На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 37

• 84 377
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Нас конкретно за млечни не са ни питали, но за цигари - редовно.

Днес в Одрин - не особено голям град за мащаба на Турция, в дежурна аптека имаше лекарства, дето тук ги няма в София в нито една верига, независимо дали по кварталите или на жълтите павета. Та така. Цените ми се сториха яко нагоре, един препарат на Cif например го взехме лятото на 25.90 лири, днес беше намален на 27.90, като изходната му цена е 33.90. И с хранителните е същата работа. Свършихме работа с лекарствата, та сме доволни. Дрехи отдавна не купуваме от Турция, та не съм гледала нищо. В багажника имахме освен лекарствата перилни препарати, чай, ориз, някои макарони, лакомства. Взех и от любимия печен и белен патладжан в буркан. Другия месец - пак.

Иначе си взимаме винаги айрян от литър и половина за в колата за изпът. Държим го между седалките, вижда се. За него никога не са ни правили проблем

# 586
Като заговорихте за цигарите, аз имам една случка на границата. Аз, в напреднала бременност края на 8ми месец, с огромен корем, митничаря ме пита за цигари и алкохол,  отговарям му, че не пуша, а той горкия така се смути хахаха  и ми вика да, да и по-добре Simple Smile Мъжът ми пуши, но никога не сме купували цигари оттам. То не стига, че багажника се пука по шевовете,  а и акцизни стоки...айде няма нужда

# 587
  • Русе
Преди няколко дни за пръв път си купих сирене, кашкавал, масло...все ме беше страх. Леле, по-вкусен не съм яла. Какво ще правя сега като всеки път ще искам да си купувам Grinning
Минаваме през Лесово и ни се падна една сериозна митничарка на средна възраст,която с леден тон попита имаме ли млечни продукти...казахме не...като количество бяха 1кг кашкавал, 1кг сирене, 2кг масло и два големи айряна от мигрос. Толкова лошо гледаше,че имам чувството,че щеше да ги вземе Sad
Тази същата ни се падна през лятото на 2020 г., когато още не се пътуваше. Прибирахме се от почивка и бяхме взели едни хапчета за подагра за мъжът на колежка на ММ. Лекарства не употребяваме, съответно и никога не сме купували. Примоли се жената, че тук били много скъпи и купихме. ММ ги сложил с чантичката отгоре на куфарите и като отваря багажника за проверка и те насреща. Със същия смразяващ тон и поглед тази пита: "Това какво е? Вие не знаете ли, че лекарствата са забранени?". ММ като се шашна и чак обърка болестите. Вика: "Ами... те са за простата.". Joy Явно го съжали и каза за следващ път да знаем и да не купуваме. Joy

# 588
Привет,знаете ли сертификата за ваксинация за Турция 9 месеца ли важи както за европейския съюз или година?

# 589
Искам за отзиви за Karaca. Хубави ли са тенджерите, чаршафи, кухненски уреди? Харесала съм планетарен миксер от тях, но не знам дали са качествени стоки?

# 590
Имам тенджери, тигани и ножове. Тенджерите и тиганите са супер, ножовете ръждясаха след седмица ползване някои, на други им падна лака на дръжките.

# 591
Искам за отзиви за Karaca. Хубави ли са тенджерите, чаршафи, кухненски уреди? Харесала съм планетарен миксер от тях, но не знам дали са качествени стоки?

Аз съм много доволна от всичко купено от марката. Домашните потреби вкъщи са ми на 90% от тях. Ако се използват съобразно указнията за употреба - съответно кое може да се мие в съдомиалната кое не нямат никакъв проблем. Нямам нищо с ръжда или нарушена цялост.

# 592
Привет,знаете ли сертификата за ваксинация за Турция 9 месеца ли важи както за европейския съюз или година?
И мен това ме интересува.

# 593
  • Най-красивата страна

Аз съм много доволна от всичко купено от марката. Домашните потреби вкъщи са ми на 90% от тях. Ако се използват съобразно указнията за употреба - съответно кое може да се мие в съдомиалната кое не нямат никакъв проблем. Нямам нищо с ръжда или нарушена цялост.

Имам комплекти тенджери,тигани-био гранит ,спално бельо-комплекти и съм много доволна.
Обаче тенджерите ги продават в едни огромни кашони,които заемат половината багажник...
От една страна е добре-да не се надраскат.Обаче от друга-не е,защото заемат много място...

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 14:42 от Veronikaaa

# 594
  • Бургас
И аз съм доволна от Карача, имам грил тиган с керамично покритие и форма за кекс от ония, дето целият форум беше пощурял по тях преди година.
Постепенно смятам да обновя всичките си тенджери с керамични.

На последните два въпроса вече беше отговаряно. 9 месеца, както в целия ЕС.

# 595
Какви лекарства за болки в гърлото  освен Стрепсил мога да купя от Турция?

# 596
  • Димитровград
За гърлото има един спрей Majezik.
Доволна съм, май беше аналог на спрей стрепсилс.

# 597

Ако се използват съобразно указнията за употреба - съответно кое може да се мие в съдомиалната кое не нямат никакъв проблем. Нямам нищо с ръжда или нарушена цялост.

Ех, за съжаление нямам съдомиялна.

# 598
Баща ми работеше 25 години на Капитан Андреево - митничар. Каза ми, че млечни продукти наистина са забранени за внос, но има си има "негласна" договорка между тях, че ако не прекаляваш не те закачат. Причината е проста, 9 от 10 коли носят млечни продукти и ако трябва да претараш и да ги вземат на всеки ще минават по 5 коли на час.

Интересуват ги най-вече - цигари, злато, наркотици.

Ако има някаква проверка на самите митничари или някавка акция тогава може и да Ви ги вземат.

# 599
За гърлото има един спрей Majezik.
Доволна съм, май беше аналог на спрей стрепсилс.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Спрея сме го купували,но търся някакви хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт