На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 271
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Ропотамо
И аз забелязвам , че потока е доста намалял. Най-вероятно е заради вдигането на цената върху стоката. Хората бяха свикнали с 50 лв да напълнят хладилника и резервоара. 🤣🤣. И за мен си остава супер изгодно и качествено разбира се. През месец отиваме да си напазарим  от игла до памперси. Всеки път оставам от 400 до 600 лв и знам защо. До другото пазаруване в Турция, от България пазарим само месо, хляб, яйца. Както казахте, който не му удисва знае къде са била и кауфланд. Нас не ни мислете.

# 691
Как реши че си заслужава? В смисъл ако грубо изхарчиш 1000лв и дадеш пари за бензин и храна 200лв. Къде излиза сметката?

Малко имаш право за някои неща.
Дизелът декември беше 9 лири, в сряда беше 15-16 лири.
Хранителните ,перилни и почистващи за двата месеца с 10 -15 % средно нагоре, за някои стоки и с 30 %.
Само за пример - Мехмет кафе , най- обикновенното от 5 сега е 13.90 лири за 100 грама.
5 литра хубаво олио тенекия е над 140 лири, приблизително толкова струва и 2 литра зехтин
Плодове и зеленчуци са на сметка, между 5 и 7 лири за килограм.
Цените на лекарствата са без промяна и не подлежат на никакво сравнение и коментар.
Услугите на хотели и заведения също са с около 30 % на горе.
Дрехи и обувки зимна колекция
са на разпродажба с 50 % намаление.
Новите колекции са на миналогодишни цени.
С изключение на 2 - 3 магазина, в останалите нищо не ме "грабна" като модели и качество.
Чаршафи, хавлии,козметика също са доста поскъпнали.
Така, че зависи кой какво търси.
За пазари и борси не знам.
Но и тук цените не са тези, които бяха декември.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 15:03 от Tony Maria 22

# 692
  • Mostly in my mind
Като стана дума за козметика за коса, от тази на Revox horse tail съм много доволна. Купих от Гратис. Почти месец я ползвам и мога да я наредя до Kemon, Biosilk, Montibello като добро отражение върху косата ми.

За каква коса е? Това с помпичката балсама ли е?

Дизела и бензина гонят 2 лв вече. Ние в четвъртък минахме за 15 мин и в двете посоки. Голям кеф. Simple Smile

# 693
И да гонят там 2 лв горивата, тука дизела е 2,58. Инфлацията е в цяла Европа, не само у нас. Аз пак ще се повторя, че ходим до там предимно и най вече за млечните и за лекарствата.

# 694
  • Пловдив

Само това ще дам за пример - там 15 лири (аз миналия петък заредих на 14.80 от скъпия), по 13 стотинки лирата - 1.95. Тук -  3 лева.
Лекарствата няма да ги коментирам.

https://fuelo.net/prices?lang=bg

# 695

Само това ще дам за пример - там 15 лири (аз миналия петък заредих на 14.80 от скъпия), по 13 стотинки лирата - 1.95. Тук -  3 лева.
Лекарствата няма да ги коментирам.

https://fuelo.net/prices?lang=bg

ТАКА ДЕ, АЗ СЪЩОТО КАЗВАМ!

# 696
  • Най-красивата страна
Гориво-и от това се пести.
Зареждаме наполовина.Колкото да стигнем до Одрин.
Там зареждаме до горе.

Само лекарствата като купя съм спестила около 300лв.
Пример
Дафлон-8лв. в Одрин,а тук струва 39лв.
Купувам 5 опаковки.-
Крем акнелизе-там 10лв. тук 35лв.
Да не изреждам всичките...

От дрехи ,обувки,чанти от естествена кожа ,при това купени от магазин в мола сме спестили около 1500лв,че ако не и повече.
Едно яке,което тук струва 600-700лв,там излиза 200-250.

Приятните емоции от разходката си остават.
Просто съчетаваме полезното с приятното.

