На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 508
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Това акрилни бои ли са , стават ли за керамика и на каква цена са и от къде ги вземате

[/b]
Къде в Одрин мога да намеря от преждата Ализе пуфи? В петък бях и обиколих два пъти целия център, в уличките, в закрития пазар,общо взето навсякъде Sad и така и не намерих.
Иначе от Одрин си купувам акрилни бои на Каденс, металик, мат,всякакви. Цените са в пъти по-ниски от България. Магазина е много добре зареден .

# 706

Най отгоре е името на магазина, има чат, отговарят на български. Аз се занимавам с декупаж. Възможно е да има други,не само акрилни,просто това търсех. Цената беше 16тл , тук трябва да поръчвам онлайн и металиковите са по 6-8 лв...и доставка поне 5 лв. Попитайте всичко,което ви интересува утре,ще ви отговорят.

# 707
  • sofia
Утре живи и здрави ще сме в Одрин. Зная, че големите пазари са други дни, но като за понеделнишки... има ли закрити, които да посетим?

# 708
И ние днес се отчетохме с една разходка до Одрин. На отиване и на връщане през Лесово, имаше по една кола преди нас. Спокойно си беше. На връщане слизаш от колата и ходиш да ти проверят сертификата за влизане. В Ераста беше пълно с народ. Имаше някакъв концерт ли беше, изложба на картини ли, така и не разбрах. Карай да върви, но така или иначе беше претъпкано. Напазарувах си добре, само плодовете и зеленчуците (особено краставици) бяха обрани и не ми харесаха. Дизела заредихме на 15,50. Отбих се и до аптеката и хайде обратно. Шамфъстък си взехме от Мигрос, беше 140 лири за килограм, нека после да казват, че нямало смисъл да се ходи. За 400 лева колата беше пълна, даже на задните седалки сложихме няколко неща.

# 709
Мигрос са пуснали съобщение, че от утре - 14ти цените на основните продукти ще бъдат намалени заради промяната на ставката по ДДС на храните в Турция, от 8% на 1%.

Това трябва да важи и за останалите магазини.

Извинявам се ако вече е споменато.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 21:41 от vitka83

# 710
Може ли цялото име понеже това не е цялото и не ми излиза

Най отгоре е името на магазина, има чат, отговарят на български. Аз се занимавам с декупаж. Възможно е да има други,не само акрилни,просто това търсех. Цената беше 16тл , тук трябва да поръчвам онлайн и металиковите са по 6-8 лв...и доставка поне 5 лв. Попитайте всичко,което ви интересува утре,ще ви отговорят.

# 711
  • София
Явно Гого се гъбарка с нас...
Аз и Ивчето сме най често пазаруващите, като аз съм от София, и имам сметка.
На моя мъж се наложи операция за минискуса, стана по зле, не пи добре. Намерихме вариант, няма да обясня ка, налагаше се всяка седмица да сме там. Тук една инжекция с хелуронова киселина /качествена/ е 600 лева, а там е 180 лева!!???? Хайде пук да ги смятаме в пари 200 лева за гориво в БГ, 180 за инжекция, ми аз съм си направо на далавера. Ооо да и тест за 25 лева PSR при това, ами сметката пак не ми излиза, пак е по евтино.
Преди ходих до Сърбия всяка седмица, но имаме проблем с част от лекарствата, затова скачам до Турция, затова не се оплаквам в момента.
Нянаме ходене под 1500 дори и с нощувка, баси 150 лева за апартамент не е много, това ни е в повече.
Милион път разказвам за лекарствата, прах и тн, като не виждате смисъл, поне не ни обиждайте.

# 712
От утре хранителни стоки от първа неободимост с ДДС 1%. Държавата стриктно ще следи дали са намалени цените. Това отгоре отгоре разбрах от новините тази вечер.

# 713
Как ще ги стигнем ... Турците?
Има ли значение какъв сертификат ще се представи на границата? За ваксинация или за преболедуване? Знам, че вече е досадно да се пита за сертификати. Предния път пътувах с такъв за ваксина.

# 714
  • Стара Загора
И ние вчера направихме един пазар.
Цените наистина са нагоре, дизела е 15-15,50 както спомена някой преди мен, но лекарствата, ядките (шам фъстъка в Мигрос 140 насипен и по 27,90 с карта пакети от 200 гр, които си купувам), млечни хубави, кожени изделия... Всеки сам си преценя откъде да купува. Сметката си я правете за вас, не на чужд гръб. 🤪
Само за справка пак, по отношение борсите - сушени кайсии 120 тл при нашия дядо и 150 тл за кило шам фъстък, който къде свръчкана ядка, къде е неотворена. В Мигрос сушените кайсии зад витрина, не на пътя на праха, опаковани и в кутии имаше. Килото е 100 тл.

