Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 292
  • 823
  •   1
Отговори
# 585
Е ти пък много бързо се сърдиш. Аз лично не споря и се извинявам ако се е разбрала груба моята намеса. МНого съм изненадана че тия е.коли се намират по салати и въобще зеленчук. Но щом казваш че не могат в уринарния тракт от тях да се принесат, аз ще ти се доверя. Докато живеех в БГ никога не бях чувала така да се говори че еди кои си бактерии са по храната и сътветно да се изтеглят масово от мрежата. Доста ми беше притеснено, т.к. при нас тук това е ежедневие. ДОкато обявят, като нищо може и да си изял нещо и после да се чудиш кое от къде. Но щом не могат да прескчат от стомах към пик. мехур няма място за притеснение. А знаеш ли дали хеликобактер може да се появи пак, след излекуване? Рецидив да даде. Пак ли от храната се връща?

# 586
В понеделник бях на гастроентеролог точно, защото се съмнявах за рецидив. Имах преди 12 г. Слава богу излезе отрицателно, но лекарката каза, че има случаи на рецидиви. Случват се, за съжаление, хваща се от храна и замърсени прибори.

# 587
Здравейте, може ли някой да ми обясни с какво е свързан LDH,тъй като ми е завишен и съм притеснена, а нямам личен лекар...?

# 588
Какво ви възпрепятства да направите избор на общопрактикуващ лекар, или поне да отидете на преглед при такъв?

# 589
Какво ви възпрепятства да направите избор на общопрактикуващ лекар, или поне да отидете на преглед при такъв?
В нов град съм, все още нямам.

# 590
Това е добър повод да направите своя избор. При смяна на адресната регистрация може по всяко време да изберете нов лекар, без да чакате юни/декември.

# 591
Това е добър повод да направите своя избор. При смяна на адресната регистрация може по всяко време да изберете нов лекар, без да чакате юни/декември.
Няма да сменям адресна регистрация все още, затова ще ми се наложи да чакам юни.Запозната съм как стоят нещата,благодаря все пак.

# 592
Няма да сменям адресна регистрация все още, затова ще ми се наложи да чакам юни.Запозната съм как стоят нещата,благодаря все пак.
В такъв случай все още можете да се свържете с настоящият си личен лекар и да коментирате резултатите?

# 593
В такъв случай все още можете да се свържете с настоящият си личен лекар и да коментирате резултатите?
Ако можех, нямаше да питам тук. Simple Smile Ако някой може да помогне, нека, ако не просто подминете. Приятен и успешен ден!

# 594
Резултатът от ЛДХ  не трябва да се разглежда като самостоятелно изследване. Той се разглежда в комбинация с други кръвни изследвания както и според субективните оплаквания на пациента. От вашето питане не може да се каже нищо , защото не ни давате резултати от комплексно изследване на кръв и урина. Нито информация дали имате оплаквания, дали имате резултати и от прегледи при лекари от други специалности, нямам предвид ЛЛ. За пост-Ковид изследвания ли става въпрос и т.н.

# 595
Резултатът от ЛДХ  не трябва да се разглежда като самостоятелно изследване. Той се разглежда в комбинация с други кръвни изследвания както и според субективните оплаквания на пациента. От вашето питане не може да се каже нищо , защото не ни давате резултати от комплексно изследване на кръв и урина. Нито информация дали имате оплаквания, дали имате резултати и от прегледи при лекари от други специалности, нямам предвид ЛЛ. За пост-Ковид изследвания ли става въпрос и т.н.
Това са последните изследвания, които правих преди 1 седмица. В момента спазвам режим за високия холестерол и пия биостатин форте.Не съм пускала урина,след 1 седмица ще го направя, за да видя как се случват нещата.Ковид изкарах януари месец.
Благодаря за отговора! 🤗

# 596
Взимате ли антикоагуланти? Феритина въпреки, че е в граници би трябвало да е доста по-нисък. СРП също е в граници но е добре да е под 1. Може би все още някъде има лек възпалителен процес и от там ЛДХ да е над горна граница, но все пак статистически допустима минимална разлика.

# 597
Взимате ли антикоагуланти? Феритина въпреки, че е в граници би трябвало да е доста по-нисък. СРП също е в граници но е добре да е под 1. Може би все още някъде има лек възпалителен процес и от там ЛДХ да е над горна граница, но все пак статистически допустима минимална разлика.
Приемам единствено биостатин форте. В такъв случай необходимо ли е да приемам и антикоагулант? Не съм приемала, тъй като видях, че димера е в норма. Феритина и на мен ми направи впечатление, че си е висок, този показател за какво отговаря?

# 598
Феритин са железните запаси в организма. Той е остро-фазов белтък и се повишава при възпаления, и е много често завишен след Ковид.

# 599
Точно така, след Ковид се завишава. Според мен трябва известно време да се взима Аспирин протект или Клопидогрел

Общи условия

Активация на акаунт