На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 510

Здравейте. Къде в Одрин може до намеря такова яке? На какви цени? Може и другаде в Турция да ги предлагат, ако имате информация.

# 511
Да, първо влетя с лекция относно лирата и колко сме непросветени ние, сега пита за сирена и кашкавали Laughing В крайна сметка никой не те натиска да ходиш, щом не те устройва.
Аз се изприщвам само като чуя някой да пита "заслужава ли си" / "струва ли си"... Ами дори и да оставим настрана ценовото предимство на пазаруваните стоки, то остава едно много приятно преживяване, разходка, различен свят е, все с нещо ще те обогати. Ама хора - разни, някои по-далече от носа си /и хладилника Laughing / не виждат...

# 512
Да, кеф цена няма, както и здравето!
Мисля, че Гого трябва да слуша жената Wink
Аз ще ходя за полилеи до Истанбул, щерката иска за дрехи. Отделно ще обиколим нещо, което не сме видяли досега. Открихме тяхната парфюмерия, така, че ще се радвам на препоръки. Засега сме очаровани от Баргело и ДП. Даже имаме поръчки от познати Simple Smile
Лекарства, слава богу, засега не ни трябват, но и затова сме ходили само. На никой не го пожелавам!

Скоро купувах полилеи от Истанбул - около Галата има доста магазини. Имайте предвид обаче, че не всички неща са налични и може да ги вземете веднага. За някои модели се чака известно време, но пък могат да ги доставят до България с карго. На мен ми трябваха спешно 4 броя /да са серия/ и си намерих малко трудно, защото първо търсех нещо горе долу конкретно, второ да са налични и да си ги взема веднага.

А щом става въпрос за турски парфюми препоръчвам на всички да пробвате нещо от тази марка https://www.atelierrebul.com.tr/istanbul-eau-de-parfum-125-ml-at … AYASAAEgK1lvD_BwE имат магазини на доста места из Истанбул. /В Одрин не знам дали ги предлагат, може би имат някакви бройки някъде, но фирмен магазин не съм виждала./
Ароматите са много трайни, развиват се чудесно през целия ден. Цените не са като на наливните имитации, но са доста по-добри от доста скъпи марки. Моят любим аромат 50мл е 450 лири, необходимо е едно пръскане, е аз си позволявам малко повече 😀, за да ухае човек забележимо през целия ден на парфюм.

Здравейте. Къде в Одрин може до намеря такова яке? На какви цени? Може и другаде в Турция да ги предлагат, ако имате информация.
Такива якета в Одрин и блузките градове има по пазарите. Ако търсите хубава кожа, висок клас имате предвид, че цените са наистина високи и няма да е по-евтино от да си го купите в България от магазин за кожа. Иначе хубави магазини за кожа има по Капалъ чаршия - не се подвеждайте от мястото хубавата кожа е скъпа!
Ако сте от София или имате път насам на Илиянци е пълно с такива якета на ниски цени, но нисък клас кожа. Често и китайски.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 09:40 от Sonya_Dimitrova

# 513
Баргело имат и доста нетрайни аромати. Аз всъщност точно такъв си взех първоначално, а после майка ми ми подари неин, който спрял да ѝ харесва. Та нищо общо нямаха откъм трайност. Но сигурно е нормално, аз не разбирам толкова. Иначе към D&P винаги добавям MAD, които ги има само в Ераста и са страхотни. Записвам си споменатото от Соня, ще го търся при следващо ходене в Истанбул, звучи доста обещаващо.

# 514
  • на Мелмак
Соня, благодаря!
От Истиклял взехме парфюмите.
Кожата, хубавата е скъпа, да.
Благодаря Ви!

# 515
Боб на промоция в Кауфланд - 3,69. Боб Мигрос - 2 лв. Макарони - под 1 лв. за същия грамаж. Масло тук - 5 лв. 250 гр. Масло там - 10 лв. за килограм. Препарати за миялна от висок клас - три пъти по-ниски цени. Има продукти, които тук ги няма, а са чудесни. Повече няма да изброявам, че не ми се пише. Тези, които ходим, знаем защо:)

Снощи разгледах мигрос, маслото 250г е 4-5лв. Къде го видя 1кг за 10лв?
Аз ходих преди НГ и цените бяха по-ниски, сега саг ивдигнали от това което виждам в мигрос.
Относно дрехите, еми скоро теодор (които са хубава бг марка) имат -70% т.е ризи дънки, пуловери по 30лв.

Рали, не съм влетял с лекция, писах си личния опит. Мога да ти пратя снимки да видиш че има разлика и това което съм писал е така. Но както и казах, с карта може на 90% от местата да ви е изгодно, но на други 10% да не е.

