Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 371
  • 823
  •   1
Отговори
# 435
TSH, Tf3, Tf4, TAT и MAT - това са всички на ЩЖ, аз си ги пуснах и отидох с тях на преглед.
Само TSH се поема от касата. Аз си взех ваучер за Кандиларов и ми излязоха 45 лв. Излизат в същия ден.

Това не е вярно. От каса се поемат - ТСХ, ФТ4 и МАТ

Sherilyn виж първо какво ще пусне лекаря, както пиша по горе няколко неща се поемат по каса, но често лекарите не ги пускат всичките и си ги спестяват.
Иначе като за първи път е хубаво да се пусне всичко, хормоните са - ТСХ, ФТ3 и ФТ4, а антителата са МАТ и ТАТ

# 436
  • София
Мибобо, права си, но веднъж до ЛЛ за направление, втори път до ендокринолог за друго направление, и според отг. на НЗОК пак не са всички по каса.

# 437
С ваучери за отстъпка към лаборатория пакетът за ЩЖ излиза по-евтино отколкото направления+доплащане.

# 438
Мибобо, права си, но веднъж до ЛЛ за направление, втори път до ендокринолог за друго направление, и според отг. на НЗОК пак не са всички по каса.

Аз просто казвам кое е по каса за да е наясно дамата, тези които съм посочила са в това съм сигурна. Както и видеозона вече е по каса от 2 години.
Иначе за изгодно, да не е особено след като си платиш направленията. Аз лично винаги сама си пускам хормони и без това на лекар почти не ходя, но и да ходя знам, че няма много сметка.

# 439
В случая няма ходене до ЛЛ, насочването и направлението идва от друг специалист, след преглед.

Тя има направление и ще отиде, но се чудех зк въобще покрива ли нещо.

Благодаря за отговорите Ви.

Знаете ли дали тези хормони се пускат при някакви условия? Имам предвид нещо, което тя трябва да спази преди пробовземането? Става дума за жена в менопауза.

# 440
Покриват се TSH, МАТи T4
Видях, че преди мен са го казали 😅

TSH, Tf3, Tf4, TAT и MAT - това са всички на ЩЖ, аз си ги пуснах и отидох с тях на преглед.
Само TSH се поема от касата.

# 441
Сутрин, на гладно, до 9:00 ч. Да си пресметне опашките и да отиде по-рано. Да си е осигурила добър нощен сън, не късно лягане.

# 442
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания? 😊

# 443
В общи линии всичко е добре. Кръвната захар за сутрешна е желателно да е по-ниска, но може да сте вечеряли по-късно примерно.

# 444
Нужно е да приемаш повече качествени мазнини. Върви леко натоварване към бъбреците, а кръвната захар не е нужно да е на ръба. Интересно е да се провери и гликираният хемоглобин при това положение.

# 445
Благодаря за коментарите, а повишените антитела на ЩЖ не са ли притеснителни като стойности?

# 446
Не са високи. Това са слабо възпалителни процеси, които се виждат в другите изследвания. На тях обърни внимание.

# 447
Здравейте, моля за коментар! Имам записан час чак в петък, а сърце не трае.
 Жена на 40г.

# 448
Бихте ли коментирали?

# 449
Здравейте,
В началото на февруари бях с Ковид( най- вероятно омикрон). Сега реших да си пусна едни изследвания и без това в близката година не съм правила никакви.
Антителата ми се виждат малко.
Тази девиация не я разбирам.
Мислите ли, че трябва да посетя лекар?

Общи условия

Активация на акаунт