Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 333
  • 823
  •   1
Отговори
# 495
Предозирането не зависи само от дозата, а много повече на кого ще бъде давана. Ако човек е с дефицит или с активна инфекция, дори 10 000 IU за кратък период няма да го предозират. Високата доза, по смисъла на Tiriti, за комбиниране с К2 е над 1 000 IU.

Cengiz Emin каза, че от Пловдив ходели на консултация при въпросния лекар, за София не съм чела да е писал. В София има достатъчно болници и сериозни специалисти.

# 496
Той идваше на консултации в Пловдив, но е от Кърджали. При всички случаи той сподели за въпросния лекар. Ще опитам да намеря мнението.

Намерих го. Но става въпрос за специалист образна диагностика, не пулмолог.
Скрит текст:
+359 88 790 1607 това е телефона на др Възгечев началник отделение на образна диагностика.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 07:23 от 🧡 Clo 🧡

# 497
Здравейте, извинявам се, ако съм сгрешила, но си мисля, че тук някъде срещнах изявление за добър пулмолог в Кърджали, при когато носели рентгенови снимки и от София. Може ли да ми кажете името му? Как да го открия?
За рентгенови снимки не знам,а скенер и ЯМР разчита доктора.Възгечев е доктора,вземате телефона от интернет и го питайте,може и рентген да разчита и те са на дискове.Много е добър,ако не сте от Кърджали,изпращате с Еконт.

# 498
Предозирането не зависи само от дозата, а много повече на кого ще бъде давана. Ако човек е с дефицит или с активна инфекция, дори 10 000 IU за кратък период няма да го предозират. Високата доза, по смисъла на Tiriti, за комбиниране с К2 е над 1 000 IU.

Cengiz Emin каза, че от Пловдив ходели на консултация при въпросния лекар, за София не съм чела да е писал. В София има достатъчно болници и сериозни специалисти.

Сега ме замисли дали аз не трябва да взимам К2 - честно казано високи дози си представях повече от 1000 единици. При мен витамин Д е 80 с референтни 30-120 и пия по 2000 единици на ден за поддържане на нивата - знам, че 2000 единици са поддържаща доза (т.е. ниска доза) и тъй като не съм била в дефицит, не взимам К.

# 499
Високи дози се водят над 3000 единици, на места съм чела и над 5000 даже. Но аз над 3000 вземам К2.
1000 единици са 2 капки Вигантол, толкова дават и на бебетата за профилактика.

# 500
Скрит текст:

Сега ме замисли дали аз не трябва да взимам К2 - честно казано високи дози си представях повече от 1000 единици. При мен витамин Д е 80 с референтни 30-120 и пия по 2000 единици на ден за поддържане на нивата - знам, че 2000 единици са поддържаща доза (т.е. ниска доза) и тъй като не съм била в дефицит, не взимам К.
Колкото хора/лекари, толкова мнения. Аз за над 1 000 на ден бих вземала К2 и това изобщо не ми е поддържащо. Така си направих камък в бъбрека. Ние поддържаме с храна. Тази доза си е добро суплементиране. Ако погледнеш опаковки, даже 400 на ден казват да не се превишава. Smiley

# 501
Здравейте,

моля за коментар за изследванията на 8 годишната ми дъщеря. Пуснати са профилактично, детето няма симптоми на заболяване. Преди това съм пускала също профилактични точно преди една година и отклоненията са ни били същите. Личната ни изпраща на хематолог. Много съм притеснена и ще се радвам да чуя предварително мнения.

Благодаря предварително!

# 502
Едно доста интересно видео свързано с дозите, приема и дългосрочното му приемане:

# 503
Здравейте,

С диагноза резистентна към лекарства депресия съм и се опитвам да открия биологична обосновка, много ще съм ви благодарна, ако имате някакви идеи и препоръки Hands Pray

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 15:30 от Aleksathen

# 504
Трябва да вдигнете спешно витамин Б12 и Д. Предполагам, че като влезнат в някакви по- нормални граници ще се почувствате доста по-добре. Особено Б12.
Нямате ли изписана терапия в тази насока?

Другите резултати не мога да коментирам.

# 505
  • Варна
Здравейте! Бих била много благодарна, ако някой може да ме насочи дали е нужно да се консултирам с лекар при следните резултати от профилактични изследвания:
Скрит текст:
На кръвните изследвания всички показатели са в норма, според референтните граници. Единственото по-странно (за мен) е СУЕ - 2 mm/h, което за пръв път виждам като стойност в изследванията си.

Виждам, че в последните коментари се споменава витамин Д и Б12. Пуснахме изследвания на дъщеря ми (на 14г) за тези витамини, и вит Д е 13.6, а Б12 - 454, т.е. Д е в много ниски граници, а Б12 е ОК (според референтните стойности). Няма оплаквания, просто намери няколко бели косъма в косата си и като една от причините беше посочена липсата на тези витамини, затова ги и пуснахме към профилактичните изследвания. Всичко друго й е в норма. Има ли нещо специфично, което да ме посъветвате да гледам като й купувам витамини и само Д или комбинирани да й взема?

# 506
С комбинирани витамини липси не се попълват, т.е. няма да ви свършат работа. Витамин Д е много нисък и лекар трябва да ви предпише доза и препарат. Също така да прекарва повече време на слънце детето. Б12 също може да е по- висок, нищо че е в референтните (те в Бг за доста занижени). Съветвам ви да не се самолекувате, а да направите консултация с добър хематолог за детето. С витамините шега не бива.

А вашите изследвания - добре е да качите и ПКК-то. Завишеното CRP говори за вирусна инфекция - била ли сте скоро болна? Да имате някакви симптоми?

# 507
  • Варна
sd.ad, сърдечно благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Това е цялата кръвна картина:
Скрит текст:

Относно боледуването - последно бях с положителен тест за Ковид на 15.12.2021г. Имах темепратура около 3 дни, а след това кашлица около седмица. Нищо повече. Преди три седмици усетих възпален лимфен възел, който в рамките на няколко дни спря да ме боли и от тогава нямам никакви оплаквания.

За витамините, ще послушам съвета Ви и ще се консултирам с лекар, явно не е дреболия, която можем да оправим сами.

# 508
Щом нямате други оплаквания, вероятно не е притеснително. Може пробата да е замърсена, това във връзка с еритроцитите в урината. Кетони може да се появят и при отслабване в последните дни, ако не сте била добре хидратирана. Но все пак, нека ги погледне и личният ви лекар. Може и да повторите изследването като спазвате правилата за даване на проба - тоалет преди това, първата струя урина не се събира.
Аз не виждам нещо притеснително, но не съм лекар.

# 509
Трябва да вдигнете спешно витамин Б12 и Д. Предполагам, че като влезнат в някакви по- нормални граници ще се почувствате доста по-добре. Особено Б12.
Нямате ли изписана терапия в тази насока?

Другите резултати не мога да коментирам.

Благодаря много за отговора, приемам метилкобаламин, да

Общи условия

Активация на акаунт