Сам и самотен

• 22 748
  • 585
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
А на мен ми е странно, че за толкова много хора изглежда невероятно, че по принцип човек на 23 (при това бил мъж?!) може да пише грамотно. Ами той допреди 3-5 години още е ходил на училище, материалът му е пресен. Simple Smile)) Защо да не може да пише?
Защото ученолюбието отдавна не е на мода. Сегашните 23 годишни са пълни дървета в писмения изказ.
Нищо им няма на днешните деца. Сега както и преди 20 години. Някои могат, други не могат. Единия ми син пише много правилно, има добър израз, другия.... абе ще гледаме да го направим инженер. Това се дължи на учителите им.

# 346

Ами явно харесва недостъпни за него жени. Не се насочва към някое скромно момиче, а към блестяща дама на повече години, или към най-атрактивното момиче в класа. Не е невъзможно, но е прекалено невероятно да очаква да го хареса кралицата на бала. Ама той харесва само кралици? Ееее, ще си седи сам, докато не си подбере момиче, което да е съгласно да излезе с него.

Той не ни е споделял подобни неща. Не знам откъде е тази интепретация.

Отново да те питам - как се сменя вкус и как започваш да харесваш нещо, което по принцип не те привлича и не му обръщаш внимяние?
Не си представяй, че той има избор от 10 жени, готови да излизат с него, но си е избрал грешната. Нещо съвсем друго ни споделя момчето.
Есме, нямам за цел да те убедя в нищо. Пиша на автора. Не знам защо се занимаваш да ме оборваш. Simple Smile Ако имаш съвет към автора, напиши го, нали за това е темата, а не за да изменим гледната точка на когото и да е от коментиращите. И да съм права, и да не съм, моето мнение е без значение, ако не отговаря на неговото вътрешно усещане за ситуацията.

# 347
Най-честата причина за стоене сам е точно посочената от Uncommon - момъкът да има нереални очаквания от живота спрямо мястото си в координатната система.

# 348
  • София
Съчетано с отказ да си смени мястото в тая система, а очакване цялата вселена да се намести така, че на него да му влезе желаната партньорка в орбита.

# 349
Еми то човек се надява, че все пак по малко по-естествен начин ще му се случат нещата, и насила не става.
На мен също не ми е ясно как можеш да промениш нещата, които те привличат? Ясно ли е изобщо какво точно те привлича в определен човек? Ако трябва да съдя по себе си, хората, които са ме привличали са много различни на пръв поглед. Трябва много да мисля кое може да е общото между тях и пак ще бъдат само предположения.
Та как да се засилиш да променяш нещо, което дори не разбираш как точно работи?

# 350
  • София
Не променяш това, което те привлича, а подобряваш себе си, така че това, което те привлича, също да бъде привлечено от теб. Иначе, еди кой си не можеш да промени какво го привлича, но очаква другата страна да направи точно това, че той да се класира.

# 351
Пак нямаш гаранция, че след промените точно човека, който искаш изведнъж ще бъде привлечен. Или този типаж, като цяло.
А и не е много сигурно какво точно виждат хората в теб, с какви очи те гледат. На мен са ми казвали, че харесват жени с повече увереност и самочувствие, дори да е самочувствие на базата на нищо, и в същото време са ми казвали, и че съм прекалено труднодостъпна. Еми явно за един съм надута, за друг изобщо не съм достатъчно надута... последно кое е?
Аз поне не виждам точна формула за тези неща. Има и голяма доза късмет, защото е пълно с истории, в които сме се чудили тази пък какво му харесва на тоя? Е, явно е имало там поне едно нещо, което е случило нещата. И сигурно и тя не знае какво точно е.

# 352
  • София
Разбира се, никога няма гаранция, че някой, особено конкретен някой, ще те хареса. Обаче ако никой не те харесва, или поне тези, в които се целиш, много по-резонно е да коригираш нещо у себе си и стратегията си, отколкото да очакваш другите да направят това, което ти отказваш.

# 353
Първо трябва да си наясно в какво изобщо се целиш и какво точно те привлича най-много. Може да е нещо във външният вид, нещо в излъчването, някакво конкретно качество.

Ако изобщо е възможна промяна, най-трудна ще е, ако те привлича недостъпното. Един приятел на мой бивш беше такъв - можеше с месеци да преследва някоя жена, но в момента, в който успееше да й привлече вниманието, рязко губеше интерес и повече не я поглеждаше. Интересът им към него, го определяше като жалък. На това не знам как може да се помогне. Особено, след като то не проумява дори какъв е проблема.
Та, да. Има си една категория хора, с които просто няма да стане. И причината не е във външният ти вид, в материалното ти положение или нещо, което реално можеш да пипнеш и промениш. Това са хората, пред които както и да се появиш, просто привличане няма да има, пак казвам, без значение кой си, какъв си, какво имаш. Човек подсъзнателно го усеща и се хвърля точно там. Не знам дали при автора е така...но ако е, има много, много работа по емоционалността си и психиката си, а не по нещата, които са извън него (главата му).

