Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 214
  • 823
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
При майка ми се появи подуване на шията. Тя си направи изследвяния и лекарката или не знам кой й казал, ако иа дъщеря, да се изследва. Та понеже си пусках изследвания за граждански брак, така и така ме бодат, казах и тези хормони да изследват. Иначе нямаше да си ги пусна. Пак казвам нищо ми няма. Същите кг. съм си от над 10 години.

# 661
При майка ми се появи подуване на шията. Тя си направи изследвяния и лекарката или не знам кой й казал, ако иа дъщеря, да се изследва. Та понеже си пусках изследвания за граждански брак, така и така ме бодат, казах и тези хормони да изследват. Иначе нямаше да си ги пусна. Пак казвам нищо ми няма. Същите кг. съм си от над 10 години.
Това ниско TSH не е за подценяване. Преди 3 години и на мен ми казвах, че нищо ми няма, а и аз нищо не изпитва, но миналата година се появиха симптоми и се оказа, че съм с Базедова болест,която с времето прогресира. Според мен е добре да се обърнете към ендокринолог и евентуално той да повтори изследванията.

# 662
  • Варна
Точно на еднокринолог си пратих резултатите и ми написа, че нищо спешно нямало. На мен ми е странно, защото по математика съм добра, а и смея да кажа, че имам някакво критично мислене и логика, но искам да видя ази жена, за която писах, какво ще каже.

А при Вас какви бяха симптомите? Килограми качват ли се и се свалят?

# 663
Много ендокринолози не знаят какво говорят. Не искам да казвам, че нещо не Ви е в ред, все пак аз не съм лекар, може и грешка на лабораторията да е. Съветвам ви да повторите изследването, за да бъдете абсолютно сигурна. Имайте предвид, че читавите ендокринолози са малко и хората с ендокринни проблеми какво ли не сме чули и видели... не вярвайте на всеки, подлагайте всичко на съмнение и ходете винаги за второ и трето мнение!

# 664
  • Варна
А това, че някой се е титулувал лекар, ми е ясно, че не е гаранция за добър специалист. То и на мен двама ортодонти ми казаха, че 8ахапката ми е добре, но на 3 консултация жената беше категорична, че не е. Така че....

Затова и се надявам жената, при която ще отида, да си разбира от работата и да не се налага да ходя по лекари, които говорят откровени глупости.

За базедовата болест сега чета за симптоми. При мен нищо такова няма, даже напротив.

А приятелка ми каза, че май не е добре такива изследвания да се правят при смяна на сезоните. Има ли нещо вярно? А за още едни изследвания, друга приятелка каза да отида в Статус във Варна.

# 665
Точно на еднокринолог си пратих резултатите и ми написа, че нищо спешно нямало. На мен ми е странно, защото по математика съм добра, а и смея да кажа, че имам някакво критично мислене и логика, но искам да видя ази жена, за която писах, какво ще каже.

Аз отначало нямах никакви симптоми изследвах хормони заради закъснение с цикъла. След това започнах да получавам сърцебиене, задух придружен с "буца в гърлото", сваляне на кг., изпотяване, неспокоен сън и понякога безсъние, стягане в гърдите и винаги висок пулс. Докато открия читав ендокринолог всеки ми казваше, че всичко е наред и че резултатите били повлияни от стреса в ежедневието. Когато попаднах на ендокринолога, който ме лекува сега, изследвахме абсолютно всичко отначало, два пъти в рамките на 15 дни. При такова ниско Тsh се пускат и антитела на жлезата. Ендокриноложката не предприе нищо, докато не видя всички резултати и тогава започнахме с лечението. И мога да кажа, че още на 3-тия месец резултатът от терапията беше положителен.

# 666

Аз отначало нямах никакви симптоми изследвах хормони заради закъснение с цикъла. След това започнах да получавам сърцебиене, задух придружен с "буца в гърлото", сваляне на кг., изпотяване, неспокоен сън и понякога безсъние, стягане в гърдите и винаги висок пулс. Докато открия читав ендокринолог всеки ми казваше, че всичко е наред и че резултатите били повлияни от стреса в ежедневието. Когато попаднах на ендокринолога, който ме лекува сега, изследвахме абсолютно всичко отначало, два пъти в рамките на 15 дни. При такова ниско Тsh се пускат и антитела на жлезата. Ендокриноложката не предприе нищо, докато не видя всички резултати и тогава започнахме с лечението. И мога да кажа, че още на 3-тия месец резултатът от терапията беше положителен.
Петя, при вас проблема е бил само в изследванията или е имало и проблем при ехографията на ЩЗ?

# 667

Петя, при вас проблема е бил само в изследванията или е имало и проблем при ехографията на ЩЗ?
И в двете. Още при първия преглед ми направи ехография и имаше отклонения, ако не се лъжа пишеше в лявата част на жлезата.

# 668
  • Варна
Петя Димитрова, а кг. качихте ли? И ако да, колко?

Аз проблеми с цикъла нямам, редовен си ми е.

# 669

Качих 4кг.  след започването на лечението. Това е за период от 1година

# 670
  • Варна

А преди това била ли сте слаба? Питам, защото аз съм 50/172, но цял живот съм си така.  По принцип на 52 кг. като бях си беше супер, но честно казано си се харесвам така и не искам да качвам сериозни кг., харесвам си се. Извинявам се за въпросите, тъпи са знам, но съм като ударена с мокър парцал, а и както чета и чувам, че във Варна няма добри специалисти и трудно се намират....

# 671

А преди това била ли сте слаба? Питам, защото аз съм 50/172, но цял живот съм си така.  По принцип на 52 кг. като бях си беше супер, но честно казано си се харесвам така и не искам да качвам сериозни кг., харесвам си се. Извинявам се за въпросите, тъпи са знам, но съм като ударена с мокър парцал, а и както чета и чувам, че във Варна няма добри специалисти и трудно се намират....
Винаги съм била 58-60кг. Бях смъкнала 4 кг. и сега си ги възстанових.
Мога да препоръчам моята ендокриноложката, но тя е в град Разград и записването става с месец два напред.

# 672
  • Варна
Първо да видя какво ще ми каже жената, пи която ще отида и тогава ще търся, ако се наложи ендокринолог. Ще пиша, ако ми трябват координати.

# 673
Първо да видя какво ще ми каже жената, пи която ще отида и тогава ще търся, ако се наложи ендокринолог. Ще пиша, ако ми трябват координати.
Успех! Blush

# 674
Петя, извинявайте че и аз така питам. Но на ехографа какво отклонение се видя? Възел, киста или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт