Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 306
  • 823
  •   1
Отговори
# 480
Долните изследвания говорят за инсулинова резистентност. Но понеже ей сега някой ще дойде да каже да не поставяме диагнози, изчакайте да ги види доктор и си запазете час за ендокринолог. Инсулина е изключително висок, както и кръвната захар. С наднормено тегло ли е дъщеря ви? Аз не разбрах кои изследвания на кого са (долните, горните?). Но долните, на които има излседване на инсулин не са добре. Не е боллка за умиране, но ще трябва спорт, диета, промяна хранителните навици ( в случай че няма наднормено тегло).

Сметнах ви ХОМА индекса - 8 е. Това е много високо, отидете на ендокринолог.
На дъщеря ми са първите, а вторите са моите, с високия инсулин. Да, имам ИР, но от доста време не съм приемала Глюкофаж поради стомашни проблеми.
И аз преди не понасях добре глюкофажа, но друг лекар ми даде Глюкофаж XR, който се пие само вечер и от него нямам стомашни проблеми. И аз съм с висока захар и инсулин, и вече ранен диабет. Откакто спрях да приемам вскаква захар и започнах новия Глюкофаж имам голямо подобрение. Също и промяна в храненето и повече спорт. Трябва да вземете мерки незабавно, защото това състояние е опасно. На мен некадърни лекари не ми обръщаха внимание и затова стигнах до ранен диабет. Но моя гликиран хемоглобин е 6,9 - така че при мен е по-зле положението, макар инсулина на гладно да ми е 8, по-скоро захарта е проблем при мен. Но съветът ми е отидете на лекар и вземете мерки незабавно.

Сметнах ви ХОМА индекса - 8 е, над 2,5 е ИР, тоест при вас е доста висок, отидете на ендокринолог възможно най-скоро.

# 481
Точно такъв Глюкофаж приемах и както ми дразнеше стомаха така свалих 10 кг за два месеца, които естествено после върнах, че и отгоре.
ТрябвА пак да го започна, но ми предстои колоно и гастроскопия и затова изчаквам. А до сега на всички изследвания кр захар ми е била около 5, а инсулина винаги висок, сега пък и захарта повишена.
На 54 съм и от както влязох в менопауза преди 4 години с какво ли не се сдобих...

# 482
  • варна
Предстои стоматологична операция на сина ми ,която отложихме веднъж (беше за 1.04) защото беше хремав .Тогава му пуснах ПКК и левкоцитите му бяха 9.9,лекарката каза ,че не били толкова високи .Днес пак му пуснах
Виждам референтната стойност ,но пак ми се вижда високо ,а той вече е здрав .
Какво можете да ми кажете по въпроса ? Благодаря предварително.

# 483
Точно такъв Глюкофаж приемах и както ми дразнеше стомаха така свалих 10 кг за два месеца, които естествено после върнах, че и отгоре.
ТрябвА пак да го започна, но ми предстои колоно и гастроскопия и затова изчаквам. А до сега на всички изследвания кр захар ми е била около 5, а инсулина винаги висок, сега пък и захарта повишена.
На 54 съм и от както влязох в менопауза преди 4 години с какво ли не се сдобих...

На мен също не ми понася Глюкофаж. Има много други метформинови лекарства и с тях може и да стане. Аз пия друго, в началото само имах гадене около 2 седмици, което изтърпях и мина. Сега нямам нито гадене, нито нищо.

Проблемът е, че тези лекарства "не лекуват". Не Ви казвам да не пиете, но отидете на ендокринолог. Ще ви изпише нещо и ще успеете да намерите метформин, от който не Ви е зле. Но трябва много да се стараете с диетата и спорта. Те са в пъти по-важни от лекарствата, казвам Ви от опит. Почти бях добре в един етап, преживях силен стрес и отчитам голям регрес. Сега пак съм на метформин.

Не се отказвайте от правилното хранене и спорта, бъдете последователна и търпелива! Успех.

# 484
Включвам се и аз към частта с дамите с много силни болки в гърба, тъй като видях, че сте писали.

Имам изкривяване открито преди доста години, от което от ляво отпред има издадено напред ребро, което така си и остана, уж отоговаряло на прешлените, при които е самото изкривяване отзад.

Откакто родих (секцио с упойка в гърба) плюс носенето на детето ми, което вече е 10кг. болките станаха всекидневни. И преди ги имах, разбира се, особено когато работех права по цял ден като студентка, но сега са ужасни на моменти.

Пия вит. Д, и моят е под нормата, но ако имате други съвети или предложение за лекар, който би помогнал (за гр. София), ще съм благодарна. Simple Smile

# 485
Включвам се само да кажа, че при пиене на по-високи дози витамин Д, трябва да се взима и витамин К, иначе високите дози на витамин Д са токсични. Ако стойностите са под долна граница и дълго сте били в дефицит на Д, тогава витамин К е задължителен, понеже може да е започнало изхвърлане на калция от костите в кръвта.

# 486
Изнивете, имате ли представа по колко капки вит. К е оптимално да се приемат с вит. Д отново на капки? Едната доза зависи ли от другата?

Изписани са ми 5-6 капки вит.Д на Jameson, имам вит. К на капки, на опаковката пише, че дневната доза е 5 капки.

# 487
Трябва да се приема К2 (МК-7), вероятно капките са К1. 100 mkg дневно е добра дозировка.

# 488
Здравейте, моля за коментар на изследванията на майка ми, 60 г.

# 489
Включвам се само да кажа, че при пиене на по-високи дози витамин Д, трябва да се взима и витамин К, иначе високите дози на витамин Д са токсични. Ако стойностите са под долна граница и дълго сте били в дефицит на Д, тогава витамин К е задължителен, понеже може да е започнало изхвърлане на калция от костите в кръвта.

Може би е добре да изследвам и вит К и калции, или направо да започвам10 капки Вигантол и 5 капки вит К.

# 490
Има разлика между К1 и К2. При К2 няма риск от предозиране, докато с К1 трябва да се внимава. На лекарите в БГ масово и това им е "тъмна Индия". Може да го пиеш без притеснения. Ако твоите капки са К1, не са подходящи.

# 491

А какво значи "високи дози", тоест какъв е дневния лимит след който по един или друг начин може да има предозиране с вит.Д ?

# 492
Ами това не знам точно, но си го представям над 5000 единици, но не съм сигурна, обаче ако на изследвания сте под долна граница и сте били така дълго време, със сигурност ви трябва К2, защото при дълъг дефицит почва да се извлича калций от костите.

# 493
Здравейте, извинявам се, ако съм сгрешила, но си мисля, че тук някъде срещнах изявление за добър пулмолог в Кърджали, при когато носели рентгенови снимки и от София. Може ли да ми кажете името му? Как да го открия?

# 494
Здравейте, извинявам се, ако съм сгрешила, но си мисля, че тук някъде срещнах изявление за добър пулмолог в Кърджали, при когато носели рентгенови снимки и от София. Може ли да ми кажете името му? Как да го открия?
Попитай в лично съобщение Cengiz Emin 636883 Той спомена нещо, но беше в темата за Бързи въпроси, ако си спомням добре.

Общи условия

Активация на акаунт