Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 549
  • 823
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

Какво ще кажете за тези резултати?

ТСХ е 2.86, целя бременност и знам, че е хубаво да е под 2.5, но останалите неща са в оптималните граници. С Хашимото съм.

# 346
Здравейте, от два дни мъжът ми е с хрема, болки в гърлото и лека кашлица. Мислихме, че е ковид, но теста днес е отрицателен. Пуснал си е и кръвни изследвания - всичко е в норма, освен Феритин и С- реактивен протеин. ЛЛ в момента не е в състояние да ни консултира. Моля за мнение!

# 347
Tест за Ковид се прави 4-5 дни след началото на симптомите, за да е точен.
ЦРП-то се завишава също при Ковид. Стойностите са между 20-50, където попадате и вие. Според мен направете тест отново след два, три дни.

Феритинът също може да е завишен в следствие на Ковид. Има и други причини, но във вашият случай всичко води към Ковид диагноза.

# 348
Tест за Ковид се прави 4-5 дни след началото на симптомите, за да е точен.
ЦРП-то се завишава също при Ковид. Стойностите са между 20-50, където попадате и вие. Според мен направете тест отново след два, три дни.

Феритинът също може да е завишен в следствие на Ковид. Има и други причини, но във вашият случай всичко води към Ковид диагноза.
Абсолютно подкрепям.

# 349
Здравейте,

Какво ще кажете за тези резултати?

ТСХ е 2.86, целя бременност и знам, че е хубаво да е под 2.5, но останалите неща са в оптималните граници. С Хашимото съм.

Щитовидните са наистина оптимални, на хормон ли сте?
Проверете се за дефицити на витамини - вит.Д, желязо, вит.В12. Понякога ТСХ стои висок заради някои дефицити. Пролактин изследвали ли сте?  Иначе аз забременях с резултат над 4.

212 както са казали преди мен може и да е рано за тест, ако пък е антигенен може и да не хване даже. Иначе често точно при Ковид феритина скача, той е острофазов белтък

# 350
mibobo, не съм на хормон и не съм била никога. Чудих се дали сега не трябва да съм при положение, че целя забременяване, но и аз виждам, че останалите са в оптимални граници и съотношения. ТСХ ми е варирало през годините между 1.2 и 3. Не съм открила някаква зависимост с храна или начин на живот, а съм пробвала различни неща. Антителата винаги ми играят, ту нагоре, ту надолу.

Приемам селен, вит Д (3000 ui), Б12 (метилкобаламин) (1000мкг) и метилирана фолиева киселина. С МТХФР съм. Назначени са ми от имунолог и ендокринолог преди няколко месеца. Ето ги резултатите от днес. Знам, че Б12 е прекалено високо, но не съм го спирала преди изследването отново по съвет на лекаря.

# 351
Не, не ти трябва хормон ще преминеш в хипер Т4 ще излезе извън граници. Но когато се получи забременяване се проследи веднага, тогава вече може да са паднали и да се наложи прием.
Вземай си витамините и успех!

# 352
Здравейте, може ли малко помощ за разчитане на спермограма направена в МБАЛ 'Надежда'. Благодаря!

# 353
mibobo, благодаря!

Здравейте, може ли малко помощ за разчитане на спермограма направена в МБАЛ 'Надежда'. Благодаря!
Скрит текст:
Питайте в темата за мъжки фактор, може би там ще са по-запознати - https://www.bg-mamma.com/?topic=1395173

# 354
Какво значи  ЕЕГ със леко неравномерно и недобре и модулирана аснова алфа активност със почти пълна реакция при 00-30 по време на ХВ леко забавияне и фрагментиране  на фоново трасе.И някой ходил ли да в св.Наум 4 километър който се правело някакво изследване на дете който се сяда на стол и се въртяло честно казано въобще не разбрах от притеснение

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 20:52 от Спас Борислава 653863

# 355
Спас Борислава , не съм наясно , но ми звучи като проверка на вестибуларния апарат .
Дано се включи някой с мнение . Успех ви пожелавам !

# 356
Здравейте,
При кръвните ми изследвания се установява занижен общ белтък и завишен общ холестерол. Има ли някой с такива изследвания? За какво говори това?

# 357
Общият холестерол не се тълкува така. Зависи колко е завишен и още повече зависи от разбивката на холестеролите. Нисък белтък - няма добър белтъчен прием с храните. И двата показателя говорят за недобър начин на хранене.

# 358
Здравейте! Може ли малко помощ, в разчитането на тези изследвания.

# 359
Общият холестерол не се тълкува така. Зависи колко е завишен и още повече зависи от разбивката на холестеролите. Нисък белтък - няма добър белтъчен прием с храните. И двата показателя говорят за недобър начин на хранене.

Благодаря Ви много! LDL и HDL отделно са в норма. Но да, ще трябва да мина на режим.

Общи условия

Активация на акаунт