Другото което е, може да е било изгодно, преди 1,3,6,12 месеца, към днешна дата може да не е. Чета и във фб група колко много хора се оплакват и казват, че вече нямало смисъл особено ско пътуват ит далеч. Иначе заразходка, вкусотии става, но за пазар, към момента не съм убеден. Ще му дам още един шанс, да видим.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 10:18 от Gogo1979

# 516
  • Пловдив

Такъв тип якета има в един магазин на главната улица, посока пазара, от дясната страна, почти в края на улицата. Октомври си взех подобно, но по-късо. Излезе ми 220-250лв., забравила съм с точност. Търговецът прави отстъпка при плащане в брой.
В закрития базар също има такъв магазин ,но отдавна там не съм ходила и не поня къде точно беше...

# 517
Аз ходих преди НГ и цените бяха по-ниски, сега саг ивдигнали от това което виждам в мигрос.
Относно дрехите, еми скоро теодор (които са хубава бг марка) имат -70% т.е ризи дънки, пуловери по 30лв.
[/quote]

Точно така, но от декември до сега цените и тук отидоха до тавана. Не сравнявайте само цените на две еднакви стоки, гледайте и качеството. От българската до сирийската граница в "гетомагазин" не съм влизала, всеки си избира къде да влезе. С качеството на "Теодор" има поне пет турски марки, които на разпродажба ги бият и по модели,качество и цена. Онлайн магазините са хубаво нещо, но пазруването на живо е друго. Сирене има от 5 лв, има и над 20 лв. Съседите са с традиция в мандрите и нямат равни. Пазар огромен, аз лично съм виждала  в магазини за варива да зареждат с китайска стока. Но турския пазар е изживяване, високо качествените стоки в момента са най- малко увеличени.
А и в Одрин има две чудесни български църкви, невероятна джамия, заведения покрай Марица с различна обстановка и още много.
Така, че Турция си е Турция, колкото повече  пътува там човек, повече разбира, че много малко я познава!

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 10:41 от Tony Maria 22

# 518
Баргело имат и доста нетрайни аромати. Аз всъщност точно такъв си взех първоначално, а после майка ми ми подари неин, който спрял да ѝ харесва. Та нищо общо нямаха откъм трайност. Но сигурно е нормално, аз не разбирам толкова. Иначе към D&P винаги добавям MAD, които ги има само в Ераста и са страхотни. Записвам си споменатото от Соня, ще го търся при следващо ходене в Истанбул, звучи доста обещаващо.

Ако не сте посетили двореца Бейлербей може да съчетаете - посещение на двореца плюс вътре има магазин за сувенири с голям щанд на парфюмите.

# 519
  • Пловдив
Здравейте, може ли да ни препоръчате ресторант на центъра? Нямам предвид тава джигер, а да седнем в петък вечер малко на спокойствие, без бързане на заведение и да се отпуснем.
А, и ако е възможно без жива музика Simple Smile

# 520
  • София
Темата е за помощ къде, какво и как сме купили. Това дали ви е изгодно или не всеки сам решава за себе си.
Като човек които пътува от София ми е далече, но ходя основно за лекарства и покрай тях каквото ми хареса. А съм от хората които пазаруват само от магазин, не от борсите и от пазара. Няма как да ми кажете, че цените са еднакви, няма да изброявам, ще стане дълъг поста.
Кожени палта и якета само от Истанбул, в Одрин са много по скъпи и не са със супер качество.
Парфюми взехме от един магазин на центъра, като нашия Гратис, мъжки и женски за проба, не са лоши. Мъжкия е Антонио Бандерас, поне е по силен от тези които се продават тук.

# 521
Здравейте, може ли да ни препоръчате ресторант на центъра? Нямам предвид тава джигер, а да седнем в петък вечер малко на спокойствие, без бързане на заведение и да се отпуснем.
А, и ако е възможно без жива музика Simple Smile

Не е съобразен с търсената от Вас локация. На нас ни е любим - https://instagram.com/serenitarestaurant?utm_medium=copy_link

# 522
Значи според мен на темата й трябват още няколко човека като Гого, та поне да вземат да намалеят опашките по границата. Я колко хубаво беше преди като си ходихме само ние редовните Simple Smile

# 523
Здравейте, някой знае ли дали има магазин за дрехи за едри мъже в Одрин - имам предвид около 150 кг Wink? Благодаря предварително!

# 524
Соня, виждам, че препоръча ресторанта в Хили хотел. А дали имаш мнение за хотела? Хареса ми и ми се иска да го посетя, а сме с бебе и ми е интересно става ли.

Общи условия

Активация на акаунт