Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да купя кисело мляко в Одрин?
Какви са изискванията за влизане в България и Турция при кратко пътуване?
Какви са изискванията за двупосочно пътуване между България и Турция?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да купя кисело мляко в Одрин?
-
Какви са изискванията за влизане в България и Турция при кратко пътуване?
За да влезете в Българiя от Турция, освен зелен сертификат, не се изисква PCR или антигенен тест, ако имате зелен сертификат. Важно е да се отбележи, че сертификатът за антитяло не е валиден за влизане в България. За кратко пътуване до Турция отрицателен PCR тест, направен преди пътуването, може да бъде достатъчен за влизане в България и последващото влизане в Турция. Важно е да се уточни изискванията от официални източници преди пътуване.
-
Какви са изискванията за двупосочно пътуване между България и Турция?
За да се върне в България от Турция, при наличие на валиден зелен сертификат не се изисква PCR или антигенен тест. Важно е обаче да се отбележи, че сертификатът за антитяло не е валиден за влизане в България. За да се върне в Турция от България, човек трябва да има валиден зелен сертификат. Важно е обаче да се отбележи, че сертификатът за антитела не е приемлив за влизане в Турция.
-
Къде мога да намеря силиконови форми/молдове в Одрин?
-
Къде мога да намеря кафемашина в Одрин?
и така и не намерих.

Но щом има алкохол и риба, бъдете готови да платите повече навсякъде в Турция повече. Освен консумирането, се плаща и такса за обслужване. Нашата беше 60 тл. Не знам дали е процент от сметката, но да го имате предвид. Храната беше вкусна, пристигна сравнително бързо и за мен си струва да го посетите поне веднъж. Предлагат калмари, разядки, стартери, гювечета с гъби, месни и имат различни кебапи с агнешко, телешко. Има голям избор и ястия, които аз не съм виждала на друго място. Ядохме лаврак на скара, 95 тл порцията и беше голям, маринованите пилешки пържоли от бут също страхотни и 2 големи /крехки и ароматни/, Цезара им е стабилен и с цяло парче филе нарязано. Струва 35 тл. Тук в Щастливеца и новото 042 bar dinner, е 13 лв! А порциите са като за опитване! Поръчахме и 2 вида кюфтета, едните с магданоз и аз опитах с кашкавал. Първите са по-сухи, но от чисто телешко месо не може да очакваме твърде много сочност. Зелената салата я сервират ненарязана, също и не е маруля, а чист айсберг. Тук им пиша минус. Разядката от козе сирене с шам фъстък е чудна, но по-солена. Който не обича зрели сирена, да го има в предвид. Руската им салата няма колбас. Бях се настроила за кебап с шам фъстък, но щом чух че е от агнешко изцяло, се отказах. На кантар е дали няма да мирише, въпреки че ям агне, не посмях да експериментирам.