реакции от инжекции те и какви? Всякакви съвети ще са ми от полза. За протокола тогава ще съм 26+4гс
При мен нямаше абсолютно никакви странични ефекти. Ама аз бяха толкова притеснена последните седмици, та може и заради това да не съм разбрала. В коя болница си? Кога се очертава раждането?  Нали е предвидена добра неонатология? Общо взето трябва максимално спокойствие, но е много трудно.

# 787
Fairytale 11, mona 11, благодаря ви. Предупредиха ме за възможно повишаване на кръвното налягане, кръвната захар, безпокойство, безсъние и др.

mona 11, в Надежда съм. Д-р Чачева ме следи всяка седмица и за момента ѝ имам пълно доверие. Естествено съм в ужас и страх денонощно, но май е неизбежно. Опитвам се да мисля, че всичко ще бъде наред, ще имаме късмета децата ни да са живи и здрави и се моля. Една година се опитвахме да имаме второ дете, толкова са желани. Когато разбрахме, че са близнаци бяхме на седмото небе и си казахме "Ето, чакането си заслужаваше". Кой да знае, че монохориатите всъщност са толкова тревожни Sad

# 788
Мен само за кръвно и захар ме предупредиха, нямах нищо, всичко беше наред. Единственото гадно е вливането на КС, защото е мускулно и малко боли, но на моменти. Вас може да не ви боли, но предупреждавам. Горе главата, всичко ще мине и ще бъде наред, имайте вяра и не се притеснявайте толкова, защото и на тях им се отразява. Бъдете силни и с търпение, желая успех и всичко да е наред! Heart
Fairytale 11, mona 11, благодаря ви. Предупредиха ме за възможно повишаване на кръвното налягане, кръвната захар, безпокойство, безсъние и др.

mona 11, в Надежда съм. Д-р Чачева ме следи всяка седмица и за момента ѝ имам пълно доверие. Естествено съм в ужас и страх денонощно, но май е неизбежно. Опитвам се да мисля, че всичко ще бъде наред, ще имаме късмета децата ни да са живи и здрави и се моля. Една година се опитвахме да имаме второ дете, толкова са желани. Когато разбрахме, че са близнаци бяхме на седмото небе и си казахме "Ето, чакането си заслужаваше". Кой да знае, че монохориатите всъщност са толкова тревожни Sad

# 789
При мен терапията не даде никакви странични ефекти или поне не съм разбрала. Вливаха ми магнезий и от него се замайвах. Не смятам, че е имало общо с инжелциите.

# 790
Вливането на магнезия е ужасно и на мен ми се виеше свят, беше ми много ниско кръвното и цял ден спях от него, но какво да се прави, каквото трябва ще изтърпим Blush

При мен терапията не даде никакви странични ефекти или поне не съм разбрала. Вливаха ми магнезий и от него се замайвах. Не смятам, че е имало общо с инжелциите.

# 791

И аз бях при д-р Чачева, в добри ръце си. Неонатологията също е много добра, лекарите там също, изобщо в цялата болница. Стискам палци всичко да мине добре и бебчетата да са здрави. Много са силни малките душички, ще се справят.

# 792
pan_pan, бях в същата ситуация, в същата болница. Няма страшно в много добри ръце си. Моите момчета устискаха до 30г.с.,но си полежах близо месец в болницата. Ако имаш въпроси, може да ми пишеш. Иначе от терапията нищо ми нямаше. Имам три такива курса в 25г.с.,  27г.с и 1-2 дни преди да родя.

# 793
Днес бях на преглед. Единият близнак продължава да изостава. 32+4 дни
Б1-  1728гр - 31+1 дни
Б-2- 2151гр - 33 г.с

Следващият понеделник ме вика пак понеже наближават разлика 500гр
Изписаха ми Дексаметазон 4 мг/мл 3 ампули мускулно, три дни подред.
Не ме предупредиха за странични ефекти или да следя за симптоми, но като че ли съм чела, че някои влизат и в болница за следене... Та да попитам за този медикамент ли става въпрос?
Пия еутирокс за ЩЖ и си бия Клексан както приемам и Натаспин.
От листовката: Предупреждения и предпазни мерки
ако имате намалена активност на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм);
ако се лекувате за запушване на кръвоносни съдове от кръвни съсиреци(тромбоемболизъм);

# 794
Здравейте, има ли мама, която може да ме дабави в групата във фейсбук " предай нататък - от близнаци за близнаци", виждам че има правило за приемане за около 3 месеца преди термин Simple Smile терминът ми е 7 септември, но гинеколога ми каза да очаквам бебовците средата на август Blush  малко съм нетърпелива
Не мога да си обясня защо има такива ограничения, при исловие че при близнаци нищо не се знае🙄а и нали трябва да сме подготвени предварително😃

Общи условия

Активация на акаунт