# 354
  • София
Както винаги казвам, трябва да знаеш как да се похарчиш.

# 355
  • София
Елунария, затова променя стратегията си и представа да се бута при недостъпни хора. Тоест, пак от него трябва да дойде. Той контрол върху другите няма, но върху себе си и собствените си действия - да.

Иначе има хора, при които никога няма да си достатъчен, но останалите, нормални хора, също имат някакви изисквания и очаквания. Тоест, той трябва да развие някакви качества, иначе ще удря на камък навсякъде. Освен може би при отчаяните като него, ама и те не искат други отчаяни, нито той иска тях.

# 356
Да, ето това е проблема. Ако мен ме привличат емоционално и сексуално само високи, едри, руси мъже, обаче те мен не ме искат никога... как да направя така, че да ме привличат ниски, слаби, тъмнокоси мъже?
Или ако ме привличат само екстроверти, които никога не ме искат, защото съм интроверт, как да направя така, че да ме привличат интроверти?
Ето на този въпрос чакам отговор. Как се променя това? С повечко време във фитнеса ли, с повечко учене и работа за добра професия ли..? Не виждам как това, ще доведе до другото.

# 357
Може да изглеждат за някого кауза пердута нагласените срещи, но познавам хора, при които това сработи. Особено жената преди това се захващаше с такива странни екземпляри, че да ти се замае главата. За нея беше голям шок да бъде с нестранен, добър човек, не го приемаше изобщо. Той не е и красавец, както тя беше свикнала, а самата тя е красива и ефектна.
Хубаво, ама с времето се разви прекрасна връзка, не могат един без друг. Имат стабилен брак, почти десет години и сладки дечица.

Та понякога човек развива представите си. Нещо може да ти се е струвало напълно неприемливо и неатрактивно, но впоследствие някакви други дадености надделяват. И ето така става изменението на изискванията: когато опознаеш човека. Защото самите изисквания са нещо чисто теоретично в крайна сметка, като: харесвам дългокраки и високи жени. Знам и такъв човек, който искаше висока жена. Ожени се за жена 1,60 м. Изисквания, изисквания... Става с разнообразни контакти, а откъде контакти вече се писа.

# 358
Става с разнообразни контакти, но ето още нещо, което би било проблем, например, за един интроверт. Това ще е голяма мъка. Шумни компании, чести срещи с непознати, бутане по някакви места, само и само да си сред хора... Изморявам се само докато го пиша.
Все си мисля, че нещата трябва да са и малко по-естествени за човека, който е в нужда. Аз си мисля, че автора е по-скоро затворен тип, а отварянето не е възможно или лесно за всеки.

Сетих се за едно видео, на което много се радвам всеки път :Д

Скрит текст:

# 359
  • София
Да, ето това е проблема. Ако мен ме привличат емоционално и сексуално само високи, едри, руси мъже, обаче те мен не ме искат никога... как да направя така, че да ме привличат ниски, слаби, тъмнокоси мъже?
Или ако ме привличат само екстроверти, които никога не ме искат, защото съм интроверт, как да направя така, че да ме привличат интроверти?
Ето на този въпрос чакам отговор. Как се променя това? С повечко време във фитнеса ли, с повечко учене и работа за добра професия ли..? Не виждам как това, ще доведе до другото.

По същия начин, по когото ще накараш готината, слаба мадама, която си пада по мускулести, модерно облечени приказливци, да си падна по твоя милост, с шкембето, скъсаната тениска и невъзможността да вържеш две приказки в нейно присъствие Wink Тоест, или почваш да правиш преси, овършаваш мола и почваш да си лафиш с жени, колкото и да ти е трудно, или приемаш, че няма да го бъде. Оттам насетне, или си стоиш сам, или си калибрираш критериите. Което калибриране не значи, изведнъж от 50кг русокоси синеочки да започнеш да си харесваш 100кг чернокоси мургавелки, но примерно да приемеш няколко килца отгоре и няколко нюанса встрани. Все пак, ти самият не предлагаш повече, нали? Но ако някой си мисли, че е по-лесно, правилно и честно да недоволства как местната красавица не го отразявала и не искала да си свали критериите, щото той нямало как да се накара да свали неговите... ми, някак си не мога да му вляза в положението.

Общи условия

Активация на акаунт