Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 609
  • 823
  •   4
Отговори
# 330
И трите потребителки с тромбоцитите са според мен за представяне при хематолог.
Не съм сигурна дали визирате и резултатите от моята публикация.
Тромбоцити - 298 в норма при реф. стойности 140-440
Бихте ли коментирали?
Останалите показатели в ПКК и диф. броене на Тромбоцити под микроскоп са в норма.

# 331
Да. Тромбоцитите са в норма, но не е доказано дали функционират нормално. За "слаби капиляри" е редно да се говори чак след нормална подробна диагностика, която е изключилила и качествени отклонения, не само количествени. Поне аз така мисля. Хематоми без травма са знак за нарушение в кръвосъсирващите свойства. Това във всекидневието може да се толерира, но става релевантно при бъдещи процедури и операции (или недай си Боже травми и по-големи наранявания).

# 332
  • Б
Здравейте, ниския хемоглобин, хематокрит , в комбинация с повишен трансферин и желязосвърващ капацитет , говори за анемия ли? А Ако базофилите и тромбоцитите са повишени до коя лекар тръбва да се обърнем - инфекционист?

# 333
Хематолог на първо време.

# 334
Да. Тромбоцитите са в норма, но не е доказано дали функционират нормално. За "слаби капиляри" е редно да се говори чак след нормална подробна диагностика, която е изключилила и качествени отклонения, не само количествени.
Имате предвид факторите на кръвосъсирване нали?
Фибриноген- в норма
Протромбинов индекс - в норма
INR - в норма
D dimer - в норма
Калций - в норма
Диференциално броене Тромбоцити ръчно - в норма
Това ми беше препоръчано на първо време.
Какво още да се включи за скрининг?

# 335
Отидете при хематолог. Тук всички стреляме в тъмното.

# 336
Отидете при хематолог. Тук всички стреляме в тъмното.
Разбира се. Ще! И не само. Тук само си приказваме за насока, всеки според опита си. 🙂 Благодаря за отделеното време! 🌷

# 337
Здравейте, преди два месеца ми откриха 2 възела на щитовидната жлеза, след като ми се наложи да пусна изследвания и да отида на ендокринолог.

Това бяха резултатите. Също така доктора ми каза, че за сега няма да пипаме възлите, но, че са “стабилни”, каквото и да е искал да каже.

Чета си амбулаторния лист, гледам ехографа и нищо не разбирам, бихте ли ми помогнали:

В горна трета на ляв лоб и паратрахеално - смесен, хипоехогенен възел с резки граници.
В горна трета на ляв лоб до предна капсула хипоехогенна, нехомогенна и недобре ограничена зона.

Закл: Единичен възел в ляв лоб на фона на дискретни дифузни промени в тиреоидния паренхим.

Следвах терапия с Еутирокс 2 месеца и изследванията ми от днес са тези:

Виждам, че ТСХ е по добре, но пък ТАТ се е качил почти двойно от миналия път, чух, че не е хубаво да имам антитела и се чудя дали да пусна туморен маркер, дали няма да се наложи операция или биопсия…

Много ви благодаря предварително за отговорите!

# 338
Здравейте, преди два месеца ми откриха 2 възела на щитовидната жлеза, след като ми се наложи да пусна изследвания и да отида на ендокринолог.

Това бяха резултатите. Също така доктора ми каза, че за сега няма да пипаме възлите, но, че са “стабилни”, каквото и да е искал да каже.

Чета си амбулаторния лист, гледам ехографа и нищо не разбирам, бихте ли ми помогнали:

В горна трета на ляв лоб и паратрахеално - смесен, хипоехогенен възел с резки граници.
В горна трета на ляв лоб до предна капсула хипоехогенна, нехомогенна и недобре ограничена зона.

Закл: Единичен възел в ляв лоб на фона на дискретни дифузни промени в тиреоидния паренхим.

Следвах терапия с Еутирокс 2 месеца и изследванията ми от днес са тези:

Виждам, че ТСХ е по добре, но пък ТАТ се е качил почти двойно от миналия път, чух, че не е хубаво да имам антитела и се чудя дали да пусна туморен маркер, дали няма да се наложи операция или биопсия…

Много ви благодаря предварително за отговорите!
а витамин д б12 иЗледвала ли си пролактин също

# 339
Да, пролактина ми е в норма, витамин б12 не съм.

# 340
Здравейте за сряда запазих час на ямр с контраст на корем.Да видим какво случва на черния дроб дали този хемангиом е наистина хемангиом лие?Защото от 3 дена насам чувствам някаква ботцкане на дясното подребие.Стискайте палци

# 341
Това боцкане най-вероятно е от дебелото черво и нередовното му освобождаване. Успех на изследването и спокойно. Simple Smile

# 342
Това боцкане най-вероятно е от дебелото черво и нередовното му освобождаване. Успех на изследването и спокойно. Simple Smile
Благодаря много soul.Ямр да ли вижда вътре на деб.черво?

# 343
Не е подходящ за кухи органи. Ти къде ще правиш изследването? И на мен ми предстои ЯМР на коремни органи, ще реша до края на другата седмица.

# 344
Не е подходящ за кухи органи. Ти къде ще правиш изследването? И на мен ми предстои ЯМР на коремни органи, ще реша до края на другата седмица.
Кърджали тук е най добрия лекар за изследването ямр от съседните области хората идват при него и даже от пловдив хората си пращат дисковете за разчитане на него.

Общи условия

Активация на акаунт