Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 49 057
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
И в Техномаркет гледам, че същата сушилня е намалена
https://www.technomarket.bg/miele-dryer

# 346
  • София
И за сега видях рекламата по ТВ

# 347
  • На брега на реката
Явно този модел,  ще е намален навсякъде!

# 348
  • в 1001-та нощ
Сега, като идва майстора - ми обърна внимание, че на касовия бон не пише "сушилня". Спомена, че това обичайно е проблем за гаранционната поддръжка и  като се взима бон - да се изисква да пише "сушилня", за да се вижда какво е купено.  Нашата е поръчана онлайн от Техномикс и е нямало как да го кажем - но споделям - за да го имате предвид.

Започнах да обяснявам за перипетиите с моята сушилня. Първото, на което ми обърна внимание е, че кошниците се задръстват и пропускливостта им намалява. Вдигна външната - към включен осветител и се виждаше, че мрежичката няма просвет на 100%. Препоръча измиване с "каша" с гъба, не с вода и четка. Сподели, че той така почиства своята. Допълни, че им ариск да се повреди и скъса - да съм внимателна. Разбира се - може да се купи и нова кошница, но предложи решение.

Относно мъховете - отхвърли вероятността за уплътннието на барабана и ролката, като посочи, че това се случва с много стари сушилни. Неговата теза е, че сушилнята засмуква мъх от помешението. Тъй като нашата е в дневната с площ около 20 кв.м. Действително в дневната сме най-активни всички. ОТвори горния капак - а при гледката аз останах в ступор. Той никак не беше изненадан. Всичко беше покрито с мъх. Ама много мъх. А последната профикалтика е от май 2021г. т.е. преди само няколко месеца. Предложи с прахосмукачка да изчистя мъха и потвърди, че няма да наруша гаранцията, ако периодично отварям и почиствам този мъх. Аз естествено съм се изкушавала - сушилнята да бъде отворена, ама нали гаранция...

Та, ето да видите - за какво иде реч. Изглежда, ако сушилнята се премести в специализирано помещение - такъв проблем няма да има. За съжаление нямаме сервизно помещение. Но ще мисля по въпроса. Снимките поставям в спойлер, че не са приятна гледка. С прахосмукачка обрах целия мъх и ще отварям и почиствам всеки месец. Отварянето каза, че е с еврейска звезда. Не знам имаме ли такова нещо, ако нямаме ще купя.

Ще споделя и дали има ефект от почистването на кошниците с каша. Тази каша - също не знам от къде се купува - вероятно веригите за строителни и технически материали или железарии.

Скрит текст:

# 349
Ужас! Аз наистина за първи път виждам такова нещо!
Като знам у нас какво събирам в прахосмукачката, така като гледам, явно вашият квартал е още по-прашен. И това го дишаме.

# 350
  • Варна
Ще ми е интересно да видим след месец,като отворите пак сушилнята в какво състояние ще е .Имам големи съмнения  към "профилактиката",която са ви направили последния път.
Нашата сушилня в старото жилище също беше във всекидневната (25 кв.м.).За сега нямаме никакви проблеми със сушенето,да чукна на дърво.Сега е в килер над пералнята.
На мен този мъх си ми прилича точно на мъх от дрехи.Не вярвам да е засмукан от околната среда.

# 351
  • в 1001-та нощ
Да, и на мен от мъх на хрехи ми прилича. Когато направих първите снимки, които споделих тук преди няколко дни - мъхът беше по-червеникав и по-обилен. Бях купила нови анцузи на децата - оранжеви, изпрани за първи път и сушени за първи път. Да кажем нормално е да има повече мъх - но какво прави той извън сушилнята.

В софийски южен квартал - на тихо място сме. От декември сме и с пречистател за въздух. Дано с него и ежемесечно почистване под капака на сушилнята - да има положителен ефект. Но продължава да ме гложди и че има още нещо.

