Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 377
  • 823
  •   1
Отговори
# 420
Малко е висока, но опитай с повече диета и движение, вместо с повече лекарство. Виж какво ще правиш с щитовидната.

# 421
  • Burgas, Bulgaria
Имам още изследвания  , днес взех контейнер  за слюнка ,че имам нощен кортизол.  Полови хормони ще пусна  сега на цикъл.  На Еутирокс съм от месец и половина.  Просто имам чувството,  че Ковида разбърка всичко .
Днес се разревах на една пейка ,защото съм като след комоциото което преживях преди години . Объркана , напомнеща . Поздравих едно момиче за рождения и ден на улицата ,защото видях във фб ,че е днес. Ми да ама не била тя . Мъжа ми яде пред мен ,аз го питам кога ще се храни ,все едно не се е случило ,а аз бях там и си говорихме  ,ох много е странно ....
Скапан Ковид всичко ми прецака Rage

# 422
Спокойно, всичко се оправя. Трябва време.

# 423
Аз да се разпиша с още едни изследвания. Пуснати са на 4-ти ден от МЦ. 🙄
Прогестерон и тестостерон ще са другия месец.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 19:13 от LittleWolf

# 424
Тиквичке, горе главата. Някакви витамини вземи да пиеш, вечер си налей малко вино. Ще се справиш.

# 425
Здравейте, моля за помощ! Да разчете някой тези резултати. На дете 3 год са. Има почти постоянни коремни болки и кожни червеникави петна, като котешко.

# 426
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря Ви , момиченца прикрасни !
Пуснах това и в темата да хипо ,но и тук ще го направя.

# 427
Здравейте,днес си пуснах изследвания,но съм на преглед чак на 6.04 и не знам има ли за какво да се притеснявам. На 29 години съм. Благодаря.

# 428
Екстра си.

# 429
Pipilota2, детенце да го види детски хирург+ехография на коремни органи. Може да е възпален апендикс.

# 430
Здравейте! Година и половина неспирен косопад след раждане, в Англия ме убеждаваха, че всичко ми е наред и е вследствие раждането, но той не спираше и не спираше. Имах огромна гъста коса, а сега скалпът прозира много.
Прибрах се до България, направих си изследвания. Някои са от Англия, някои от България, свързах се онлайн с една хематоложка, която ми каза, че феритинът ми е нисък и ме помоли да пусна ПКК, за да ми каже какво желязо да приемам, но след ПКК, каза , че всичко било наред и ми предписа само Приорин…

Витамин Д - 63 (50-175)
Sex Hormon Biding globine- 37 (20-130)
FSH 5 (0-12)
LH 7 (0-13)

Ще се радвам да чуя и вашето мнение.

# 431
Ще оставя друг да направи коментар на изследванията, аз ще споделя моя опит. След второто ми раждане косопадът ми вместо да намалее, към третия месец се засили драстично. Тъй като лекар не намери проблем в изследванията ми, взех локални мерки, без да чакам повече. Усещането ми беше, че дългата ми и много гъста коса е намаляла на половина.
Скрит текст:
На мен ми помогнаха тези ампули. Не веднага разбра се. На втората кутия започна да намалява, при приложение в началото на всяко миене на коса. В измитата и подсушена добре само с кърпа коса, цялата ампула се втрива с леки масажни движения в корените и след това не се използва сешоар, оставя се да изсъхне сама. Към третата опаковка, започнах да разреждам приложението, през миене, след това след две. Накрая, поне шест месеца използвах когато се сетя, може би веднъж на три седмици. Наложи се да намаля дължината и я подстригах до раменете. Постепенно започна да расте нова коса и в корените бях като малко дете, с къси косички, доста накъдрени.
Моя приятелка не се повлия от тези с коприва и използва по-тежка артилерия. На нея ѝ помогнаха тези.
Скрит текст:
Според фризьорката ѝ е на принципа проба-грешка, докато откриеш това, което ще помогне на теб самата. Не бива да се чака. Всичко това е съчетано с вътрешен прием на Геритамин.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 08:20 от 🧡 Clo 🧡

# 432
Здравейте, моля за съвет.
Майка ми е насочена към ендокринолог, след като са забелязани възелчета на щитовидната. Прегледът е след няколко дни.

Понеже не съм сигурна какви хормони трябва да се изследват, за да има добра диагностика? Покриват ли се от касата?

Знам, че лекарката ще я насочи да изследва хормони, но ми се искаше ако трябва да се доплатят  още няколко, да го направим, за да сме сигурни, че няма да убегне нищо.

Благодаря предварително.

# 433
  • София
TSH, Tf3, Tf4, TAT и MAT - това са всички на ЩЖ, аз си ги пуснах и отидох с тях на преглед.
Само TSH се поема от касата. Аз си взех ваучер за Кандиларов и ми излязоха 45 лв. Излизат в същия ден.

# 434
  • под тепетата
Ето отговор тук, ако няма някаква промяна, че е от 2017г. Прочетете 3 въпрос и отговора към него.
https://www.nhif.bg/page/10?section15_page=13&archive15=11-2017

Общи условия

Активация на акаунт