Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през януари

• 140 562
  • 4 271
  •   1
Отговори
# 765
Бобче,набори са ни децата.На Сиси е февруарче,моето е мартенче,а на Ули-априлче 😁
Честно, повече от 20 години живях в една от известните пловдивски махали,е,в периферията ѝ,но Исусовци не познавам 😬.Не бях и чувала,че е много желано от тях име.Сиси,не мога да намеря точната дума в момента,но да речем,че ми звучи като двуличие тяхното кръщаване.

# 766
За периода "Мамо, носи ме!" препоръчвам ето това гениално изобретение - https://www.hippychick.com/shop/hippychick-hipseat-baby-carrier/ . Понеже жените все правим една специфична чупка в ханша, когато носим децата, това нещо много облекчава. Аз си го бях купила на търг от ибей.

# 767
О, честит празник, Фил! Здрава и щастлива!

Кара миа, следващ път, когато ти се наложи да си мастър шеф, можеш да сложиш всичко налично от хладилника в един издълбан хляб. Хубаво е да има нещо мазничко - кашкавал, масло, мръвка. Ако нямаш доматен сос - слагаш лютеница. Добавяш подправки, които харесваш. Завиваш в алуминиево фолио и печеш. Ако няма кокали, за 30мин е готово.
Става и само с яйца и домати, ама си е "бедно" на вкус.

# 768
Честно ви казвам обмислям да отворя ресторант. Уменията готварски си ги имам, хъсът също. Спира ме само името, а то е важно, дали да е "Веднъж в живота" или"  Удоволствието е ваша отговорност".... Направих кюфтетата, но се светнах, че ги поднасям с млечно-майонезен сос. Майонеза обаче - йок. Сетих се, че Ули скоро беше правила домашна.... и нали... ще правя и аз. Викам си, няма да занимавам моите сърдечни байпаси от темата, ще прочета рецептата в нета. Олио, яйца, сол и висок, тесен съд. Съдът ме затрудни,  първоначално се сетих  за бутилка, но отхвърлих идеята. Заровчих в шкафа за чаши, намерих с подходяща форма, добавих продуктите, нооо пасаторът не влиза в нея (аз затова отхвърлих първоначалната идея - бутилка) Пресипах в друга чаша, като предварително пробвах влиза ли пасатора. Започнах, но чашата се счупи...Добре, че съм умна и разбивах вътре в мивката. Взех халба за бира от дебело стъкло. Сложих нова порция продукти, следвах указанията -8 секунди разбиваш и бааавно изтегляш нагоре. Обачееее се получи боза от яйца и олио. Лиснах го в мивката. Да пробвам ли трети път или едно голо кисело мляко с копър е по-добра идея?
Кюфтетата биват.
Скрит текст:

# 769
Оо кюфтетата са топ! 😍 Веднага идвам в твоя ресторант.
Аз ида да те каня на гостЕ:

С вода от Сибир.. 👀😁 Има и порКотали за фреш. ❤

# 770
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Caramella, Муро му, каргя му, майонеза, домашна се прави с продукти на стайна температура. Това първо! Трябва ти топло яйце Grinning , малко горчица и лимон, за капчици лимонов сок Wink

# 771
Пхахаха, Карамеловаааа... спри! Недей повече се вихри в кухнята, забранявам ти 😂😂😂😂😂😂😂

Наработих са. Крив ми е денят и на мен.
Сутринта нали ви казах, че ще говоря с оня кривия. Три пъти звънях, не вдига. Нооо това изобщо не ме успокои, напротив... още повече се набрах 🤓 Ще се подготвям аз с реч..благ тон тренирах две минути, дипломатична да съм и кво накрая,? кво? Он нема  ми вдигне, абееее ей 😂😂
Звъня след работа. Вдигна ми, благоволи. Колкото да ми речЕ, че е в отпуск и да ми затвори 🥴😂 И аз 👀 Шах и мат. Ама може ми е грях... звучеше на болЯн. Нека му! Като исках ДО за килеша, заради тъпия вирус ми се подхилваше.. едва ли не шантавЕла ме нарече.. нека му ся. Иначе не съм лош човек 🤭

Фил 🤗🎉🎉🎉💐👌 торти абсурд, не мога, хеле такава кат на Тарт 😂😂🤣, но пък мога да ти пожелая да имаш повече време за себе си. Да растат здрави и послушни малчовците, та и вие с твоя МУ да видите рахат! Да бъде!
Знаях си, че козирозите сме номИр е’но 😂🤗
Ще пополегна мънинко, а?

