Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 5

• 50 157
  • 823
  •   1
Отговори
# 735
Не е нужно човек да се мъчи със спорт, който не харесва. Едно най-обикновено ходене дава дори по-добри резултати.

Ratsa, безапетитието също си има причина и тя трябва да се търси. Депресията също. Има още изследвания, които трябва да се направят. Ти трябва да си активната страна, тялото е твое. Това, че ще отидеш на лекар, не означава, че ще получиш правилните насоки незабавно. Мен ме забавиха с 40 години, а се скъсвах от консултации във всякакви клиники.
Аз знам причината за депресията си. Едната е здравословното ми състояние, а другата е свързана със семейни проблеми.

# 736
Здравейте, можете ли да ми дадете мнение относно референтните стойности за бебе на 14 месеца. Виждам че лимфоцитите са повишени.

# 737
Аз пък съвсем не разбирам… доколкото прочетох, става дума за съкращението CPK. Дали не е в другото изследване:

Здравей! Креатининът е в подточка Биохимия, но аз в показаните изследвания не я виждам. Там са още Общ Белтък, Холестерол, Пикочна киселина и пр.

# 738
Здравейте, можете ли да ми дадете мнение относно референтните стойности за бебе на 14 месеца. Виждам че лимфоцитите са повишени.

Лимфоцитите на малките деца са физиологично повишени, но моноцитите при Вас са също повишени, което говори за инфекция (наскоро прекарана, или протичаща в момента - може и безсимптомно). Детето болно ли е или било ли е болно скоро? По каква причина са правени изследванията? Мен много повече би ме притеснил хемоглобина и свързаните с него показатели, които всички до един са понижени и говорят за анемия - дали заради недобро хранене или друго - трябва лекар и хематолог да кажат. Добре би било да се пусне и диф. броене и натривка.

# 739
Здравейте! Може ли помощ при резултати за токсоплазмоза? Доколкото разбирам имам някакви антитела от предишна инфекция игг, а игм за настояща е отрицателно? Бременна съм в 6гс.

# 740
А карала ли си токсоплазмоза преди? Вероятно нямаш активна инфекция, но тялото ти се е сблъсквало и има антитела.

# 741
А карала ли си токсоплазмоза преди? Вероятно нямаш активна инфекция, но тялото ти се е сблъсквало и има антитела.
Не си спомням да съм в карала,доколкото знам много хора не знаят че са се сблъсквали с нея. Изследването направих поради бременност, има ли смисъл да го повтарям по-нататък?

# 742
Попитай лекаря си. Единственото, което мога да кажа е, че явно си имала стара инфекция. Останали са антитела. Но в момента няма активна инфекция.

# 743
Някой може ли да разчете тези изследвания на майка ми .
Благодаря

# 744
Здравейте,ще се радвам по-запознатите да кажат има ли нещо притеснително в повишените лимфоцити.
Рутинни изследвания на 6 месечно бебе.

# 745
Здравейте,ще се радвам по-запознатите да кажат има ли нещо притеснително в повишените лимфоцити.
Рутинни изследвания на 6 месечно бебе.

Не, нормално е. Физиологично са завишени до 2 год.

# 746
Здравейте! А някаква идея защо може да са понижени еозинофилните левкоцити?

# 747
Много зависи от лабораторията, по принцип еозинофилите трябва да са към 0. На много места референтните граници са от 0 до 2 например. Те отговарят за алергичните реакции в организма. Нищо притеснително не е това отклонение.

# 748
  • През девет планини в десета...
Здравейте, за първи път холестерола ми е повишен. Какво следва да направя, някакви допълнителни изследвания...

# 749
Според мен е завишен леко и можете само с диета. Вземете мерки сега, вдигнете ли го повече в последствие, ще е по-сложно.

Общи условия

Активация на акаунт