След профилактика - сушилнята суши много бързо - вероятно почистват нещо друго. Този капак - не зная дали го отварят изобщо. Натрупаното - нищо чудно да е за всички години ползване - от февруари 2018 г.

# 352
Е рекох този път да съм добра и да повярвам на техника, да не съм мнителна, ама вие не  ме оставяте да го направя  Simple Smile  Провокатори такива!

Скрит текст:
В жилище, което ползват наематели, има едно комби на Електролукс термопомпа и филтър. Та миналата година хората се оплакаха, че не сушала добре. В гаранция е. Ходих, гледах го, видя ми се запушена, според "симптомите". Дойде техник и взе да ми разправя как нищо ѝ нямало, как не сушала, защото маркучът за мръсната вода бил сравнително ниско (знам къде трябва да е все пак Simple Smile  ), пък как помпата била развалена.... и дрън-дрън та пляс! И му викам " ей, човече, искаш ли да я отворя ей сега тук на място пред теб?! Я вземай машината за профилактика. И ми се обадиха от сервиза- запушена била (обаждат се понеже половината от сумата се поема от собственика, половината от Електролукс). Ами много ясно като въздух не излиза през филтъра, а струята трябва да е силна. Мъхът в барабана си стоеше, а трябваше да е във филтъра. Пуснах я преди да ги повикам в тестови режим. Преслушах я дет' се вика. Изчистиха я и сега си работи и пее. Много зависи на какъв техник ще попаднеш, ама много.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 14:17 от petiaivanov

# 353
  • в 1001-та нощ
На сушилня, като моята - предполагам, че се отваря задния капак, за да се направи профилактика?

Разбира се, нормално е да се очаква да се отвори и отгоре, за да се почисти и там, дори просто от хигиенична гл.т.

Но, като се каже профилактика - винаги съм си представяла, че чистят онова метално нещо, което е след гъбата и навътре.

# 354
Алена ,това ми се вижда прекалено много мъх и някак не ми се вярва да е от битовата среда...Мисля,че е от дрехите ...

# 355
  • София
С молба пак за съвет. Коя от двете:
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-twb-140-09177253
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-t8-dbe48s
Клоня към AEG защото има сушене за дебели завивки. Досега бяхме с АЕГ обаче и се развали на четвъртата година. Не успяха да я отремонтирят. Почиствахме я обаче само веднъж годишно. Може би ние сме си виновни.

# 356
Миле има програма Импрегниране. Оказва се че че е перфектна освен за импрегниране на якета с естествен пух.и друго, а и за сушене на всякакви дебели неща. Така че това не би трябвало да ви е водещ критерий.
А какво значи че сте я почиствали вашата само веднъж годишно. За основана профилактика в сервиз ли става дума. Нашата е на 2 години и не е почиствана, а и като гледам няма да ѝ се наложи в обозримо бъдеще

# 357
Миле има програма Импрегниране. Оказва се че че е перфектна освен за импрегниране на якета с естествен пух.и друго, .........T......
Тази програма  е за сушене на импрегнирани дрехи, а не за импрегниране на якета.  Има я и при AEG. Изтеглете си ръководствата  и ги сравнете, и най вече по чуждите форуми Доволния клиент по малко коментира. На мен ми харесва AEG.

# 358
  • София
Вкъщи си я почиствахме. ММ оваряше капацитет и с прахосмукачката.

# 359
Да моя грешка. Импрегнирам си якето в пералнята на програмата за импрегниране (която всъщност е топло изплакване), а вече импрегнираНО го суша на програма "импрегниране" в сушилнята. Това с какво променя факта че програмата се справя идеално с обемисти дебели неща които не са минати с препарат за импрегниране. Коментара ми беше относно това че дадената сушилня няма програма за дебели завивки. Но има друга която върши перфектна работа. Или може би ако някоя сушилня няма програма "дънки" не можем да си сушим дънките ли.
На мене ми натресоха Миле...та може да съм пристрастен. Ама почистване с махане на капаци.....е това няма да го правя.

Общи условия

Активация на акаунт