# 772
Залях си лаптопа с кафе. Again. Този път е без мляко, да видим дали ще ходи на ремонт. И за втори път установявам, че нищо не разсънва толкова добре, колкото разлято кафе върху лаптопа.

# 773
Ении, идвай!!! С воТката естествено, докато те чакам ще си накапкам от моята Heart

Ще си я подслаждам с това https://www.youtube.com/watch?v=_xf-XwOFTw4
Лоли, филе му, вярно, че имаше и лимон и яйцето...да, трябваше да го извадая от хладилника...
13, слушааам !

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 17:51 от Caramella

# 774
  • София
Идвам с оплакване. Нали трябва да лежа, не бях излизала 5-6 дена. Днес излязох за 400метра… и пак зацапване -.- а след малко звяра се прибира от градина Sad

# 775
Карамелова, вземи един буркан, ако нямаш друг подходящ съд и направи това
1 ч.л. горчица (дижонска), 1 скилидка обелен чесън, сол на вкус, щипка черен пипер, 150 мл прясно мляко (става и с пастьоризирано от магазина и с домашно - по вкусно е с него), долива се до 400 мл олио, добавят се 2 с.л. лимонов сок.

Може продуктите от хладилника, може без чесън и горчица.

За лещата - обикновена, кафява беше. Нямам рецепта. Ядох я в ресторант. Но ще намеря и ще ви просветля. 🐷

Адриана, 80% в темата сме кози 🐐

# 776
  • Пловдив
Тя затуй толкоз убаво върви темата..м да Satisfied Stuck Out Tongue Closed Eyes Relaxed

п.п Сиросче, ам и ти ли? Малийй! Теб съм тъ упущила Grin

# 777
Карамелче, 1 част мляко 2 части мазнина, лимонов сок върху мазнината, горчица ако искаш и с пасатора. Само гледай лимоновия сок да не е в млякото да го пресече и имаш майонеза за нула време.

# 778
Сиросче, Ули, благодаря за чудните рецепти, ще се възползвам от тях някой друг път. Сега се заклех на 13, да не влАзям  в кухнята, а аз съм човек, на чиято дума може да се разчита Joy Heart Eyes
И салата ще е само от краставици и яйца. Пропускам доматите, че моите искат да са набухани с лук, а аз мразя. А ми писнА да правя и салата за всеки. Да свършва тоя клет ден, че се изприщих и мама да си заема мястото пред печката...
Хайде, общество, някой няма ли да каже наспорт, да не се чувствУвам като отявлен спортист? А имам нужда, след инфарктните ми преживявания в кухнята.

# 779
Филче,честит рожден ден!Да си здрава,щастлива и да те слушат домашните! Kissing Heart

Кармелита, признах те с тез картофени кюфтета. Малее,как обичам,а как не ми се получават..

Понеделнишки развявате водки,така ми харесвате. Tropical Drink

Ерин,явно ще се наложи да лежиш повече.Щом имаш и по-голямо дете, недей да се товариш с нищо друго.Всичко ще е наред! Hug

Оплаквам се, че ми се яде от всичко и по много.Какви ли не манджи са ми в главата ДЕНОНОЩНО.Гледам,представям си и преглъщам.Колебая се какво от петте неща,за които си мисля,да сготвя за вечеря,а най-много искам хляб,питка,тутманик,козунак или просто сандвич. Innocent

Общи условия

Активация на акаунт