На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 355
  • 738
  •   2
Отговори
# 645
То по логиката много потребители от форума, защо минавате границата през КПП, ами не прескачате огради през някое близко погранично село, то като знам как проверяват и от там ще минете…
Тази група е станала не за информация за разходка и пазаруване, а за споделяне на цигански номера. Типично по български. Никога няма да забравя как първия път като пътувах бях с автобус и се препотих сто пъти, защото всички се бяха наредили с цигари под дрехите, чак тиксо си носеха да не им изпадат. Всичко типично по български…
И всичко това вече 2 години. Не им ли омръзна?!

# 646
  • Димитровград
Айде малко информация за забраните от митниците: https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/info-tra … -personal-luggage

# 647
Благодаря на всички отново за отговорите. Намерих тази заповед на страницата на https://coronavirus.bg/bg/az-sum/zavrashtam-se-bulgaria , в нея ясно е записано.

# 648
  • Русе
Аз да се върна на дискусията ви за дните след положителен тест и карантина. Не претендирам да съм 100%права,но ми звучи най-логично това да са изискуемите дни, за да важи документът от това боледуване, за да се мине границата, а не, че си задължен толкова дни да не излизаш от България. Т.е при желание от ваша страна - просто правите антигенен и минавате като другите хора, които нямат сертификат за едно от нещата - ваксина или преболедуване. Та в този смисъл и не разбрах защо Вики си е отменилa резервацията за море, но вече няма значение де Laughing
Като се има предвид, че въобще не съм очаквала да ми излезе положителен теста. Отидохме да се тестваме ден преди пътуването, а не, че съм била с оплаквания. И като се има предвид, и че 14 дена стоях затворена заради една болка в гърлото(която знаех от какво е) и нищо друго, мислиш ли, че имах куража да отида пак да се тествам? Парите остави - 220 лв. за тестове заминаха в коша. А имаме и още един такъв случай на карантина в семейството. Преди 1 година мъжът ми отиде да се тества, защото трябваше да пътува и систоя 14 дена затворен без нищо, ама абсолютно нищо да му има. Ами, честно казано - страх ни е да се тестваме.

Тези 28 дена са изискване за влизане в Турция, а не в България. Не намесвайте Заповедта на нашето министерство.

# 649
  • Бургас
kamelia!!! и какво отношение има въпросната заповед към влизането в Турция?

# 650
kamelia!!! и какво отношение има въпросната заповед към влизането в Турция?
Въпроса ми беше по-скоро за влизането в България, но щом и Турция има опредленели изисквания, ще се съобразим естествено. Имам и стар сертификат, от предишното ми боледуване, но за по-сигурно тест. Благодаря

# 651
Малко настроение от днес!

# 652
  • sofia
Здравейте, обмисляме пътуване до Одрин с кола. Там как процедирате с колата, къде може да се паркира, има ли някакви зони, правила?

# 653
  • Най-красивата страна
До джамията Селимие има паркинг,който обаче през декември беше в ремонт.Не знам дали вече са приключили.
Ние сме паркирали зад джамията в уличките и то точно до полицията.Имаше и други коли спрели там.И наши и турски и гръцки.Нямахме проблеми.
Има и един по-малък паркинг ,пак зад джамията,но на него все няма свободни места.
Мисля,че и в Одрин има синя зона,виждали сме табели,ама не можем да четем на турски.
Затова паркирахме отзад в уличките.

Избрали сме и хотел пред който има много място за паркиране ,а Марги и синия пазар са на пешеходно разстояние.

Някой ако знае хотел с паркинг,който да е в близост до центъра,моля да сподели.

# 654
  • Димитровград
Около джамията още е затворено. За паркинги вижте тук:
https://bg-mam.ma/p/1390205/44021240

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 11:07 от papaone

# 655
Тракия Сити хотел е на много удобно място до центъра. Има си паркинг, а и самият хотел е много приятен.
Другият, за който се сещам и сме били, май се казваше Едрин Отел - директно на централния булевард, водещ към Марги и Ераста е, но на кратко разстояние от центъра. Има и той паркинг към него, но е на отсрещната страна на улицата.

# 656
Здравейте,
някой, който ще ходи тези дни и има възможност да ми купи няколко чая, нека ми пише.
Ние ходим по-рядко защото не сме близо до границата. Иначе обичаме много да ходим там. Може би ще ходим по 3ти март, ама има време и може нещо да излезе....

# 657
Препоръчайте ми хубав шампоан за себорея Cry

# 658

Ние спахме в този хотел
https://www.booking.com/hotel/tr/balta.bg.html?aid=323176;label= … =1&#hotelTmpl
Идеална локация, има паркинг

# 659
  • sofia
В коя бензиностанция сипвате гориво, има ли някаква удобна в Одрин?

Общи условия

Активация на акаунт