Мнение - отношения с колега

• 21 421
  • 418
  •   1
Отговори
# 270
Rf22, доста такива пациенти има. Естествено, че никой не знае със сигурност как стоят нещата, но от където аз седя, момичето е разигравано, за да бъде отхвърлено и той да се чувства неустоим, но недостижим. Не казвам, че му е невъзможно да обича, но точно тази жена - категорично не. Усетил я е, че ще мине номера с нея и толкова. Най-стария номер в книгата. В страни и от любовните романи на работа - колко хора се оплакват, че има някой колега, който се държи зле само с тях и никой друг. Пак поради същата причина - хищника си надушва плячката. Затова и в по-ранни отговори на авторката й казах, че това че се влюбва рядко не я прави твърда, а точно обратното.

# 271
Навремето имах една учителка, която обичаше да казва - който нищо не иска, нищо и не заслужава. Нерешителен бил, сигнали нямал, прехвърляне на топката на авторката е това. Внушава се на момичето, че едва ли не всичко е в нейното поле и едва ли не, тя не прави достатъчно, за да пожелае той връзка с нея. Но това винаги е било и ще бъде игра за двама и не е справедливо спрямо девойката. 

# 272
Така де, много си права, ама същото важи и за авторката. И тя има зор, за него не знаем. Може да е психопат-нарцисист, но може и да е съвсем нормален мъж, който има симпатии към авторката, но не разчита сигналите и, както и спазва поставените от нея граници. Може също да следва правилото да не си го вади там където си вади хляба. Варианти бол.
Пропускате една съществена част- тя е влюбена, не просто привлечена, захласната или само да и е симпатичен. Тва променя много нещата, но вече се изписа много, дано все пак авторката се появи да ни каже има ли развитие и предприе ли нещо.

# 273
  • София
Авторката може да си намери хиляди поводи да прехвърли отговорността на него, ама дали това ще я грее като нищо не се случва, или като един ден той си доведе друга, докато тя не е спирала тайно да си мечтае? И после колко време ще се чуди какъв е отговорът на въпроса, "само ако бях малко по-смела, дали нямаше да е друго"?

# 274
Тази тема вече е като индииски сериал..., още ли се чуди авторката. Голяма работа, че работят заедно да не живеят заедно. Големи хора не могат да се разберат 2 месеца има или няма чувства м/у тях... Какво толкова се чуди, няма да дойде края на света ако те одреже няма да си първата няма да си последната, поне ще спреш с тези терзания. Работата си е работа няма нищо общо с вас двамата...

# 275
И аз загубих търпение от тая тема Grinning

Честно казано, да се чудя и мая толкова дълго не е моето нещо. На мястото на авторката бих понатиснала, за да видя какво развитие ще има ситуацията. Тук няма нищо за губене - ако колегата няма интерес, както и да се държи, едва ли ще го "спечели". Дори той да се направи на умряла лисица и да каже, че е разбран погрешно, поне момичето ще знае да не се занимава повече и ще почне оздравителния процес. Няма полза от продължаващи терзания, по-добре да се доизживее.

# 276
В днешните модерни и объркани времена да се чудиш дали един човек е интроверт, темерут, срамежлив, асоциален или просто.. незаинтересован.
Сега сериозно.. на същото мнение съм като предишните коментари - да се изяснявате вече. Ако не го направиш скоро, ще те мотае още  доста дълго време. Така че бъди смела.

# 277
  • SF
В днешните модерни и объркани времена да се чудиш дали един човек е интроверт, темерут, срамежлив, асоциален или просто.. незаинтересован.
Не ми е притрябвал ни един от всичките.
Момичето има какво да губи, ако момчето й каже, че се е объркала и той е незаинтересван.
Работят заедно и няма къде да се покрие, ако не е от отворените мадами, на които не им пука да си викнат мъж на среща и да му разбият представите за хрисимост и моминска свенливост.

Лично аз бих "подпомогнала" момче, което знам, че ме харесва, а и аз също харесвам. Ако никой не ми е подал никакви сигнали, се държа просто приятелски. И не, не се питам ЦЯЛ ЖИВОТ какво ли е щяло да стане. Ако сме се харесвали и двамата, знам какво е щяло да стане.

# 278
Ако един мъж след толкова погледи, усмивки, сигнали, срещи, кафета, държане на ръце и т.н не е предприел нищо, въобще няма да го мисля за срамежлив и неуверен, а че няма интерес и не бих се чудила какво би било, ако...Че то някои мъже и от затвора успяват да си намират жени, на този само дето не си му се изтъпанила на вратата като в "Наистина любов" и да му се обясняваш с картинки, че още не му било ясно дали си навита.

# 279
Добре, може би е по-точно да се каже, че и в сегашната ситуация, ако продължи по същия начин, пак губи немалко. Погледнах, тя е писала още в самото начало на темата, че вече се чувства зле, несгодно, разсеяно и й е трудно да работи спокойно. Неудобното положение вече съществува. Колко време може да продължи това? Не знам дали по-бързо ще го разлюби, ако просто си седи и остави нещата така.

В крайна сметка наистина тя трябва да си прецени за себе си кое ще понесе по-леко - дали да върви към развръзка и да приключва по един или друг начин с несигурността или да чака чувствата й сами да се изпарят. Във вторият сценарий опасенията ми са, че при някои хора, особено като са толкова близо до обекта, това чакане може да се проточи много, много дълго.

# 280
Не знам, как има жени, които не разбират дали обекта отсреща има симпатии.  Ма ,това е толкова явно и прозрачно. Просто тя, трябва да постави картите на яве за са се реши тая ситуация.

# 281
Като някой се държи всеки ден по различен начин, не е толкова ясно всичко. Единия ден - едно поведение, на следващия - друго. Като сме сами - едно поведение, пред другите - друго.... И наистина се проточи много дълго това положение и продължава. Аз си го казах още от началото, че от ужасно много време е това едно и също положение и заради това пуснах и темата. Повечето съвети са да говоря с него открито и знам, че това е най-доброто, ама все го отлагам, защото не мога да събера смелост.

# 282
Интересно ми е как ще подхванеш темата? Grinning

Аз не съм от смятащите, че трябва да говорите, затуй питам как трябва да протече такъв разговор. Увод, изложение, заключение - дайте някакъв пример? Grinning

# 283
  • SF
Не знам, как има жени, които не разбират дали обекта отсреща има симпатии.  Ма ,това е толкова явно и прозрачно. Просто тя, трябва да постави картите на яве за са се реши тая ситуация.

И да има, и да няма симпатии, ако не предприема нищо, е все тая дали ги има.

На мене също ми е интересно как се поставят картите на масата и как се решава ситуация.

# 284
  • Пловдив
Абе да му врътне една свирка направо и ще си изяснят нещата. Може и под масата, а не на масата, Grinning

Общи условия

Активация на акаунт