Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 264
  • 823
  •   1
Отговори
# 75
  • в сбъднатите мечти
Здравейте! Моля, за коментар на тези изследвания. На 40 г. жена са.
Самоцититам се, с молба за мнение!  Според личната лекарка стойностите са на долна граница и няма нищо тревожно. Но преди няколко години лекувах анемия и не ми се струва съвсем безобидно отклонение в 3 показателя, макар и с малко.

# 76
Здравейте! Моля, за коментар на тези изследвания. На 40 г. жена са.
Самоцититам се, с молба за мнение!  Според личната лекарка стойностите са на долна граница и няма нищо тревожно. Но преди няколко години лекувах анемия и не ми се струва съвсем безобидно отклонение в 3 показателя, макар и с малко.

Отидете на хематолог вероятно има анемия, или си пуснете изследване на желязо, ако имате възможност и фолиева киселина и вит.В12. От посочените три се влияе хемоглобина, а ниски левкоцити има при дефицит на фолиева киселина.

# 77
  • в сбъднатите мечти
Благодаря!

# 78
Уролога ми каза 5 и затова се учудих, ок ще изчакам повече. Благодаря!

# 79
Здравейте!
Направих си андрофлор в Геника , може ли малко помощ за разчитане на резултатите.Мъж на 25 г.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 17:49 от Gagag

# 80
 здравейте това са изследванията ми след прекаран ковид . Може ли някой да изкаже мнение понеже АГ не ми вдига а съм на преглед при нея чак в понеделник.  Благодария предварително в 20 седмица съм от бременноста

# 81
Здравейте, майка ми е с негативен Пср но вече боледува от 4,5 дена. Започна с леко драскане в гърлото, в последством се отключи хрема а от 24 часа е с остра кашлица и болка в гърдите. Днес беше на снимка и описанието е : Белодробни полета усилен съдово- интерстициален рисунък двустранно. Може ли да изтълкувате ? Започна лечение с антибкотик, амбролекс и друг медикамент който не помня. Благодаря ви!

# 82
Усиленият белодробен рисунък не винаги е патология с прояви. Може да се дължи на бронхит (както и трахеит, трахеобронхит), но е и обикновена находка при пушачи и хора, които работят в замърсена среда (напр. миньори, дърводелци в дърводелски цехове и т.н.). Ако е налична клинична картина, следва да се вземе под внимание. Лекуващият лекар явно е назначил антибиотик. Усиленият рисунък не значи пневмония.

# 83
Здравейте,какво мислите за тези резултати. От една седмица имам ниско кръвно,замайване и студени крайници.

# 84
Щастливо мамче, резултатите Ви са много добри. Не показват анемия.

# 85
Здравейте, освен Витамин Д, има ли нещо друго тревожно в тези резултати? 34г бременна, поводът за изследванията е изкаран Ковид (а за паразитологията - кратко съжителство с болно коте, но доколкото разбирам, е излязла стара инфекция, не текуща):

# 86
Добър вечер на всички,за майка ми пуснах изследвания за Остеопороза тя е на менапауза и е направена хистеректомия(отстраниха матката,яйчниците)знам че жените страдат по често от този болест след менапауза.Резултати споделям с вас незнам да ли са достатъчни тези изследвания трябвали да се консултираме с някакъв специалист?Благодаря ви

# 87
Здравейте, освен Витамин Д, има ли нещо друго тревожно в тези резултати? 34г бременна, поводът за изследванията е изкаран Ковид (а за паразитологията - кратко съжителство с болно коте, но доколкото разбирам, е излязла стара инфекция, не текуща):

имате антитела за токсоплазмоза, което е страхотно, ако е било изкарано преди бременността. Всичко друго и на мен ми изглежда добре, освен вит д. Препоръчвам спрея на бетър ю с вит д и к2 по 3-4 пъти впръсквания.

# 88
  • вкъщи
Как мога да повиша стойностите на феритин?

# 89
  • София
Как мога да повиша стойностите на феритин?
Това и мен много ме интересува, желязото се повишава, но феритина не.

Общи условия

Активация на акаунт