Колики или тих рефлукс

• 7 149
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
В същата ситуация сме. Какво помогна при вас?
Здравейте, изваждам темата от нафталина, защото съм в безизходица. Моля ви, кажете ми, че положението при вас се е подобрило. Колко време отне и какво направихте (ако си спомняте)?

Момченцето ми е на 8 седмици и от известно време страда и плаче всеки път веднага след хранене. Порциите ни са 100-120 мл. Бяхме на комбинирано хранене, но вече така си извива гръбчето, че е мъка да засуче и цедя и давам. До скоро имаше приятни моменти, усмивки, сега или спи след дълъг рев, или плаче и не иска ни по гръб, ни по корем. Не са стандартните колики, с които сме добре запознати от по-рано и борим с капки, масажче и "велосипед".

Понякога има връщане през устата и носа, но по-често не връща нищо видимо. Просто сочи с ръчичка към гърлото си или смуче френетично палец насън и реве. Но не ми изглежда да е глад. Пробвала съм с по-често хранене, имам опит и с клъстерното хранене, но то отмина. Е, не помага. Яде на 2-3 часа, вечер прави пауза сам. Има си апетит и все още качва, но реве зверски и най-вече когато е легнал по гръб. Позата "тигърче на дърво" (по коремче върху ръката ми) също не го облекчава, а това много помагаше при коликите.

Стигам до извода, че може да е тих рефлукс. Аз самата имах ГЕР дълги години и ме е страх да не е предразположен, макар че знам, че при бебетата е функционален. Ма пък толкова рев и постоянно страдание не може да е нормално. Имаме час при педиатъра му след седмица, но не знам как ще издържа до тогава.

# 16
Здравейте, след много дълги мъки и опити, просто сменихме марката на АМ, което додавах към кърмата, и нещата за около седмица се оправиха напълно. Минахме на DM Pre (то си е стандартно мляко за 0 до 6 месеца). Взех решението набързо, защото забелязах че млякото на Аптамил, което му додавахме, беше сред засегнатите партиди от някаква бактерия, които обявиха за изтегляне от пазара. Освен това още го държа изправен по 15 минутки след хранене.

Никога няма да разбера дали това е била причината, може и просто да го е израстнал, но ето че всичко е наред вече, с малки моменти на връщане на мляко тук там. Освен това отново успява да суче нормално и го кърмя частично. Пожелавам ви успех, знам колко е трудно!

Общи условия

Активация на акаунт