На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 358
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Много е полезна информацията, когато някой сподели дали са го проверили или не, страшно сме благодарни!

# 631
Важно е частта, която ляга на котлона да е метална, защото индукцията работи с магнит. Така може да се ориентираш.

Satisfied Я пак, че не разбрах....ми той е метален, не е пластмасов, ама не става за индукционен котлон; "иконките" на опаковката не ме ориентираха, а и не нося магнит в чантата си....

# 632
Аз като ги гледах масови на промоции по магазините не бяха индукционните, а все не остава време специално да търся и да питам. Купих си от тук, от Кауфланд Simple Smile

# 633
Важно е частта, която ляга на котлона да е метална, защото индукцията работи с магнит. Така може да се ориентираш.

Satisfied Я пак, че не разбрах....ми той е метален, не е пластмасов, ама не става за индукционен котлон; "иконките" на опаковката не ме ориентираха, а и не нося магнит в чантата си....
Не просто метална, подходящите съдове са от стомана, алуминий с феромагнитно дъно, желязо, емайлирани съдове със смес от стомана.

# 634

Не просто метална, подходящите съдове са от стомана, алуминий с феромагнитно дъно, желязо, емайлирани съдове със смес от стомана.

Всичко това ми е пределно ясно Simple Smile ...питането ми беше за знака с който обозначават, че еди кои си съдове стават за индукционни котлони. Simple Smile

# 635
  • Mostly in my mind
Отговорили са ви, че е универсален навсякъде.

# 636
  • Димитровград
Някои означения на съдове за готвене:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 21:49 от papaone

# 637
Здравейте! Нова съм в сайта и също досега не съм пътувала до Одрин, затова имам няколко въпроса..

•Смятам да пътувам с някоя компания за екскурзии, защото не бих се хванала да пътувам с личен автомобил..
Ако някой от Варна има опит с такива компании, може ли да ми се препоръча конкретна.. гледах на Темпо99 и HolidayPlus, но не знам с коя от двете да пътувам..
•Гледах дискусия, където се обсъждаше лимит за стоки? Тоест не можеш да вземеш повече от 2 бутилки перилен препарат например..? Аз смятам да ходя до Одрин главно, за да си купя прежда и със сигурност ще са повече от 2 чилета, хаха.. този лимит само за неща като перилни препарати ли важи?
•Също по темата за прежда.. в Одрин някой може ли да ми посочи адреси или като цяло магазини/пазари за прежда?
•Общо взето, ако някой от Вас има опит с купуването на прежда от Одрин ще съм Ви страшно благодарна ако ми споделите как стоят нещата с това там (цени, магазини, марки и т.н.)
•За накрая искам да попитам...как да се подготвя? Както споменах, ще ходя до Одрин главно за прежда и може би евентуално някоя друга дрешка и вкусотиики.. При положение че няма да съм с личен автомобил, а микробус/автобус с група хора, как ще трябва да нося стоките? Пазарски торби? Торба с колелца?

Ще съм Ви много благодарна за всякакви съвети, които може да ми дадете! За пръв път ще ми е и искам да съм подготвена!! Simple Smile)

# 638
  • Бургас
Относно лимитите - върнете се десетина поста по-нагоре.
За другото - раница, в която да поставяте по-леките неща и чанта с колелца. Освен ако не ви спира микробусът директно до магазините  с възможност да си оставите покупките.
Обменете си и дребни лири - да имате за тоалетна:)

# 639
Аз да се върна на дискусията ви за дните след положителен тест и карантина. Не претендирам да съм 100%права,но ми звучи най-логично това да са изискуемите дни, за да важи документът от това боледуване, за да се мине границата, а не, че си задължен толкова дни да не излизаш от България. Т.е при желание от ваша страна - просто правите антигенен и минавате като другите хора, които нямат сертификат за едно от нещата - ваксина или преболедуване. Та в този смисъл и не разбрах защо Вики си е отменилa резервацията за море, но вече няма значение де Laughing

