Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 296
  • 934
  •   1
Отговори
# 795
Днес бях на преглед. Единият близнак продължава да изостава. 32+4 дни
Б1-  1728гр - 31+1 дни
Б-2- 2151гр - 33 г.с

Следващият понеделник ме вика пак понеже наближават разлика 500гр
Изписаха ми Дексаметазон 4 мг/мл 3 ампули мускулно, три дни подред.
Не ме предупредиха за странични ефекти или да следя за симптоми, но като че ли съм чела, че някои влизат и в болница за следене... Та да попитам за този медикамент ли става въпрос?
Пия еутирокс за ЩЖ и си бия Клексан както приемам и Натаспин.
От листовката: Предупреждения и предпазни мерки
ако имате намалена активност на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм);
ако се лекувате за запушване на кръвоносни съдове от кръвни съсиреци(тромбоемболизъм);

Joy Joy, аз тъкмо преди няколко дни зададох същия въпрос. И аз имам терапия с дексаметазон в същото количество, само че само 2 дни. Направиха ми първата ижекция днес към 11ч. Чувствам се добре, но аз не приемам други лекартсва. Меря си кръвното по-често и е под 120, което май е ок. Единствено наистина малчовците са ми по-малко активни. 26+5 съм и не съм в болницата, вкъщи съм си.

# 796
Joy Joy, пиеш ли протеин на прах. При мен разликата беше 300г и започнах Прегнако и по 2 яйца на ден. Не знам дали е от това, но разликата им вече е 150г. От четвъртък дори започнах да пия двойна доза от протеина
Днес бях на преглед. Единият близнак продължава да изостава. 32+4 дни
Б1-  1728гр - 31+1 дни
Б-2- 2151гр - 33 г.с

Следващият понеделник ме вика пак понеже наближават разлика 500гр
Изписаха ми Дексаметазон 4 мг/мл 3 ампули мускулно, три дни подред.
Не ме предупредиха за странични ефекти или да следя за симптоми, но като че ли съм чела, че някои влизат и в болница за следене... Та да попитам за този медикамент ли става въпрос?
Пия еутирокс за ЩЖ и си бия Клексан както приемам и Натаспин.
От листовката: Предупреждения и предпазни мерки
ако имате намалена активност на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм);
ако се лекувате за запушване на кръвоносни съдове от кръвни съсиреци(тромбоемболизъм);

# 797
Не са ми предлагали протеин... не е и изследван. Поне в урината до сега не ми е излизал белтък ( мисля това обсъждахте).
В петък съм по ЗК ще видим там каква разлика ще даде.
В понеделник съм пак в МД ( Варана)
Иначе знам, че не трябва да сравнявам два различни апарата ( даже док днес каза да му напомня на кой ме е гледал и  да отидем пак на него), но за 1 седмица от ЗК до платеният преглед днес  малкия е качил само 50 гр а големия 200гр.
За първи път се случва ...
P.S  Сега ме замисли...като беше по-хладно редовно си правех за закуска по две яйца, я омле, я на очи или бъркани и хапвах по една ябълка минимум.
Сега гледам да направя някой сандвич .....

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 23:18 от Joy Joy

# 798
На мен също никой не ми е предписвал протеин, а изследвания не съм правила от февруари. Сама си го предписах. Четох тук във форума, че е необходим 80г на ден протеин, а аз го докарвах едва 20-30г. Рядко ям месо вече. Та така купих си го и започнах да го пия. 1 кутия е около 50лв и стига за 20 дни, но ...а сега АГ каза да удвоя дозата. Но не ги мисля парите. Аз съм 2 седмици по-назад от теб и нямам вариант да са мънички, ако тръгнат по-рано.
Не са ми предлагали протеин... не е и изследван. Поне в урината до сега не ми е излизал белтък ( мисля това обсъждахте).
В петък съм по ЗК ще видим там каква разлика ще даде.
В понеделник съм пак в МД ( Варана)
Иначе знам, че не трябва да сравнявам два различни апарата ( даже док днес каза да му напомня на кой ме е гледал и  да отидем пак на него), но за 1 седмица от ЗК до платеният преглед днес  малкия е качил само 50 гр а големия 200гр.
За първи път се случва ...
P.S  Сега ме замисли...като беше по-хладно редовно си правех за закуска по две яйца, я омле, я на очи или бъркани и хапвах по една ябълка минимум.
Сега гледам да направя някой сандвич .....

# 799
Joy Joy, спомням си, че имаше големи притеснения в началото, времето как лети.

Пиех протеин от самото начало, много стриктно, цели кашони поръчвах от iherb. 
Накрая при мен се получи разлика, в 32 - ра седмица бяха добре, планувахме секциото за 37-ма + и тогава се случи.
В 34+ се установи разминаване, родиха се с  1,3 кг разлика.

Сега е важно редовно мерене на кръвното.
Вече се водиш в 33-та седмица, в 35 -та  АГ смятат за безопастна.

Пожелавам ти да запазиш спокойствие, че всичко ще е наред.

