Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 309
  • 934
  •   1
Отговори
# 765
Аз също я заглеждаха, дори в същия магазин ходих да я гледам, но килограмите ме отказаха. Освен това коментирах с моя позната с близнаци, че кошовете за новородени не са необходими. Ползват се супер малко време и особено за летни бебета. А нейните са септември и пак не са и били нужни. За 3в1 варианта - за кошчетата за кола търсих информация, дали и какви Краш тестове са минавали и не намерих.
В крайна сметка се спряхме на Mountain buggy duet v3 luxury.
https://www.hippoland.net/mountain-buggy-kombinirana-kolichka-za … bena-kost-pt-0226 Има пълно легнало положение на седалките.
Кошчета за кола Cybex Aton 5. Кошчетата са съвместими с количката, взимат се едни допълнителни адаптори. За съжаление опита ми е само от четене по форуми. В 8ми месец съм и все още не съм тествала покупките.
Здравейте на всички и аз съм в очакване на близнаци 💙💙
Не знам дали до момента е обсъждана количката Dorjan Quick Twin
https://www.baby-market.net/index.php?route=product/product&product_id=1458
Ако някой е ползвал, може ли да сподели мнение?
Ние сме със същата конфигурация и ни беше много удобно. Особено ако ходите по разни места с кола е изключително удобно да преместиш бебето от колата в количката без да го будиш. Родих ноември, зимни кошове не сме взимали.
Според мен много зависи дали ще се разхождате повече с количката или с колата. Ние бяхме повече с колата.

# 766
Аз бях с Дрожджан 3 в 1, супер е за малки бебета. С моите от октомври до март си ползвах зимния кош, излизали сме на -5 без да се тревожа за тях. Супер удобно ми беше и че можеше и да ползваме само кошчетата за кола с рампата. В последствие я смених, тъй като се налагаше да минаваме всекидневно през подлез и ми беше трудно да я бутам по рампата.

# 767
Да ви питам, които сте с mountain buggy duet чувам едно потракване в предните колела,  не знам дали си е така или е нещо от лагерите.
При вас как е?

# 768
Да ви питам, които сте с mountain buggy duet чувам едно потракване в предните колела,  не знам дали си е така или е нещо от лагерите.
При вас как е?
При мен не трака нищо отпред.

# 769
Момичета, здравейте! Бременна съм в 12 г.с. и тъкмо се връщам от БХС. Докторката ми каза, че едното бебе е с теч в сърцето и ми препоръча да направя неинвазивен пренатален тест, за да разберем със сигурност дали има риск от Синдром на Даун. Също така шийката на матката е 30 мм., което било на границата. Много съм притеснена и незнам какво да правя. Има ли някой в моето положение, моля за съвет!

# 770
Тази седмица е много ранна,за да се види дефект в сърдечната област. Бих ви препоръчала да направите ехокардиография на бебетата, прави се около 20-24 г.с. по спомен. Аз правих във Фемина, не мога да се сетя за името на доктора. Беше изключително внимателен, обясняваше всичко. Дори и в тези седмици не всичко е формирано и не се вижда.
По принцип пренаталния тест е нещо хубаво, но скъпо.
При коя лекарка сте ходили?

# 771
Лина, кой доктор го каза това? Пиши в кой град ходиш на преглед за да  ти помогнат с избор на доктор.

В твоите седмици се гледа - шийна гънка за течност в тилната област като признак на синдром на Даун
Още носната кост за признаци на Даун, Едуардс, Патау

# 772
Лина, кой доктор го каза това? Пиши в кой град ходиш на преглед за да  ти помогнат с избор на доктор.

В твоите седмици се гледа - шийна гънка за течност в тилната област като признак на синдром на Даун
Още носната кост за признаци на Даун, Едуардс, Патау

Доктор Панайотова в Надежда

# 773
Ясно, чувала съм хубави отзиви за нея.
Странно ми е, че още сега е обсъждано сърцето, като се гледат други признаци.

В голяма болница си, потърси второ мнение.
Теста лесно ще го направиш, така и така вече съмнението е посято и едва ли ще ти е спокойно без него.

Ехокардиография в Надежда прави д-р Маринов от НКБ. Можеш да поискаш среща с него
Иначе, вече ти писа mmm_st, че сърце се гледа 21-24 седмица.

# 774
  • София
Аз също бих потърсила второ мнение, и то в друга болница /клиника. Неинвазивния тест при близнаци е малко пари на вятъра.

# 775
Подкрепям мнението за Маринов. Той е най-добрият и отидете веднага, за бременни сигурно ще има час за след няколко дни. На третата фетална видяха нещо при единия близнак. Отидох и той видя още 4 неща. За щастие нищо сериозно и сега просто ги проследяваме.

# 776
Аз за шийката знам, че не трябва да е под 25мм. Мен с предната бременност ме приеха за задържане с 20мм шийка. На 27мм ми казаха да си почивам вкъщи. 👌

Аз съм с термин Ноември, но не смятам да вземам кошове за новородени. Сина ми не понасяше зимния кош (роден февруари) и още май месец му сложих седалката. Никога не е спал в количка и не сме обикаляли много зимата.
Аз съм се насочила към Mountain buggy, ще си взема само кошчета за колата. Удобно е само да местиш коша.

# 777
Почти всички фетални са ми били при док. Панайотова и според мен не би ви притеснила без основание. Не съм специалист и нямам представа какво може да се види или не в тази г.с., но щом ви е посъветвала да направите пренатален тест, сигурно има защо. Другият вариант е хорионбиопсия, каквато правиха на мен, но е инвазивно и има риск за бебчетата. Най-вероятно ако нещо излезе на пренатеста, ще правите хорионбиопсия.

# 778
При мен хорионбиопсията не вършеше работа, нито пък пренатален тест и направих амниоцентеза в 17гс. Проблема е, че резултатите излизат след 10 дни, а аз дори чаках повече. Та когато има резултати от амниоцентезата и ако те са лоши за единия близнак, не може да се редуцира само той, а трябва да се прекъсне цялата бременност. Просто вече седмиците са доста високи. За щастие при мен всичко е наред, вече съм 30гс и чакам 2 здрави бебки момиченца. Пожелавам Ви успех. Има доста начини на диагностика, доверете се на своето АГ.

# 779
Едното от бебетата ми се роди със сърдечна малформация, проследяващият гинеколог видя проблем на феталната в 12 г. с. Така че, напълно възможно е да се види толкова рано, че нещо със сърцето не е наред, но самият орган още не е напълно развит. Затова се препоръчва пренаталната ехокардиография да е след 17 гс. В моя случай отидох в 16 гс при д-р Маринов, най-добрият по мое мнение. Той ме следеше през цялата бременност, но реално диагнозата поставиха, когато дъщеря ми беше на 28 дена. Последва операция, сега е добре. Мен също ме съветваха да направя пренатест, но аз го пропуснах.

Общи условия

Активация на акаунт