# 697
  • Варна
Ревокс конска опашка е по принцип за задравяване на фоликула, за уплътняване, предотвратява косопад. Прави наистина много лъскава косата, хем е плътна, хем не хвърчаща. От Варна съм и влагата повлиява зле на прическата. С помпичката е балсамът от серията. В разни групи го продават на баснословни цени- от 23 лв до 34 съм засичала. Днес си купих уж турски шам фъстък от Варна, 40 лв кг. Заболя ме сърцето, не ги е срам. Това по повод на факта, дали си струва ходенето…
Скрит текст:

# 698
  • Mostly in my mind
Ревокс конска опашка е по принцип за задравяване на фоликула, за уплътняване, предотвратява косопад. Прави наистина много лъскава косата, хем е плътна, хем не хвърчаща. От Варна съм и влагата повлиява зле на прическата. С помпичката е балсамът от серията. В разни групи го продават на баснословни цени- от 23 лв до 34 съм засичала. Днес си купих уж турски шам фъстък от Варна, 40 лв кг. Заболя ме сърцето, не ги е срам. Това по повод на факта, дали си струва ходенето…
Скрит текст:

Супер, благодаря ти за информацията. А ти на каква цена го купуваш от Турция? Извинявам се, ако си писала. Пропуснала съм

Мекичка,  да, ясно ми е за инфлацията. Но не коментираме нея. Пиша го чисто информативно. Нали е затова темата.

# 699
  • Варна
Миналия месец го взех от Гратис, по спомен около 40 лири за продукт.
Сега намирам актуална цена от сайта:

# 700
  • Mostly in my mind
Уау...за каква разлика говорим...колкото и да го увеличат, няма база за сравнение. Следващия път ще го потърся и аз. Благодаря. Simple Smile

# 701
  • Варна
Когато отида в ТР, не сравнявам цени, когато купувам техни продукти, не преизчислявам и т.н. Колкото и да се вдигнаха цените, пак си купувам това, което искам, на добра цена. За качество- също. Което съм пробвала и е Ок за мен, не гледам преди две години колко е струвало, ноември месец 2021 или сега. Щом съм там, значи съм на пазар и държа да купя тази турска стока. Отсявам нещата, които пасват на нашето семейство като визия, употреба и вкус и си ги набавям. Не ме интересува в чии очи как изглеждам- като невидели или като купуващи ей така, защото много хора го правят. Не го практикувам от месец или два и ще го правя, докато намирам добрия продукт за себе си. Това важи и за пазар в Гърция. Пълня багажници при всяко ходене.

# 702
  • София / Виена
Дами, може ли да споделите за магазини за злато, при които златото/грам е на най-ниска цена? Предния път бяхме за ден, но гледахме хиляди неща и само влязохме в няколко златарски магазина и цената на грам се различаваше във всичките (става дума за едни и същи карати). Много ви благодаря!

# 703
  • Пловдив
Не виждмам какво му се обяснявате толкоз на тоз Гого...вчера дойде в темата и почна акъли да дава и да умува...Ходенето в Тутция(Одрин, Истанбул ит.н) е ПО ЖЕЛАНИЕ и за УДОВОЛСТВИЕ за повечето от нас! Като си тръгнал да правиш сметки, стой си у вас и си пазарувай от мизерните ни магазини...!
Всъщност, дано да има повече така да мислят,че да се отсеят малко и лудница да няма Wink
Ние плануваме вече ходене за март. Смятам пак да букнем Унисите.

# 704
Къде в Одрин мога да намеря от преждата Ализе пуфи? В петък бях и обиколих два пъти целия център, в уличките, в закрития пазар,общо взето навсякъде Sad и така и не намерих.
Иначе от Одрин си купувам акрилни бои на Каденс, металик, мат,всякакви. Цените са в пъти по-ниски от България. Магазина е много добре зареден .

Общи условия

Активация на акаунт