Момченцето ми е на 8 седмици и от известно време страда и плаче всеки път веднага след хранене. Порциите ни са 100-120 мл. Бяхме на комбинирано хранене, но вече така си извива гръбчето, че е мъка да засуче и цедя и давам. До скоро имаше приятни моменти, усмивки, сега или спи след дълъг рев, или плаче и не иска ни по гръб, ни по корем. Не са стандартните колики, с които сме добре запознати от по-рано и борим с капки, масажче и "велосипед".
Понякога има връщане през устата и носа, но по-често не връща нищо видимо. Просто сочи с ръчичка към гърлото си или смуче френетично палец насън и реве. Но не ми изглежда да е глад. Пробвала съм с по-често хранене, имам опит и с клъстерното хранене, но то отмина. Е, не помага. Яде на 2-3 часа, вечер прави пауза сам. Има си апетит и все още качва, но реве зверски и най-вече когато е легнал по гръб. Позата "тигърче на дърво" (по коремче върху ръката ми) също не го облекчава, а това много помагаше при коликите.
Стигам до извода, че може да е тих рефлукс. Аз самата имах ГЕР дълги години и ме е страх да не е предразположен, макар че знам, че при бебетата е функционален. Ма пък толкова рев и постоянно страдание не може да е нормално. Имаме час при педиатъра му след седмица, но не знам как ще издържа до тогава.