Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 140 567
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 3 585
  • София
Мрън, много ми е сънливо.

# 3 586
Тез трикове са за една и половина-до три-четири годишни запъртъци.
Споделяй де,споделяй 😁

# 3 587
Уайлд,не само за сън
В книгата на Харви Карп преведена на БГ няма най-интересното ,то е в оригинала.Ето за търпението :детето иска да му подадеш нещо ,моето почва с "иииии" и сочи с пръст.Вземаш нещото и подаваш ,тъкмо да го дадеш и казваш сякаш си се сетила изведнъж за нещо важно-Ооо,чакай,чакай секунда!,в тоя момент се обръщаш назад уж че търсиш нещо .Пооглеждаш се,обръщаш се към детето и му подаваш нещото."Благодаря ти,че изчака!",възклицаваш радостно.Прави се по пет пъти на ден .Аз пробвах преди малко .
Ако протестира ,че не иска да си ляга ,казваш:добре де,хайде правя алармата за пет минути,когато звънне обаче лягаш.Джаска се пет минути ,алармата звъни и го въдворяваш в леглото.Така "командата" не идва от теб,а от алармата и то не насочва емоции към теб.
Да,има и за тодлъри,но ми е в лаптопа,по-късно ще чета и ще ги споделя.
Петминутката за забавление е точно пет минути всеки ден,в които правиш каквото иска детето .Така то се чувства специално ,може да го поднесеш с песничка "Започва специалното време на Христо!!Това е много,мноого специално време ".Помага за добиване на увереност.И метода на "клюкарстването"-а ти знаеш ли,че Симеон сам си прибира играчките,можеш ли да си представиш!И го казваш точно като тайна клюка.

# 3 588
Като ходихме на село лятото,с няколко деца,така ги "командорих".Под формата на игра,възкликвам "Я сега,да видим,кой ще ми донесе...картофи/вода/чаша/химикал".Мале,изтрепваха се,кой ще е пръв 😂.А иначе,ако кажа "Р.,донеси ми..." нямаше шанс да се случи,без сума фасони,мрънкане и ослушване.

# 3 589
  • Пловдив
Ооох, момичета...много ми е мъчно и притеснено! Нашият близък дето ви споменах, че е в болница е много зле Disappointed Стиснете форумни палци! Много моля...нека Бог го пощади и му помогне!

# 3 590
Мисти, дано се оправи човекът.

Попи, на мен с баткото ми помогна Peaceful Parent, Happy Kids: How to Stop Yelling and Start Connecting, Laura Markham. Тя имаше и блог, предполагам, че още го има, може да погледнеш него първо да видиш дали е твоето нещо. Ето го и него https://www.ahaparenting.com/

# 3 591
Стискам, Мисте!

# 3 592
Ренко,абсолютно!Трябва да си креативен.Понякога да станеш огледален образ на детето.
Мистик,стискам !!Ще се оправи детето!

# 3 593
  • Пловдив
Бобчи, не е дете...баща на две прекрасни деца.
Бог да е с него в тези трудни часове!

# 3 594
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с него сме.
ще се справи.

# 3 595
Мисте, дано прескочи твоят човек!

Ули, на пръв поглед ми допада. Още повече, че е и за мен, а не само за детето. Ще хвана да я поръчам на старо да я попрехвърля. Доста полезна ми беше ето тази - https://www.amazon.com/gp/product/B0070TRH6O/ref=kinw_myk_ro_title . Обяснява връзката между емоционалното и физиологическото развитие. Пусто, като съм под афект обаче, хич не ми идва наум това, което съм прочела. А и някой път просто ми омръзва да преговарям с терориста.

# 3 596
Мисте, дано има късмет човека и да се оправи!

# 3 597
  • София
Здравейте!

Мисте, стискам всички палци и изпращам положителните си мисли към човека и семейството му!

Бобчи, много яки хитринки. Обаче не с всяко дете действат. Много такива съм прилагала на Пантата. Не се лъжеше. И това с алармата съм го правила. На мен се сърдеше, не на нея, а още беше на има-няма 2 години. Казваше със  смешния си бебешки говор, че мама така е направила алармата и тя затова сега звъни.

Попи, изкефи ме това, че не си казала "моля". Laughing Ми да си знаеш за друг път, казвай "моля", не бъди невъзпитана! Laughing

Иначе и аз съм така под състояние на афект. Не само по отношение на детето. С възрастни хора и в работата съм същата. Никаква мисъл не ми идва в главата. Когато отмине ситуацията се сещам хиляда начина, по които е можело да реагирам, но след дъжд качулка.

За чорапите и краката какво да кажа ... Болна тема. И вълнени чорапи да сложа, пак са ми ледени ногите през зимата. А Пантата все боса шляпа из къщи. Всяка есен водя битки с нея да започне да обува чорапи, а зимата битките са да слага дебели чорапи. Обаче вече наистина е студено, щом дори тя поиска да обуе термочорапи за училище, а за спане си мята втора завивка.

# 3 598
Мисте, стискам!!!

Добри, не знам как оцелявате в този студ. Хайде, вие сте свикнали все пак с по-ниски температури, ще се справите криво-ляво с 15-те градуса, ама местните...не знам, не знам Stuck Out Tongue Winking Eye

Майтап- майтап, ама и без да съм от изенежените местни Grinning е имало случаи на 15- 20 градуса да слагам поло (макар и тънко) и кожено яке. Много зависи и от влажността.

# 3 599
Мисте,дано се оправи човекът!
Напира ме нещо,но по-добре да замълча.
Вкъщи ходя с не дебели чорапи и джапанки 😁.Станат ли ми горещи краката,ми е много дискомфортно.Не съм пригодена за подово отопление 😂

Общи условия

Активация на акаунт