Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 191
  • 823
  •   1
Отговори
# 675
Петя, извинявайте че и аз така питам. Но на ехографа какво отклонение се видя? Възел, киста или нещо друго?
Като се прибера в нас ще ви снимам ехографията и описанието. Не ми казаха нищо за възел или киста. Думите на ендокриноложката бяха, че вижда отклонения, които се проявяват при базед.

# 676
  • Варна
Ходих при личната, каза, че трябва да се лекува. Пита за симптоми, казах, че нищо ми няма. Питах и за качване на кг. каза, че щом цял живот съм слаба, не е от жлезата.  Но при забременяване и износване, ако не са ок хормоните, било лошо. Майка ми каза, че специалистът по ТВ нищо такова ну е казал. Да се чуди човек на кого да вярва.

# 677
Ходих при личната, каза, че трябва да се лекува. Пита за симптоми, казах, че нищо ми няма. Питах и за качване на кг. каза, че щом цял живот съм слаба, не е от жлезата.  Но при забременяване и износване, ако не са ок хормоните, било лошо. Майка ми каза, че специалистът по ТВ нищо такова ну е казал. Да се чуди човек на кого да вярва.
Миличка така е за бременността. Не искам да те плаша. То и в нета пише страшно много неща. На мен ендокриноложката ми забрани да забременявам, защото крие голям риск освен за плода и за майката. Последиците били аномалии на плода, предаване на базед от майката не бебето и куп други неща.
Нека лекар ти обясни всичко. Знам, че сега като четеш се стресираш много, но всичко се оправя. 😊😊🌸

# 678
  • Варна
Петя Димитрова, не ме плашиш хич. Просто се чудя, ако ве бях отишла заради майка ми, предвид, че нищо ми няма.  Какво щеше да стане, а и като чета и чувам, че трудно се намира добър с специалист.... А и да се забранява бременност... ако досега не си родила, то това значи изобщо да не раждаш.

Каквото, такова. Не мисля заради такива неща да се измъчвам. Дано не е нещо страшно при мен, пък с деца, без деца, животът продължава.

# 679
scalestone, в коя лаборатория се изследва? Днес точно прочетох, че Бодимед си сменили преди няколко месеца рекативите и мерните единици за ЩХ и на хора, които се изследват, им дава много по-високи стойности на Т3 и Т4, отколкото преди. Пуснали си в друга лаборатория и си им дало нормалните стойности и по това разбрали, че въпросните вече не са точни.

Знам и за Цибалаб, че също излизали малко по-високи стойности, защото ползвали по-стари реактиви - така че ако е в някоя от тези лаборатории, може и това да е. За най-точни са ми споменавали Рамус и Кандиларов. Пусни си пак в някоя от тях да видиш ще има ли разлика. Тези резултати и да ти ги интерпретират, ако не са точни, няма да ти помогне...

# 680
Рамус са ужас. Това е лабораторията, в която никога не бива да ходите. Много лоши неща се говорят за тях и не е случайно.

Това, че човек е слаб не значи, ченяма проблем с хормоните. Не винаги трябва да си пълен за да има проблем. Все пак повтори изследванията, направи ги след като си имала спокоен и здрав сън и се надявам да е просто грешка в лабораторията!

# 681
Scalestone, аз бих дала съвет да се проверят също захарта и инсулина. Доста често тези неща са свързани. Тъй и тъй ще се бодете пак за повторно изследване, поискайте и обременяване с глюкоза. Всъщност първо прочетете за връзката. И не е задължително да е свързано с килограми.

# 682
Рамус са ужас. Това е лабораторията, в която никога не бива да ходите. Много лоши неща се говорят за тях и не е случайно.

Това, че човек е слаб не значи, ченяма проблем с хормоните. Не винаги трябва да си пълен за да има проблем. Все пак повтори изследванията, направи ги след като си имала спокоен и здрав сън и се надявам да е просто грешка в лабораторията!
И аз съм За, че Рамус е пълна катастрофа особено относно хормони! Аз моите го правя в Лаборатория Д-р Кръстева. Не знам вие дали я имате.
Ето я моята ехография

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 19:05 от Петя Димитрова 634045

# 683
Странно, аз за Рамус не съм чувала, но за Цибалаб съм чувала за откровено фалшиви резултати. Един от които, преди години на мъжа му ми излязоха уж папилома вируси, които в 2 други лаборатории по същото време бяха отрицателни. Схемата е да те шашнат, че имаш нещо, много ясно, че ще лекуваш и след време пак ще си при тях за контрола... И цяла тема май има в бгмама за такива случаи.

