Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 617
  • 823
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Направих си изследвания на щитовидната жлеза. Според референтните стойности всичко изглежда ок, но не съм сигурна дали има някаква индикация за проблем в комбинацията с ТАТ и МАТ.

# 316
Супер си, дай боже всекиму.

# 317
Много се извинявам към soul 81
Може ли и тези да коментирате.
Самоцитирам се. 😊😊😊

Ето ги щитовидните
TSH 1.77
fT4 - 15.26 при реф. стойности 11.5 - 22.70
fT3 - 4.94 при реф. стойности 3.5 - 6.5
ТАТ и МАТ винаги са били в норма при 10годишно проследяване. Сега не са пускани. Последно преди две години.

# 318
Проблем няма, но все пак е добре да се обърне внимание на цялостния начин на живот, за да не върви още натоварване в посока ТСХ. Колко в норма са антителата? Трябва да са съвсем нищожни, предходните изследвания са чудесен пример.

# 319
И трите потребителки с тромбоцитите са според мен за представяне при хематолог.

# 320
На мен днес лл каза да повторя утре изследването и при подобен резултат ще ме пратят на хематолог. Много съм притеснена. Дано 32 е било грешка.

# 321
може ли мнение с хипофункция и Хашимото съм..

# 322
А сега покажи това в темата за Хашимото, защото антитела не могат да влязат в норма, нали... Simple Smile От кога са в норма? С терапия ли си? Добре са резултатите, оптимизиране е нужно, само ако се цели забременяване.

# 323
А сега покажи това в темата за Хашимото, защото антитела не могат да влязат в норма, нали... Simple Smile От кога са в норма? С терапия ли си? Добре са резултатите, оптимизиране е нужно, само ако се цели забременяване.

Не знам за коя тема за Хашимото става въпрос и защо трябва да покаже и с каква цел?! Но аз и в двете в които съм срещала във форума съм писала, че на сина ми са влезли в норма и не съм срещала някой да твърди, че това е невъзможно.

А  аз лично съм с Хашимото определено по структурата на жлезата на видеозон и с антитела в норма.

# 324
А аз съм срещала, но когато следях темата преди години. То такава е и цялата идеология - има антитела, които няма да спаднат и в крайна сметка ще унищожат жлезата. Ако нямаш антитела, може би и жлезата ще се възстанови след време. Моята се възстанови. ... Но сега се сещам, че ти май беше на хормон, ако не бъркам.

# 325
Интересувам и аз от терапията, с която хормоните са влезли в норма.

# 326
5 години съм диагностицирана. не съм на терапия 1 път годишно видеозон и 2 пъти си пускам пълен пакет щитовидна жлеза .антителата винаги са били в норма .не плануват бременност

# 327
О аз да на хормон съм, но аз съм с болна щитовидна от почти 30г , така че при мен нещата няма как да станат обратими. Иначе сина ми както е в ремисия, както е с попълнени дефицити и на режим без глутен и млечни и така пак стигна до сериозна хипофункция и хормон, така че всичко е индивидуално

А това за антителата - че щом ги има и са завинаги и не се следят, е твърдение на лекарите. Хората пишещи в темата са доста в час с всякакви методи  - от АИП, други хранителни режими, следене за дефицити,търсене на причини за завишените антитела и т.н.

# 328
Рetarpenchev, при последното образно изследване имаше ли данни за Хашимото и това ли беше нивото на хормоните?

# 329
g[g]това са предните от лятото тогава  бе и видеозон да потвърдиха изменението в структурата

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 21:41 от petarpenchev

Общи условия

Активация на акаунт