ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 350
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Сега ми напомнихте, че ние направихме карта за стипендията преди два месеца някъде и още не сме я взели. Съответно нямаме представа превеждали ли са някакви пари.
Олив, за карантината едва ли ще се обадят. На нас дори позитивни не ни се обадиха април. Преди Коледа пък беше карантиниран класът и също не се обадиха. Нямат капацитет.

# 211
При нас преводът беше малко преди коледната ваканция - 84лв. Мисля, че това са за 4месеца.

# 212
Моят син до сега е получил три стипендии по 40лв. , за втория срок е леко под въпрос, но ще му е за урок. Харесва му да забогатява😃😃

# 213
  • София
Сега ми напомнихте, че ние направихме карта за стипендията преди два месеца някъде и още не сме я взели. Съответно нямаме представа превеждали ли са някакви пари.
Олив, за карантината едва ли ще се обадят. На нас дори позитивни не ни се обадиха април. Преди Коледа пък беше карантиниран класът и също не се обадиха. Нямат капацитет.

Спешно отидете да я вземете, 2 месеца седят из клоновете!

# 214
После връщат ли я?

# 215
  • София

Да, връща се и се унищожава и трябва да се заявява нова, с ново чакане и плащане. И пак двете за заявяване, двете за получаване...

# 216
всички болни леко да оздравяват!!!
вики, сигурно са го гледали за алергии, но за всеки случай да предложа. също почти нон стоп, на половин час напр, да стои на инхалатора с физиологичен разтвор. в спешното или ковид зона (не разбрах дали е корона) няма ли да му сложат венозно урбазон, също? без да лежи в болница.

# 217
  • София
Hug на болните, дано всичко се размине бързо и леко ... време е вече за добро новини.

# 218
Така е. Още след  втория учебен ден (след НГ), Наборът каза, че го дразни леко гърлото... Питах как е в училище - каза че много от децата кихали к кашляли. Имало отсъстващи но никой не бил с ковид.
Ето затова, училището ще бъде инкубатор на всякакви вируси. Защото много деца се пускат болни. Не говоря непременно за К-19, има и други вируси, които едни могат да изкарат леко, труги тежко, а трети - фатално. Последните са например 1:1000 например, но когато точно ти попаднеш в това 1, ти е все тая, че има 1000 , които са се разминали леко. Кихащите и кашлящите деца в училище са ми болна тема евър. И ако мога да разбера родителите на малките ученици защо не ги оставят вкъщи , докато са болни (свързано е с осигуряване на домашна грижа, взимане на болничен за гледане на дете и прочие), не мога да разбера родителите на по-големи деца, защото тийновете  могат да се грижат сами за себе си при леки симптоми.

# 219
  • Перник
При нас дадоха (изплащат ги в брой) първите стипендии през ноември. Според младежа това било за цял срок, но се оказа, че всъщност е за октомври. Сега има дадоха наведнъж за ноември и декември. Явно след изтичане на месеца ги изплащат, но нямам идея дали всяко училище решава само как да се случва това.

Имат само двама отсъстващи в класа. Болни, но не с ковид (или не са се тествали, не знам). Днес беше класното по математика. Знаел кои задачи ще му се паднат, знаел отговорите, ама за всеки случай решава и вкъщи. Ще видим колко е знаел като излезе резултата. По български се изложи с 4 Confused

Пращането на болно дете на градина/училище за мен е кофти първо за самото дете. Като знам аз как се чувствам като съм болна, не бих го причинила и на детето си.

# 220
  • София
И нашите са от днес вкъщи, заради положително дете в класа. Frowning1
Аз силно се съмнявам за втория срок да вземе стипендия. С тези високи изисквания и занижен успех по някои предмети...

# 221
Нямам надежди за стипендия.
Сега не взима, при нас е само за успех 6.00 от свидетелството, а тя е с 5.93.
За втория срок също няма да стане, заради ФВС. Там вече е с две четворки на нормативи. Не виждам как ще е различно, дори и да ги изпита на друго. Средният успех на класа по физическо е 4.58. Много взискателен преподавател им се е паднал. За сравнение класът е силен,по език над 5.60 е средния успех.
Винаги съм я спирала, ако е болна. За градината беше трагично. Чак в трета група почна да ходи повече от няколко дни месечно. Не само защото не е редно заради другите, но и заради собствения комфорт на детето. Но и системата да трябва да го влачиш пред лекарския кабинет за два - три  дни бележка за да се оправи от лека настинка е глупава и ако можеше по-лесно да се извиняват отсъствия за такива кратки неразположения, щеше да е по-добре. В тази връзка как процедирате при месечно неразположение? Доста е зле два- три дни в началото при щерката и пусти й късмет все й се пада като имат изпити по ФВС, а твърдо отказва да говори с господина, явно се притеснява.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 14:46 от MianaNia

# 222
  • Варна
MianaNia, и при моята девойка не е розово положението в първите дни, боли я доста. Давам й но-шпа, но ефектът е малък. Тя уж стиска зъби на училище и само веднъж се беше изинила на учителя по ФВС, а той я похвалил, че все пак е с екип. Но така и не се престраши повече да се извинява и си играе (как, и аз не знам).
За стипендия е рано да мислим още, защото предметите са много, а време до края на срока има още. Но засега изглежда се оформя за 6 по математика, АЕ, физика и химия, а с 5 по география и биология. На другите места е по-шарено и е между 5 и 6, та сметки ще има в последния момент, предполагам, макар че като знам колко й е все тая за оценки, по-вероятно е да не се напъва да се бори за повишаване. Колкото-толкова. А Инвизибъл като каза, че с 5.60 синът й е 21-ви в класа, чак се втрещих! Моята с този успех е първа в нейния Simple Smile А като гледам и спрямо випуска никак не е зле. Тези класации силно могат да напрегнат човек, затова гледам да не им се връзвам - важното е да учи и да разбира, пък оценките и местата не ме трогват особено.
Болните да дават отчет, че ви мислим! Hug

# 223
Dive, при вас е така, но моята е в ЕГ, учат седем-осем предмета, основно английски, МАТ, БЕЛ, ИИ, Музика, философия, ИТ и ФВС. При толкова малко на брой, само един оказва голямо влияние. Та не е сложно да се прецени.
В класа на детето, като изключим ФВС, успехът е много добър и отличен. Иначе и тя в момента с около 5.67 - 5.70 е в средата - между 12 и 14 място средно от 27 деца, явно конкуренцията е голяма.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 14:48 от MianaNia

# 224
Дайвче, казах му че държа на математика и физика , защото оценките по тези предмети най-вероятно ще му трябват , защото е технически ориентиран
по другото колкото толкова
за жалост точно по тези предмети не случи на учители и всеки друг предмет му бил по-интересен, та ще видим накрая, да не реши с друго да се занимава

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 12:05 от The Invisible

Общи условия

Активация на акаунт