# 640
Сега говорих със служителка от РЗИ Хасково,
по нейните думи няма такъв срок 28 дни.
Цитира ми по телефона Заповед ....9.3...със следните думи:

9.3. „Валиден цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване“  е документ, който удостоверява, че лицето е преболедувало COVID-19 и който е валиден за периода от 11-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа. Сертификатът трябва да съдържа имената на лицето, изписани на латиница, съгласно документа за самоличност, с който пътува, дата на раждане, дата на първия положителен резултат от NAAT изследване и положителен резултат (Positive), данни за органа, издаващ документа, държава, в която е направено изследването и неговия уникален идентификатор. „Изследване NAAT“ означава молекулярно изследване за амплификация на нуклеинови киселини, като например полимеразна верижна реакция с обратна транскриптаза (RT-PCR), циклично медиирана изотермична амплификация (LAMP) и техники с транскрипционно медиирана амплификация (TMA), използвани за откриване на наличието на рибонуклеинова киселина на SARS-CoV-2 (RNA)

В дясно долу където е упоменат срока на валидност на сертификата, каза съобразявате се с тази дата.
Мъжът ми прави тест на 21.01.беше в карантина до 30.01. включително, сертификатът му е с валидност 01.02.22 до 20.07.2022
В такъв случай може да пътува сега, така го разбирам.

# 641
Обикновено автобусите спират последователно на всяка една локация и няма да е необходимо да влачите багаж.за ваше удобство може да вземете празен куфар при отпътуването от България, където да наредите преждата си или торбите от пазара, за да си ги познавате в автобуса по-лесно. Не мислете обаче, че е начин да скриете нещо като го затворите в куфара и край - ако решат на митницата ще го отворят и разгледат. Лимит за стоките няма, изключвам цигарите 2 кутии на човек /кутии, не стекове/. Голяма част от продуктите животински/млечни са изцяло забранени съответно няма как да говорим за ограничение на брой.
За останалите въпроси не съм компетентна, не съм купувала прежда много пъти. Преди много години баба ми ходеше в един магазин точно в тези под джамията, но не съм сигурна дали такъв магазин все още съществува и дали е със същото местоположение.

# 642
Като се има предвид как проверяват на границата, това за 28те дни спокойно може да го прескочиш. Ето, на мен ми изтича карантината да кажем утре, обаче имам валиден сертификат за ваксинация. Спокойно може да се мине граница с него, защото се гледат само хартиените документи, никой не проверява в база данни, за да види дали не си бил под карантина след това.

# 643
  • Най-красивата страна
kamelia!!! , аз ти отговорих за 28 дена от вземане на резултата. Не проверяват, ама представи си, че решат да проверят... На мен така лятото ми се провали почивката в Турция заради положителен тест. Исках да почиваме след като ми изтече 14 дневната карантина, но като го прочетох това не посмях да резервирам. Ами ако ме върнат на границата? А 28-те дена изтичаха на 10.09 и вече нямаше как да резервирам, заради ученичката.
Ето, инфо от сайта на Външно министерство

Правилата са ясни .Няма как да се заобиколят.
Не разчитайте на това,че може да ви се размине проверката.
Няма да е приятно,ако ви върнат от границата.

За екскурзиите-обикновено в Одрин водят туристите на центъра,на мол Ераста и на Марги.
Освен на центъра ако намерите магазин за прежди...аз бих питала за адрес във фб групата на Мери и Денислав Алексиеви,за да знам къде да отида..

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 09:44 от Veronikaaa

# 644
То по логиката много потребители от форума, защо минавате границата през КПП, ами не прескачате огради през някое близко погранично село, то като знам как проверяват и от там ще минете…
Тази група е станала не за информация за разходка и пазаруване, а за споделяне на цигански номера. Типично по български. Никога няма да забравя как първия път като пътувах бях с автобус и се препотих сто пъти, защото всички се бяха наредили с цигари под дрехите, чак тиксо си носеха да не им изпадат. Всичко типично по български…

Общи условия

Активация на акаунт