Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 21

• 49 066
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Аз бих го правил това с почистването,ако сушилнята ми вече не стоеше върху пералнята.Ако сега се реша да го правя,следва едно сваляне на сушилнята в сравнително тясно пространство(дълбок и тесен килер) ,та ще си го спестя.Онзи ден,когато Алена показа снимките ме доядя ,че не съм се сетил да я отворя и почистя преди да я принесем в новото жилище...

# 361
  • в 1001-та нощ
Снощи пуснах сушилнята - за първи път след почистването с прахосмукачката след отваряне на горния капак. Тази сутрин пак имаше малко мъхчета върху контейнера за вода - вероятно от новия цикъл н асушене. Странно ми е, защото в самото начало - през първата година - нямаше изобщо никакви мъхове никъде. Но кой знае какво е положението отвътре - където нямам достъп да отворя и погледна. Няма да се изненадам, ако горният капак никога не е бил отварян, за да се почисти под него, когато съм я давала за профилактика. Те, може би, по протокол си чистят нещо друго.

Като изтече гаранцията - след година - ще я отворим да видим какво е положенито отвътре или у дома или в някой сервиз.

# 362
Миле има програма Импрегниране. Оказва се че че е перфектна освен за импрегниране на якета с естествен пух.и друго, .........T......
Тази програма  е за сушене на импрегнирани дрехи, а не за импрегниране на якета.  Има я и при AEG. Изтеглете си ръководствата  и ги сравнете, и най вече по чуждите форуми Доволния клиент по малко коментира. На мен ми харесва AEG.
Верно ли? Може ли да не пишете глупости, а да четете! Сушилнята не импрегнира, нали😃Тя суши след импрегнация, която не е задължителна след всяко пране. Четете преди да подвеждате с информация! 😉

# 363
  • Пловдив
Здравейте! Пак съм аз с ново питане🙂. Сушилнята ми - GORENJE DA83IL/I - е свързана към отводнителен канал, въпреки това след всяко сушене индикаторът за изпразване на контейнера за кондензата , както и този за почистване на филтъра светят . Това нормално ли е и какъв може да е проблема?

# 364
Здравейте! Пак съм аз с ново питане🙂. Сушилнята ми - GORENJE DA83IL/I - е свързана към отводнителен канал, въпреки това след всяко сушене индикаторът за изпразване на контейнера за кондензата , както и този за почистване на филтъра светят . Това нормално ли е и какъв може да е проблема?
Мога да кажа, че и двете не са нормални, но каква е причината, не знам.
А има ли вода в контейнера, след като свети?
Предполагам, че чистиш филтъра на вратата след всеки цикъл на сушене, а този, долу - веднъж седмично.

# 365
  • София
Индикация за почистване на филтъра е съвсем нормално - той трябва да се почиства след всяко ползване - става въпрос за горния филтър (на отвора за вратата или на самата врата, зависи от модела). Моята не е свързана с канал и светова и индикатора за кондензната кутия след всяко ползване - нормално е.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 08:36 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 366
  • Велики Преслав
И аз така мисля. Те не дават индикация при определени критерии (като пълен резервоар или задръстен филтър) а периодично след всеки цикъл.

# 367
Цитат на: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪
Моята не е свързана с канал и светова и индикатора за кондензната кутия след всяко ползване - нормално е.
[/quote
Да, но за тези, които са свързани към канал, не е нормално да светят.
Първата сушилня ми беше Горенье, сегашната Миле. И двете са свързани в канал. Не свети индикация след цикъл на работа, че контейнерът е за изпразване, нито пък, че филтрите са за почистване. Ако не се чистят филтрите продължително време, тогава този индикатор следва да светне.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 10:45 от Djordja

# 368
  • София
Да, но за тези, които са свързани към канал не е нормално да светят.
Първата сушилня ми беше Горенье, сегашната Миле. И двете са свързани в канал. Не свети индикация след цикъл на работа, че контейнерът е за изпразване, нито пък, че филтрите са за почистване. Ако не се чистят филтрите продължително време, тогава този индикатор следва да светне.
Не знам каква ти е сушилнята, но съвременните светят за почистване на филтър след всяко ползване. За контейнера за вода, ако е вързана в канал не знам, но ако не е - свети си, въпреки, че контейнера е пълен съвсем малко например. А ако няма сензор да й "казва", че е включена в канал - нормално да изписва почистване на контейнера.

# 369
Да, но за тези, които са свързани към канал не е нормално да светят.
Не знам каква ти е сушилнята

# 370
Моята също е Горение DA83IL/I , не е свързана с канал и след всяко сушене светва индикатора за филтъра и резервоара за кондензата. Дори след като изпразня резервоара, остава известно количество вода, която просто не мога да я изхвърля.

# 371
  • Пловдив
    Благодаря на всички за отговорите! Сушилнята Я ползвам от 1 седмица. В резервоара за конденз няма и капка вода. Филтърът на вратата почиствам след всяко сушене. Този отдолу след 5 цикъла. От отговорите ви си правя извод , че е нормално да светят. Както каза Afrodita , ако няма сензор в сушилнята, който да отчита , че водата се излива в канал, логично е индикаторът за изпразване на контейнера да светва. За индикатора за почистване на филтъра си мислех, че светва , когато е време да се почисти долния филтър, но явно не е така. Просто това е индикатор за почистване на филтъра. Моя грижа е да почиствам този  на вратата след всеки цикъл и да следя за почистването на долния след 5 цикъл на сушене. Още повече , че и при Иванита , която е с моя модел сушилня също е така.
    Още веднъж ви благодаря! ❤Успокоихте ме!🙂

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 15:19 от meg_n

# 372
    • Варна
    Ей така се пишат две страници фермани заради някой ,който не се сеща да си прочете книжката с упътването...

# 373
    Скрит текст:
    Не му е тук мястото, но понеже много често го чета тук, да кажа, че "Е" е спомагателен глагол- трето лице, единствено число на спомагателния глагол "съм". Пише се "сушилната Я ползвам", а не "сушилнята Е ползвам".  

# 374
    Да, но за тези, които са свързани към канал, не е нормално да светят.
    Първата сушилня ми беше Горенье, сегашната Миле. И двете са свързани в канал. Не свети индикация след цикъл на работа, че контейнерът е за изпразване
    Не знам каква ти е сушилнята, но съвременните светят за почистване на филтър след всяко ползване.
    И двете сушилни са купувани нови, не ВУ. Горенье - октомври 2017 г, Миле - декември 2021 г. Предполага се, че са съвременни, нали…
    Не светят за почистване на филтрите понеже почиствам редовно, ще светят, ако не го правя.

Общи условия

Активация на акаунт