# 800
Да се запиша и аз 🙂 тук, въпреки че съм в началото 8 г.с+5 и силно вярвам, че ще стигна до края😃За сега смятам да се следя в Стара Загора при д-р Дянкова тъй като съм след инвитро в ТР.Дай Боже да няма усложнения 🙏Изчетох цялата 38 тема, научих много неща, много сте полезни всички които споделяте. Ще се радвам на съвети, препоръки и всичко за което някоя се сети и сподели. Прочетох че във Варна правят тест тип пренатален, но много по евтин. Дали е възможно да е верен, защото някак си ми се струва не реално едните тестове да са 1500,1600 и...т.н а, този да излиза около 300-400 лв, въпреки че в БГ всичко е възможно🤔

# 801
Благодаря ви!
Кръвното за сега е добре, пулса е висок, но за сега не му обръщат внимание.
ММ е седмак, брат му е осмак. Живи и здрави са.
Тегава седмица ще е...

И аз съм писала за теста понеже го правих. В генетичната лаборатория на болница св.  Марина се прави.
Може да се обадите и да ви обяснят. Също и да кажат дали се прави в друг град.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 23:44 от Joy Joy

# 802
Аз съм с проблеми с щитовидната, всеки ден съм на л тироксин. Биех и фраксипарин по време на бременността. Поставиха ми дексометазон, вече не помня седмиците. Не съм влизала в болница за наблюдение. Следващата ме лекарка ми предложи, но аз отказах. Имаме и кака и исках да съм с детето. Не помня да съм имала странични ефекти, освен че ме болеше при поставяне на разтвора.

# 803
Mmm_st, благодаря!
Моя мъж такъв спец стана, три месеца ми би прогестерон в задните части.
Медицинските сестри ми правиха топчета и синини от него една нямам.
Сутринта ми постави първата.
Значи да се опитам да се успокоя...само ще си помогна на мен и мъниците....

# 804
Спокойствие и хубава храна. Момичетата са писали, аз понеже имах ужасно гадене и трудно поглъщах каквото и да е, си налагах да се храня с яйца и месо. Моя мъж ми пречеше пържоли и аз ги режех на малки парчета и ги слагах в салата. Така ги ядях, с яйцата проблем нямах. Правех си много фрешове с червено цвекло, заради желязото.

# 805
Joy joy, и моят мъж ми би инжекциите при инвитрото в корема, а сега от месец ми бие фраксипарин в ръцете горе.... (стискайте палци днес да ми го спрът, ще изследвам д димер дано е влязъл в норма)
 Общ белтък не е в урината, изследва се с кръвна проба,белтъка в урината е друго, моя общ белтък е близо до долната граница и лекаря ми предписа протеини biogame, 3 пъти на ден, но ми идват в повече и само един път на ден ги взимам, жк каза, че ако не започна протеини ще започна да се подувам, да вдигам кръвно и разни други неразположения.
Не знам дали има общо, но за последния месец само протеините съм добавила към всички други лекарства, хемоглобина за 3 седмици ми се е вдигнал от 90 на 119, толкова висок не ми е бил от началото на бременността...  

Mmm_st, благодаря!
Моя мъж такъв спец стана, три месеца ми би прогестерон в задните части.
Медицинските сестри ми правиха топчета и синини от него една нямам.
Сутринта ми постави първата.
Значи да се опитам да се успокоя...само ще си помогна на мен и мъниците....

# 806
Нито ми се е гадело, нито повърнах до сега ... просто се чувствам като дебела жена ( само на корем съм качила за сега, 62кг забременях сега съм 74кг , 32+4 дни.
Но М_lady  ми насочи вниманието за яйцата и установих, че ги спрях, а преди редовно си закусвах или обядвах с тях. От днес се поправям и започнах да пия повече айрян, лешници имаме, но ме е страх сурови да ги хапвам, леко ги запичам.
Забравих да си купя извара.

Lizi:), ще наблегна на този вид храна дано задържат една седмица, че в понеделник съм на контрола.

# 807
Joy Joy, стискаме палци. Ще чакаме да споделиш дали всичко е наред Flowers Four Leaf Clover

# 808
Здравейте! Устисках до 37 г.с. въпреки че никой не вярваше,че ще стигна и до 7ми месец. Вече имам и дата за секцио в петък. Колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам. На моменти дори въздуха ми спира и започвам да се задушавам от страх. Секциото ще бъде с пълна упойка, което хем ме успокоява (психически няма да издържа да съм будна на операционна маса), хем ме и стресира (дали ще ме хване, а дали ще се събудя)... След това идва и страха от престоя в болницата, как ще се грижа за бебетата в такова състояние... Моля ви, ако някоя е имала такъв проблем преди събитието, нека да даде съвет, трик за овладяване на положението. Имам чувството,че ще си навлека някоя беля сама от притеснение...

# 809
Да питам и тук 😃Дали бихте ми препоръчал лекар при който да си следя Б на близнаци ЗА Пловдив или Ст. Загора

Общи условия

Активация на акаунт