Аз най-сетне стигнах до Hanedan.
Заслужава си ресторанта, но 60 тл такса обслужване имахме. На тръгване пък някакъв фен си поиска бакшиш до колата при все че нито беше там като отидохме, нито е помогнал с нещо. Дадох му 5 тл и да се маха. Храната беше вкусна с малки изключения. Зелена салата дойде на 2 големи парчета ненарязан айсберг, а сиренето на картофите беше зряло и по-солено. Въпрос на вкус вече.

Копирам си от инстаграм директно, да не пиша пак наново. По-късно ще кача и снимки на менюто с цените.

Скрит текст:
Hanedan е първия ресторант на входа на Караагач в Одрин и от по-висок клас за града, бих казала. Цените са идея високи, но за нашия стандарт тук според мен са нормални. Сравнявам само с другите оборотни и посещавани от българите места, за ваша информация. Simple Smile Но щом има алкохол и риба, бъдете готови да платите повече навсякъде в Турция повече. Освен консумирането, се плаща и такса за обслужване. Нашата беше 60 тл. Не знам дали е процент от сметката, но да го имате предвид. Храната беше вкусна, пристигна сравнително бързо и за мен си струва да го посетите поне веднъж. Предлагат калмари, разядки, стартери, гювечета с гъби, месни и имат различни кебапи с агнешко, телешко. Има голям избор и ястия, които аз не съм виждала на друго място. Ядохме лаврак на скара, 95 тл порцията и беше голям, маринованите пилешки пържоли от бут също страхотни и 2 големи /крехки и ароматни/, Цезара им е стабилен и с цяло парче филе нарязано. Струва 35 тл. Тук в Щастливеца и новото 042 bar dinner, е 13 лв! А порциите са като за опитване! Поръчахме и 2 вида кюфтета, едните с магданоз и аз опитах с кашкавал. Първите са по-сухи, но от чисто телешко месо не може да очакваме твърде много сочност. Зелената салата я сервират ненарязана, също и не е маруля, а чист айсберг. Тук им пиша минус. Разядката от козе сирене с шам фъстък е чудна, но по-солена. Който не обича зрели сирена, да го има в предвид. Руската им салата няма колбас. Бях се настроила за кебап с шам фъстък, но щом чух че е от агнешко изцяло, се отказах. На кантар е дали няма да мирише, въпреки че ям агне, не посмях да експериментирам. Simple Smile
Ако не сте опитвали катмер, там го правят добре. Фини кори, хубаво масло, сочна плънка от каймак с шам фъстък и топка от любимия маслен сладолед. Това ми е най-любимия десерт от турската кухня заедно с варианта на Мадо - медения бьорек и чийзкейка им Сан Себастиан. Simple Smile
Пиша им минус за кюнефето, което само вкусих, защото не обичам кадаиф.. Ами плуеше в сироп. Не беше хрупкав по края и сякаш претупан. Последния път и в Мадо не струваше. Но в Одрин има специално място за този десерт, така че няма драма.

Катмера им ми хареса повече от този на Фарук. Сутринта ядох и в Мадо, 😅 но този път пак бяха супер бавни. Да си знаете, чака се 20-30 мин за негп специално. И чая не ми донесоха дотогава, абе излагация. Само защото толкова много го обичам, си чакам.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 22:45 от iv4enceto_91

# 715
pebals94, ето:

Hanedan, и за мен е страхотен ресторант!
Пак да попитам -никой ли не знае къде има магазини за прежда в Одрин?

# 716
Ивче, следващия път пробвайте (мисля 3-ти) се пада след този в който сте били...в името му имаше "лале"..пусто имена не помня..но остаханме доволни от него, както и вече споменавания, навътре в квартала (чието име естествено също не помня, ама му пусках снимки Simple Smile )

# 717
  • Варна
Да не би да е Tulipa? Ако да, страхотен ресторант! Препоръчвам! Местни ни бяха водили там, красива градина, вътре е на отделни одаи. Тогава бяха затворени, но ни разведоха да разгледаме къщата.

# 718
  • Стара Загора
Лалезар и Тюлипа ги знам, да.
Чудех им се есента, но в Тюлипа е хубава градината в топлото. Денислав от Башкент Мобилия беше снимал видео и показваха стаите. Ще пробваме и тях някой път.

Иначе имам мерак за ресторанта на Hilly Hotel Serenita. 😀

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 00:34 от iv4enceto_91

# 719
В фейсбук мернах, че лекарствата ще поскъпнат в края на февруари.Но не запомних с какъв %.

Общи условия

Активация на акаунт