За Рамус отзивите конкретно за изследване на ЩХ са от хора, които казваха, че си имат всички симптоми на хипофункция и само в Рамус и Кандиларов им дава, че наистина са в хипофункция, в Цибалаб - перфектни стойности, а те не се чувстват добре - това са техни заключения и съм склонна да вярвам. Вече за други изследвания не знам, но по темата тук - нека момичето просто се провери втори път...

# 684
И каква полза имат от Цибалаб да дават фалшиви резултати? Нали шефа им е през ден в новините на интервюта, а там ще го разкостят ако е така. По-скоро другите лаборатории работят с евтини китайски реактиви.

# 685
Личната лекарка работи с лаборатория Статус но напоследък оплескват нещата. Пускаш ПКК + ДКК и урокултура + обикновена урина и изследванията излизат 2-3 часа по-късно в същия ден ама само ПКК и урокултура, която е трябвало да посяват поне 24 часа. Питам защо урокултурата не е довършена и къде са останалите изследвания. Личната лекарка ги защитава, това били пълните резултати... Аман от идиотщини.

При всяко изследване обаче от доста години насам, средният тромбоцитен обем ми е висок, а тромбоцитите са в норма. Някой запознат ли е на какво може да се дължи това. Преди пиех противозачатъчни, но ги спрях преди 9 години. Ясно че ще да е от тях ама според личната лекарка било грешка в измерванията на машината щом съм ги спряла отдавна. Питам я всеки пациент с ПКК ли получава завишени резултати тогава? И се почват обясненията като на ученичка... И накрая ми каза да пия ниска доза аспирин или нутрицид???!... Нямам думи.

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 19:33 от Maidmer

# 686
И каква полза имат от Цибалаб да дават фалшиви резултати? Нали шефа им е през ден в новините на интервюта, а там ще го разкостят ако е така. По-скоро другите лаборатории работят с евтини китайски реактиви.

Ползата им е, че като ти дадат, че нещо не ти е наред, скоро пак ще отидеш да се изследваш, защото вероятно лекарят ще ти е казал да пиеш 2 месеца нещо и да се провериш. Ако всичко ти е точно, ще се видите след година, примерно, ако си пускате профилактика всяка година...

Във ФБ в една група днес точно това коментират и доста хора споделиха за завишени резултати на ЩХ в Бодимед и Цибалаб - само предавам какво съм прочела, лично не съм проверила как стоят нещата...

# 687
  • Варна
Моите си ги правих в медицински център Надежда във Варна. Приятелка каза, че нейната лична все я пращала в Статус. Аз освен, че ще ходя на лекар и в холистичния център, мисля все пак до края на месеца да си пусна още едни изследвания, защото искам да видя при тях какви ще са резултатите.

# 688
Като заговорихме за лаборатории, някой има ли мнение за лоралаб (loralab)?
Декември месец в цибалаб имах нормален брой лимфоцити, но според системата на лоралаб са под нормата. Това възможно ли е? Изследвах се в loralab само месец по-късно.
(Сега наскоро пак си правих там и пак бяха под норма.)

# 689
Здравейте, имам няколко въпроса,  ще бъда много благодарна за отговори!
Според тези резултати има ли хипофункция на щитовидната жлеза?

Име на теста  Резултат     Единици        Реф. стойност    Метод
FT3                          5.24     pmol/l           3.1 - 6.8                    ECLIA
FT4                          17.72     pmol/l           12.0-22.0            ECLIA
TSH                   2.44     uIU/ml            0.27 - 4.2            ECLIA
TAT/anti-TG           15     IU/ml            < 115                    ECLIA
MAT/anti -TPO       8             IU/ml            < 34                    ECLIA

Боря се успешно с ИР от няколко месеца, гликираният ми хемоглобин вече е 5, беше 8, глюкозата преобладаващо 5-5.2, инсулинът от 12-13 беше паднал до 9- 10, днес пък  е 18, но предполагам, че защото отидох до лабораторията почти тичешком и нямаше време малко да си почина преди пробовземането, знам, че се прави в покой. Не съм правила натоварване с глюкоза, но съм напълно стриктна с режима, само движението ми е малко, защото се боря с друг здравословен проблем...

И още един въпрос - по повод КТ (скенер) на коремни органи и таз в епикризата пише, освен основното, че имам още малък перикарден излив около 1 см под дясната камера на сърцето - на два пъти карах Ковид19, ще запиша час за кардиолог по-натам, а другата констатация, която ме учуди, макар, че имам болки в тези области -  субкортикални кисти на бедрените глави, повече вдясно.

Имали ли сте такива изливи и как сте се лекували? А кисти на ставите?
Аз сега лекувам бъбречни проблеми и консултацията с ортопед също ще отложа  засега...

На 48 г. съм, четох, че кистите може да са свързани с хормонални промени във връзка с пременопаузата.

Общи условия

Активация на акаунт