Бъдещи и настоящи мами в Чехия 2

• 21 997
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Хахахха
ами да  Mr. Green има цяяяял рафт с продукти Дерони, ама лютеница вече няма в тукашния  Wink Laughing

Руми
има, да по новините гледай - амо то за да стрескат пойщовната.
Ти като ражда я кажи - всичко без пари ли ти беше?

# 196
Здрасти,
мда като раждах за мен всички прегледи преди и следраждането са без пари--поема ги здравноосигурителната каса--тва ако си осигурен като работник. Плаща се в болницата само за бебето--аз раждах в Мотол, там ми казаха преди да родя, че при нормално раждане без усложнения и престойна бебето 72часа в болницата излиза към 6000, е ние седяхме 8дни след като се роди Влади той имаше жълтеница и беше на лампи и доста изследвания му направиха, накрая платихме 5500 (казаха, че по най-ниската тарифа са ни сметнали щото аз съм била осигурена като чех;)). Ако обаче си със смулвни, т.е не като работник плащаш самото смулвни ,което мисляче беше към 20 000, като от тази сума между 5000 и 7000 са за бебето, та може и нищо да не платиш. Има една подробност, че това беше преди Българияда влезе в ЕУ--сега може и да има някви промени--както примерно ние сега не плащаме за децата здравно щото са записани на наште осигуровки:)). Така, че най-добре Миленка (стискам палци всичко да е ок), провери си там където искаш да раждаш, те ще ти кажат най-добре, обаче ако си осигурена като работник мисля,че няма да имаш никви грижи--само за бебето ще трябва да плащаш най-вероятно.
Валя беше съссмулвни като ражда Доминик татя може да каже по-подробно как е като не си осигурен като работник.
Поздрави

# 197
Здрасти банда

При нас лееее като из ведро  Crazy много гадно времето  Crossing Arms

Руми
ааа екстра значи, аз като раждах ми искаха побит, изглежда нещатата стават все по добре  Wink

Наистина Валя ражда по скоро, ама сега се сетих rositsa1983 -  ражда януари - съвсем актуално  Party дано се включи скоро  Wink

Ванче
хайде ще стискаме палци за днес  Peace Grinning дано най-после някой доктор обърне внимание на пола  Wink Grinning

чакай и тук да те питам - имате ли имена  Party

Вчера си писах по кюто с Пети К - чакат 100% момче  Party Адя - Адамек  Wink Grinning

# 198
  • Spain
моми4ета първо да се извиня 4е се натрисам така в темата ви ..ама имам една молба придружена със 100 въпроса .
 зна4и свеки е Чехия  и има рожден ден   на 1 март - искам да и пратя цветя  Rolling Eyes . знам 4е живее някъде близо до Храдец Кралова(може да не съм го написала правилно ) та дали има някои наоколо и може ли някои да се наеме да му изпратя парите по уестърн юнион и от там да ми поръ4ате един букет да й доставят  .дали ги доставят по селцата ?
 много ви благодаря предварително !

# 199
Хулиганке
и да не се похвалиш до сега, че свекито е тук  ... тц тц  Crossing Arms Wink
Няма ли да дойдете на купон на 1.3.  Wink Party

я виж тук
http://www.flowers4u.cz/do-cele-cr/
http://eshop.kvetiny-online.cz/
http://www.kvetinyonline.cz/
тези пише че возят по цяла чехия  Wink

http://www.kvetinka-hk.cz/
а тези са точно от Храдец Кралове - старата столица  Wink Grinning

# 200
  • Spain
да ама аз нито 4ешки  нито инглезки разбирам  . аиде англииски малко ама 4ешки никак дори .
 Как Ели - много пъти съм казвала 4е свеки живее в 4ехия . селото е Каранице - ама било много мъни4ко - сега се преместиха там 4е шефа на свекър ми им даде къща и не плащат наем . та как е курса евро спрямо крона ?  разгледах и ми харесаха ама  трябва да видя какви пари излиза вси4ко и да си помисля заслужава ли свеки или не  Mr. Green . сега ще ходя да вземам ГЕри от градината и може би тази ве4ер ще ти пи6а едно лс с хиляди въпроси и молби  Mr. Green

# 201
ааа аз изглежда пак не съм разбрала  Blush Grinning

1.евро = 30 кч - така най-лесно ще ги смяташ  Wink

Хайде гледай, и премисляй... и без цвете ще мине свеки  Wink Laughing
Пусни й колет  Whistling

# 202
  • Чехия
Привет от мен, та...ще си имаме момиченце  stork-girl На УЗ доктора го видя , ама докато не го питах не ми каза...
Иначе бебка е добре, ритка си, таман нещо се объщаше за УЗ..имах една голяма бабулка от ляво ... термина ми остава 15-18.04... вече официално.
Мишо, страшно се зарадва, въпреки че мислеше че ще е момче... Сега само ми повтаря ,,моите си холчички,,  Two Hearts
На 07.03 излизам на матерска. Embarassed

Дочаках най-накрая лекарска кунсултация......а то се оказа, че една от тукашните гинеколожки като е напуснала е отишла да работи в съседната болница в Йелемнице ...Та тя ме видя и ме взе ....Като цяло е много мила.
Та това е общо взето...иначе си бях набелязала няколко невероятни красиви бебешки неща в розово и ...сега вече са у дома.
Снимчици ще пусна тука тия дни.

# 203
здравейте момичета,

днес след поредното 4-5 часово обикаляне на Бърно, в опит да намеря лекар, който да ме прегледа се върнах у дома още по-настинала от студа и реших да изчакам докато моето джи-пи се върне на кабинет в понеделник no cry cry
Не съм и предполагала, че е възможно в такъв голям град да не успея да намеря гинеколог, който да работи в седмицата 12-16(повечето сложили доволено бележки, къде са изчезнали и аз незнам), да приема без предварително записан час, или поне да е в кабинета си  Banghead Доктора ни отсъства тази седмица от града и неговата заместничка ми каза "sorry, i can`t help you!" и ми даде адреса на една гинеколожка, която се намира на 2ч път с автобус от нас (то по-лесно в Прага щях да стигна) и на всичкото отгоре тази не работеше. Всички други варианти които извадих от интернет одариха на камък, включително и с липсващи номера на улици #Crazy
Тази седмица съм болничен и така ми се искаше да се прегледам сега, защото за да ида на лекар вземам специално разрешение от мениджърката, на едно листче лекаря трябва да ми удари печат и тя като види гинеколог ще си имам проблеми, на всичкото отгоре ми е разрешено само 2ч да отсъствам, а за град като Бърно и с чакането пред кабинетите това е почти невъзможно.
Решила съм в Понеделник да ревна ако трябва на джи-пито но да ми удължи болничния и да ми уреди преглед при гинеколога в клиниката, то такова чудо не съм виждала, незнам дали ще ми повярвате, че е възможно да се случва.
Стискайте ми палци всичко да е наред, защото тези дни ще пазя леглото, то и без това днес не е спряло да вали и мен тоя грип само от парацетамол не ми минава newsm17
Празнувахте ли снощи Трифон зарезан?
Ваня, честито за новината, сигурна съм че тайничко си усещала че е кокона  smile3521
Момичета, много ви благодаря за изчерпателната информация, която сте ми дали относно здравните осигуровки, раждането и майчинството, нямате си представа колко бях притеснена, защото дори да намеря закона, няма да успея да разбера всичко вписано а така вие ми го сервирахте готово newsm20
Лютеница Дерони имаше лятото в Теско, на рафтовете дето са омачките за спагети, ако случайно свърши в Кауфланд, можете от там да вземете. Мен най-много ми липсват слънчогледовите семки, ама такива си с люспи да си ги беля Party
Поздрави на всички и целувки на малките ви съкровища!!!

# 204
  • Чехия
Миленке,  еми само се надявах да е мома, все си мислех , че ще е момче защото много ме измъчи това  Sick Sick...
А сега само роклички ще шия.. Peace Мишо вика какви   Laughing че ще сме големи кипри.
Иначе за гинеколога, иди в първата близка болница и няма начин да не те вземат.
Пази се много и бързо оздравявай ...За понеделника ще стискам много ще се надавам, да минеш най-накрая на преглед.
За слънчогледовите семки, има печени в LIDL или в магазините за здрава вижива.
А дори сега има и тиквени, ама в PLUS маркетите.

# 205
Здравейте моми4ета Grinning най-накрая и аз да се включа Hug

Видко сега е отпуск и бръмчим насам-натам Sunglasses бяхме в Кутна Хора,Карлови вари.

Добре дошла на Миленка  Hug ,аз съм със смулвна застраховка и покрива грижите за бебока след раждането до 5000кр. малкия когато се роди ми дадоха фактура за около 4800кр.

А лютеница редовно си хапваме  Crazy,но за слънчогледа незнаех ,че има,но сега ще ида да си потърся 4е ми е голяма страст-особено пред ТВ-то Laughing

Ван4е 4естито за новината  bouquet

# 206
Еййй бандаа  Party

Ванчеее
страхотна новина  Wink Party Hug честито! Момиченцатата са някакси по гальовни  Heart Eyes

Иве
екстра с вашите екскурзии  Party жалко че замъците по това време на годината са затворени  Crazy

За слънчогледови семки - аз само белени си купувам от здрава вижива например

Миленка
и според мен да отидеш в най-близката болница на генеколог - не могат да те върнат!
Та колко си бременна не разбрах  Blush

http://www.firmy.cz/reg/brno-mesto/phr/gynekologick%C3%A9%20ordinace
това са гинекологиите в Брно  Hug

# 207
Здрасти банда
Работи ли при вас АРЕНАбг.ком

# 208
При мен да  Peace

# 209
  • Чехия
Сирни заговезни е днес..
Простете мили чешки мамчета ако с нещо някой съм обидила.  Hug
 ...Ще връзвате ли яйчица.

При нас Ели бачка... Peace и теглиме на поразия...

Общи условия

Активация на акаунт